Πώς να χρησιμοποιήσετε το Shazam στην επιφάνεια εργασίας Linux με το SongRec

Ακούς ένα τραγούδι και δεν ξέρεις το όνομα του; Θέλετε να το “Shazam” αλλά δεν έχετε τηλέφωνο Android ή iOS; Δείτε το SongRec! Είναι ένας ανεπίσημος πελάτης Shazam για Linux. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο “Shazam” στην επιφάνεια εργασίας Linux.

Εγκατάσταση της εφαρμογής SongRec σε Linux

Προτού εξετάσετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή SongRec σε τραγούδια “Shazam” στην επιφάνεια εργασίας Linux, θα πρέπει πρώτα να την εγκαταστήσετε. Επίσημα, το SongRec υποστηρίζει Ubuntu, Debian, Arch Linux, Flatpak και άλλα.

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του SongRec στον υπολογιστή σας, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο ή αναζήτηση για “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

Ubuntu

Στο Ubuntu, η εφαρμογή SongRec μπορεί να εγκατασταθεί καλύτερα μέσω ενός PPA. Αυτός ο PPA υποστηρίζει τα Ubuntu 18,04, 20.04 και νεότερες εκδόσεις του Ubuntu. Για να λειτουργήσει, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω apt-add-repository εντολή παρακάτω.

sudo apt-add-repository ppa:marin-m/songrec -y -u

Μετά την προσθήκη του PPA, ενημερώστε και εγκαταστήστε το SongRec.

sudo apt update

sudo apt install songrec 

Debian

Παρόλο που υπάρχει PPA για το Ubuntu, δεν υπάρχει τίποτα για τους χρήστες του Debian. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή στον υπολογιστή σας με Debian Linux, ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργήσει είναι ακολουθώντας τις οδηγίες εγκατάστασης του Flatpak σε αυτόν τον οδηγό.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Scribus Publisher στο Linux

Arch Linux

Η εφαρμογή SongRec είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του Arch Linux εντός των επίσημων αποθετηρίων λογισμικού Arch Linux που περιλαμβάνονται στο λειτουργικό σύστημα από προεπιλογή. Για να λειτουργήσει στο σύστημά σας, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω pacman εντολή.

sudo pacman -S songrec

Μαλακό καπέλλο

Εάν είστε χρήστης του Fedora Linux, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή SongRec στον υπολογιστή σας, αλλά δυστυχώς, όχι ως επίσημο πακέτο από τα αποθετήρια λογισμικού Fedora. Αντίθετα, εάν επιθυμείτε να λειτουργήσει αυτό το πρόγραμμα στο σύστημά σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες εγκατάστασης του Flatpak σε αυτόν τον οδηγό.

OpenSUSE

Το OpenSUSE, όπως το Fedora, και το Debian δεν έχουν επίσημους τρόπους εγκατάστασης της εφαρμογής SongRec. Δυστυχώς, ο προγραμματιστής δεν έχει αφιερώσει χρόνο για να δημιουργήσει ένα επίσημο OpenSUSE RPM για το SongRec. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας μέσω του Flatpak. Ακολουθήστε λοιπόν αυτές τις οδηγίες για να εκτελέσετε την εφαρμογή στο σύστημά σας OpenSUSE.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Krita σε Linux

Flatpak

Το SongRec είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή Flatpak στο κατάστημα εφαρμογών Flathub. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak. Για να λειτουργήσει ο χρόνος εκτέλεσης στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τον οδηγό μας για το θέμα.

Αφού ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak στον υπολογιστή σας, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του SongRec. Χρησιμοποιώντας τις δύο εντολές παρακάτω, εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του SongRec στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.marinm.songrec

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Shazam στην επιφάνεια εργασίας Linux με το SongRec

Ανοίξτε το SongRec στον υπολογιστή σας Linux. Μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας Linux αναζητώντας το “SongRec” στο μενού της εφαρμογής σας. Μόλις ανοίξει, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Βρείτε την ενότητα “Είσοδος ήχου” στο SongRec. Μόλις βρείτε αυτήν την περιοχή της εφαρμογής, βρείτε το αναπτυσσόμενο μενού. Στο εσωτερικό του αναπτυσσόμενου μενού, ορίστε το σε “Προεπιλογή”. Το “Default” σημαίνει την προεπιλεγμένη συσκευή ήχου.

Βήμα 2: Αφού ορίσετε την προεπιλεγμένη συσκευή ήχου στην εφαρμογή SongRec, επιλέξτε το πλαίσιο “Αναγνώριση από τα ηχεία μου αντί για μικρόφωνο”. Αυτή η επιλογή θα κάνει το SongRec να μπορεί να “Shazam” οτιδήποτε παίζει στον υπολογιστή σας για εσάς.

  Πώς να εγκαταστήσετε το λογισμικό Bluecherry Surveillance σε Linux

Βήμα 3: Βρείτε το κουμπί “Ενεργοποίηση αναγνώρισης μικροφώνου” μέσα στο SongRec. Κάντε κλικ σε αυτό. Όταν επιλέξετε αυτό το κουμπί, η εφαρμογή SongRec θα ξεκινήσει την αναγνώριση τραγουδιών. Θα παρατηρήσετε ότι η αναγνώριση τραγουδιού λειτουργεί όταν ο μετρητής έντασης στην εφαρμογή κινείται.

Βήμα 4: Παίξτε το τραγούδι που θέλετε να αναγνωρίσετε στα ηχεία του υπολογιστή σας. Αφήστε το να παίξει για λίγο όσο αρχίζει να λειτουργεί η αναγνώριση μικροφώνου. Όταν εντοπίσει το τραγούδι που παίζει, θα εμφανιστεί στην ενότητα “Ιστορικό αναγνώρισης”.

Βήμα 5: Επιλέξτε το τραγούδι μέσα στο ιστορικό “Αναγνώριση”. Στη συνέχεια, βρείτε το κουμπί «Αναζήτηση στο YouTube» και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Επιλέγοντας αυτό το κουμπί θα εμφανιστεί το τραγούδι στο ιστορικό αναζήτησης του YouTube.

Ρίξτε μια ματιά στο ιστορικό του YouTube και βρείτε το τραγούδι που θέλετε να ακούσετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε αυτό στα αποτελέσματα αναζήτησης για να το φορτώσετε στη σελίδα αναπαραγωγής YouTube. Στη συνέχεια, το YouTube θα αρχίσει να παίζει το τραγούδι σας.

Σημείωση: Θέλετε να αφαιρέσετε το ιστορικό αναζήτησης από το SongRec; Μπορείς. Επιλέξτε το κουμπί “Διαγραφή ιστορικού” για να διαγράψετε όλο το ιστορικό τραγουδιών από την εφαρμογή SongRec.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται για να αναγνωρίσετε περισσότερα τραγούδια.