Πώς να χρησιμοποιήσετε το Quora Marketing για να ενισχύσετε τις επιχειρήσεις με στρατηγικές τακτικές Q&A

Το μάρκετινγκ Quora συχνά υποτιμάται σε σύγκριση με το μάρκετινγκ σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Ενώ αυτές οι πλατφόρμες κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας, σιγά σιγά γίνονται κορεσμένες. Και με πάνω από 300 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, το Quora εξακολουθεί να είναι ένα ανέγγιχτο χρυσωρυχείο για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στα οφέλη του μάρκετινγκ Quora και θα σας βοηθήσουμε με έναν οδηγό βήμα προς βήμα για να ξεκινήσετε με το μάρκετινγκ στο Quora.

Πίνακας περιεχομένων

Επισκόπηση Quora

Το Quora είναι μια πλατφόρμα ερωτήσεων και απαντήσεων με γνώμονα την κοινότητα που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν και να απαντούν ερωτήσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Η πλατφόρμα ιδρύθηκε το 2009 από τους Adam D’Angelo & Charlie Cheever (πρώην υπάλληλοι του Facebook). Ωστόσο, αρχικά ξεκίνησε για ιδιωτικούς δοκιμαστές και αργότερα κυκλοφόρησε στο κοινό το 2010.

Μια μέση ημέρα στο Quora αντιπροσωπεύει 67.000 νέες ερωτήσεις και 198.278 νέες απαντήσεις σε περίπου 300.000 θέματα. Η πλατφόρμα υποστηρίζει Q&A σε 17 διαφορετικές γλώσσες.

Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για το τι μπορείτε να συζητήσετε στο Quora (εκτός από ορισμένες οδηγίες).

Τα ερωτήματα κυμαίνονται από το “Ποιος θα κέρδιζε σε μια μάχη μεταξύ του Superman και του Captain Marvel;” στο «Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Παρόμοια με το Reddit, το Quora βασίζεται σε ένα σύστημα ψηφοφορίας που βασίζεται σε πιστώσεις. Όσο περισσότερα άτομα ψηφίζουν υπέρ της απάντησής σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η προβολή της.

Αλλά σε αντίθεση με τις απαντήσεις του Reddit και του Yahoo, το Quora κυριαρχεί στο παιχνίδι με ποιότητα.

Οι χρήστες του Quora είναι μορφωμένοι, με το 65% να έχει πτυχίο κολεγίου και το 28% να έχει πτυχίο. Επιπλέον, κάθε περιεχόμενο στον ιστότοπο δημιουργείται από τους χρήστες και παραμένει πάντα πράσινο.

Επιπλέον, η διαδραστική φύση του Quora επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν άμεσα με το κοινό τους, ενισχύοντας ουσιαστικές σχέσεις και χτίζοντας εμπιστοσύνη.

Συμμετέχοντας ενεργά σε σχετικές συζητήσεις και παρέχοντας συνεχή αξία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιστή κοινότητα υποστηρικτών που γίνονται υποστηρικτές της επωνυμίας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της απήχησής σας.

Προτού εξετάσουμε τα οφέλη του μάρκετινγκ στο Quora, ας καταλάβουμε γιατί η ανάπτυξη της επιχείρησής σας είναι σημαντική μακροπρόθεσμα.

Σημασία της επιχειρηματικής ανάπτυξης

Οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται με τον δικό τους χρόνο και ρυθμό ανάλογα με τον κλάδο, τις συνθήκες της αγοράς και τους στόχους που θέλουν να επιτύχουν. Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη επιβίωση μιας επιχείρησης τροφοδοτείται από την ανάπτυξη.

Ακολουθούν μερικοί βασικοί λόγοι για τους οποίους η ανάπτυξη είναι σημαντική για τη διατήρηση μιας επιχείρησης για πολλά χρόνια. 👇

Αυξημένη Κερδοφορία

Οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις, τα έσοδα και την κερδοφορία διευρύνοντας την πελατειακή τους βάση, μπαίνοντας σε νέους επαγγελματίες του μάρκετινγκ ή εισάγοντας νέα προϊόντα.

Όσο πιο γρήγορα επεκτείνονται και αναπτύσσονται, τόσο πιο πρώιμο όφελος μπορούν να απολαμβάνουν από οικονομίες κλίμακας, μειωμένο κόστος παραγωγής και αυξημένο περιθώριο κέρδους.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Η ανάπτυξη είναι σημαντική για να κερδίσεις ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Σας βοηθά να κρατήσετε καλύτερα την αγορά. Διασφαλίζοντας επίσης ότι έχετε αρκετά δολάρια για να παίξετε παιχνίδια τιμολόγησης με τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, καθώς εξελίσσεστε καλύτερα από άλλους, μπορείτε να διαπραγματευτείτε καλύτερες συμφωνίες με προμηθευτές, να ξοδέψετε περισσότερα στο μάρκετινγκ και να προσλάβετε κορυφαία ταλέντα για να διευθύνουν την επιχείρησή σας.

Καλύτερη Ε&Α

Μια πορεία επιχειρηματικής ανάπτυξης μοιάζει πάντα με μια βόλτα με τρενάκι. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τελειώσουν οι καλές στιγμές. Και επομένως, καθώς μεγαλώνετε, έχετε την ευκαιρία και τα κεφάλαια να ξοδέψετε για έρευνα και ανάπτυξη.

  Μεταδώστε το Kodi στο Dongle της Google

Η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη περιλαμβάνει την ενίσχυση της κουλτούρας του γραφείου, τη χρηματοδότηση καινοτομίας προϊόντων, την έρευνα αναξιοποίητων αγορών και την εύρεση τρόπων για την κάλυψη του κενού.

Θετικός Κοινωνικός Αντίκτυπος

Οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, οι οποίες με τη σειρά τους συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη. Καθώς οι εταιρείες επεκτείνονται, απαιτούν μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό για να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές τους, οδηγώντας σε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για τα άτομα. Αυτό ωφελεί τα άτομα και τις κοινότητές τους και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα.

Οφέλη από το Quora Marketing

Αποκτήστε εξουσία και γίνετε ηγέτες της σκέψης

Οι μάρκες μπορούν να τοποθετηθούν ως εμπειρογνώμονες στον κλάδο τους απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Βοηθώντας τους πιθανούς πελάτες με τα προβλήματα και τα ερωτήματά τους επιτρέπει σε μια επωνυμία να οικοδομήσει εμπιστοσύνη μεταξύ του κοινού της.

Ο Jason M.Lemkin, ιδρυτής της SaaStr και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος/Συνιδρυτής της EchoSign, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα κάποιου που έχει επενδύσει πραγματικά στην Quora. Είναι συγγραφέας στο Quora από το 2010 και έχει γράψει πάνω από τρεις χιλιάδες απαντήσεις στο Quora. Θεωρείται ως ηγέτης της σκέψης στον κλάδο των startup, με πάνω από 77,5 εκατομμύρια προβολές για το περιεχόμενό του.

Αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας

Το Quora έχει εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες, με το 68,18% να προέρχεται από οργανικές αναζητήσεις. Με το να είναι ενεργά στην πλατφόρμα, οι επωνυμίες μπορούν να τραβήξουν σημαντικό αριθμό βολβών. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να κατατάσσονται σε SERP με βάση την ποιότητα περιεχομένου (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Πηγή εικόνας: Similarweb

Προσεγγίστε ευρύτερο κοινό

Το Quora έχει ένα εκπληκτικά τμηματοποιημένο κοινό. Με 63,90% άνδρες και 36,10% γυναίκες, η βάση κοινού του Quora κυριαρχείται από άτομα ηλικίας 25 έως 34 ετών.

Πηγή εικόνας: Similarweb

Για τις επωνυμίες που δεν μπορούν να επεκτείνουν την εμβέλειά τους σε άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram, το Quora μπορεί να είναι το σπάσιμο των προσφορών για αυτές χωρίς να ξοδέψουν δεκάρα.

Ενίσχυση περιεχομένου

Ακόμα κι αν γράψεις το καλύτερο κομμάτι ποτέ, δεν σημαίνει πολλά αν δεν το δει κανείς. Το Quora σάς επιτρέπει να επαναπροσδιορίσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου ή του ιστότοπού σας σε χρήσιμες απαντήσεις.

Επιπλέον, η επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου ως απαντήσεων μπορεί να ωφεληθεί με δύο βασικούς τρόπους:

  • Δεδομένου ότι οι ερωτήσεις έχουν ήδη τους ακόλουθους, οι απαντήσεις σας φτάνουν στο κοινό που του αξίζει
  • Οι απαντήσεις του Quora είναι πιο εύκολα αναγνώσιμες από τις μηχανές αναζήτησης παρά από ιστολόγια ή περιεχόμενο ιστότοπου

Με αυτόν τον τρόπο, απολαμβάνετε περισσότερα χιλιόμετρα από το περιεχόμενο που γράφτηκε στο παρελθόν, μοιράζοντάς το για να αυξήσετε το κοινό σας και να επηρεάσετε το Quora.

Οφέλη SEO

Υπάρχουν περισσότερες από 54 εκατομμύρια οργανικές λέξεις-κλειδιά που ευρετηριάζονται από την Google στο Quora. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα εξετάζει 50 εκατομμύρια+ επισκέψεις οργανικής αναζήτησης κάθε μήνα.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι αρκετά για να καθορίσουν πώς η δημιουργία περιεχομένου και το μάρκετινγκ στο Quora μπορούν έμμεσα να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερη προβολή στα SERP.

Με αυτά τα λόγια, ας δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Quora marketing για να ενισχύσετε την απόδοση της επιχείρησής σας.

Ξεκινώντας με το Quora Marketing

#1. Δημιουργήστε ένα προφίλ Quora

Εγγραφείτε στο Quora χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Gmail ή συνδέεστε με λογαριασμούς Facebook ή Twitter. Πριν ξεκινήσετε με το Q&A, δημιουργήστε το προφίλ σας στο Quora.

Γιατί έτσι?

Το προφίλ σας στο Quora είναι η πόρτα που θα μετατρέψει τους αναγνώστες σε υποστηρικτές της επωνυμίας. Ως εκ τούτου, το ταξίδι του μάρκετινγκ Quora ξεκινά με τη δημιουργία ενός καλά βελτιστοποιημένου και γεμάτου περιεχομένου προφίλ Quora.

Για να επεξεργαστείτε το προφίλ σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία δίπλα στη γραμμή αναζήτησης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομά σας από το αναπτυσσόμενο μενού.

Από την ενότητα προφίλ, γράψτε ένα ενδιαφέρον βιογραφικό στην ενότητα “Περιγραφή”.

Κάθε φορά που απαντάτε σε μια ερώτηση, οι πρώτοι 50 χαρακτήρες του βιογραφικού σας θα είναι ορατοί ως tagline ακριβώς πάνω από κάθε απάντηση.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε λίγη επωνυμία. Αναφέρετε το όνομα της επωνυμίας σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχή και θα είναι ορατό σε κάθε απάντηση που γράφετε.

  11 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης AWS το 2022

Στη συνέχεια, μπορείτε:

  • προσθέστε τα ενδιαφέροντά σας
  • προσθέστε σχετικά διαπιστευτήρια υπαλλήλου, εκπαίδευσης και τοποθεσίας
  • αλλάξτε την εικόνα του προφίλ σας
  • προσθέστε θέματα που αγαπάτε στην ενότητα “Γνωρίζει για”.

#2. Ακολουθήστε τα σχετικά θέματα και τους χρήστες

Μόλις ολοκληρωθεί το προφίλ σας, ήρθε η ώρα να αναζητήσετε και να ακολουθήσετε σχετικά θέματα. Αργότερα, η ροή Quora θα αποτελείται από ερωτήσεις από αυτά τα θέματα.

Για να αναζητήσετε θέματα, κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης και εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί.

Το Quora σάς παρέχει άμεσες προτάσεις για τη λέξη-κλειδί. Επιλέξτε ένα θέμα και, στη συνέχεια, θα δείτε:

  • Σχετικά θέματα στη δεξιά πλαϊνή γραμμή
  • Quora Spaces που σχετίζονται με το θέμα
  • Οι πιο πρόσφατες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Παρακολούθηση κάτω από το όνομα του θέματος για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες στη ροή Quora.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τους καλύτερους συγγραφείς στον κλάδο σας ή για το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας κλικ στην ενότητα “Συγγραφέας με τις περισσότερες προβολές”. Κάντε κλικ στο σύμβολο (+) για να αρχίσετε να τους ακολουθείτε.

#3. Δημιουργία Bios για συγκεκριμένο θέμα

Εάν η επωνυμία σας εστιάζει σε πολλές θέσεις, δημιουργήστε βιογραφικά στοιχεία για συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα βιογραφικό που σας δείχνει ως ειδικός στο SEO και ένα όπου ευδοκιμείτε ως σχεδιαστής ιστοσελίδων.

Κάθε φορά που απαντάτε σε μια ερώτηση σχετικά με το SEO, το βιογραφικό σας μεταβαίνει αυτόματα σε SEO. Ομοίως, αλλάζει όταν απαντάτε σε άλλα θέματα.

Και τώρα, ορίστε τι συμβαίνει στο βιογραφικό μου όταν απαντώ σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το σχεδιασμό ιστοσελίδων:

Για να ξεκινήσετε με αυτήν τη δυνατότητα του Quora, επισκεφτείτε ξανά τη σελίδα του προφίλ σας και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία δίπλα από τα Διαπιστευτήρια και τις Επισημάνσεις.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη διαπιστευτηρίου και επιλέξτε Θέμα από το αναπτυσσόμενο μενού.

Στην επόμενη προτροπή, επιλέξτε το θέμα της επιλογής σας και γράψτε μια σύντομη και καθαρή περιγραφή.

Βεβαιωθείτε ότι η περιγραφή συνοψίζεται σε < 60 χαρακτήρες και περιέχει μόνο σχετικές πληροφορίες που απεικονίζουν την εμπειρία σας σε αυτό το θέμα.

Βήμα #4. Βρίσκοντας τις σωστές ερωτήσεις για απάντηση

🥁… Ήρθε η ώρα για μερικές Q&A.

Πώς όμως βρίσκεις τους κατάλληλους για να απαντήσεις;

Να πώς 👇

Πατήστε ξανά τη γραμμή αναζήτησης και αναζητήστε ένα σχετικό θέμα, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί Απάντηση κάτω από το όνομα του θέματος για να δείτε ερωτήσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα απαντήσετε στην ερώτηση, θα την περάσετε ή θα ζητήσετε απάντηση από κάποιον άλλο.

Για να απαντήσετε σε μια ερώτηση, κάντε κλικ στο κουμπί Απάντηση ακριβώς κάτω από την ερώτηση.

Όταν γράφετε την απάντησή σας, μπορείτε:

  • Προσθέστε ετικέτα σε άλλα άτομα, θέματα και κενά χρησιμοποιώντας το σύμβολο @
  • Ανεβάστε εικόνες από τον σκληρό σας δίσκο
  • Μορφοποίηση κειμένου (έντονα, πλάγια, κουκκίδες)
  • Προσθέστε έναν σύνδεσμο URL με μια υποσημείωση
  • Αποθηκεύστε την απάντησή σας στα προσχέδια

Επιπλέον, προσπαθήστε να γράψετε επίκαιρες απαντήσεις. Βεβαιωθείτε ότι η απάντησή σας έχει συνδέσμους προς σχετικό περιεχόμενο, μελέτες περιπτώσεων και στατιστικά στοιχεία για να καταδείξετε την ηγεσία της σκέψης σας.

#5. Παρακολούθηση Analytics

Ενώ γράφετε συνεχώς ενδιαφέρουσες απαντήσεις και προσπαθείτε να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες, πρέπει να είστε περίεργοι για το αποτέλεσμα.

Το Quora analytics είναι ένα ενσωματωμένο αναλυτικό εργαλείο που σας βοηθά να συγκεντρώσετε πληροφορίες για το περιεχόμενό σας. Για να δείτε αναλυτικά στοιχεία, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ > Το περιεχόμενο και τα στατιστικά σας.

#6. Χρήση διαφημίσεων Quora για μάρκετινγκ

Το Quora διαθέτει πολλές επιλογές επί πληρωμή διαφήμισης που μπορούν να σας βοηθήσουν με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς στόχους, όπως:

  • Οδηγήστε επισκέπτες στον ιστότοπό σας
  • Αύξηση μετατροπών
  • Μεγιστοποιήστε τις προβολές βίντεο
  • Αυξήστε την προβολή της επωνυμίας
  • Γενιά μολύβδου
  • Εγκαταστάσεις εφαρμογών

Στη συνέχεια, εισαγάγετε προσωπικά και εταιρικά στοιχεία, όπως όνομα, σύνδεσμος ιστότοπου, τοποθεσία κ.λπ. Αφού ορίσετε το προφίλ της διαφήμισής σας, δημιουργήστε μια νέα καμπάνια και:

  • Θέστε έναν στόχο
  • Καθορίστε το κοινό-στόχο
  • Επιλέξτε τοποθετήσεις
  • Κάντε μια προσφορά

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν διαφημίσεις Quora έχουν δει έως και 4 φορές υψηλότερες μετατροπές από άλλες πλατφόρμες.

Επομένως, εάν σκέφτεστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μάρκετινγκ Quora – Οι διαφημίσεις είναι ο δρόμος σας!

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας PS4 SMITE σε υπολογιστή;

Βέλτιστες πρακτικές του Quora Marketing

Εύρεση και απάντηση σχετικών ερωτήσεων

Η επιτυχία του μάρκετινγκ Quora βασίζεται στις ερωτήσεις που επιλέγετε να απαντήσετε. Υπάρχουν εκατομμύρια ερωτήσεις και περίπου 400.000 θέματα που αιωρούνται στο Quora. Ωστόσο, δεν είναι κάθε ερώτηση για εσάς.

Για να γίνετε ηγέτης σκέψης στον κλάδο σας, πρέπει να βρείτε ερωτήσεις που κολλούν στη θέση σας και στο πρόβλημα που επιλύετε.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε μάρκετινγκ για μια εταιρεία προσλήψεων, η ερώτηση-στόχος σας θα αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και τη βιομηχανία εργασίας.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη στρατηγική μάρκετινγκ Quora:

  • Επιλέξτε θέματα που ταιριάζουν στην επιχείρησή σας: Αναζητήστε θέματα που ευθυγραμμίζονται με την επιχείρησή σας. Ίσως ένα πρόβλημα που λύνει το προϊόν/η υπηρεσία σας. Ή οποιαδήποτε ερώτηση που μπορείτε να απαντήσετε με σημαντικά στατιστικά στοιχεία και μελέτες περιπτώσεων.
  • Επιλέξτε θέματα με καλή παρακολούθηση: Κάθε ερώτηση είναι συνηθισμένη στους ανθρώπους που την ακολουθούν για να ειδοποιούνται όταν κάποιος την απαντά. Τουλάχιστον, αναζητήστε ερωτήσεις που έχουν περισσότερους από 50 ακόλουθους. Όσο περισσότεροι ακόλουθοι, τόσο περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για απαντήσεις και τόσο περισσότερες προβολές μπορεί να δημιουργήσει η απάντησή σας.
  • Βρείτε νήματα με μέγιστες ψήφους: Κατά την περιήγηση στο Quora, θα δείτε μια ενότητα Υπερψηφοφορίες κάτω από κάθε ερώτηση. Τα νήματα με πολλές θετικές ψήφους έχουν συχνά τις περισσότερες προβολές. Εάν δώσετε μια διορατική απάντηση, μπορεί να έχει χιλιάδες προβολές την ημέρα.

Επιπλέον, δοκιμάστε να απαντήσετε σε νέες ερωτήσεις (ανεξάρτητα από τον αριθμό των ακολούθων) εάν η ερώτηση είναι ιδιαίτερα στοχευμένη σε ένα πρόβλημα που επιλύει το προϊόν/η υπηρεσία σας.

Κατανόηση του κοινού-στόχου σας

Το Quora είναι υπέροχο αν θέλετε να αποκτήσετε γνώσεις για το κοινό-στόχο σας. Η πλατφόρμα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα ενδιαφέροντά τους και τα σημεία πόνου τους. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου αναλυτικών στοιχείων του Quora, μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε δημογραφικά στοιχεία πελατών, ποιες συσκευές χρησιμοποιούν οι άνθρωποι και τη γεωγραφική τους τοποθεσία.

Όντας Συνεπής

Η συνέπεια είναι το κλειδί της επιτυχίας. Το ίδιο ισχύει και για το μάρκετινγκ στο Quora. Το να είστε σταθεροί με ερωτήσεις και απαντήσεις στην πλατφόρμα μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε περισσότερη ορατότητα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι σας βλέπουν, τόσο καλύτερη αναγνωρισιμότητα επωνυμίας δημιουργείτε. Και τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία που έχετε να ξεχωρίσετε ως ηγέτης σκέψης στον κλάδο σας.

Χρησιμοποιήστε το σωστό CTA αλλά μην το παρακάνετε

Προφανώς, η βασική αρχή όταν κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις είναι να βοηθήσετε το κοινό σας. Αλλά θυμηθείτε, κάνετε και μάρκετινγκ.

Μια καλή στρατηγική μάρκετινγκ Quora περιλαμβάνει την απάντηση σε ερωτήσεις με τα σωστά CTA χωρίς να είναι πολύ προφανές. Στην πραγματικότητα, το 90% των μάρκετινγκ B2B με κορυφαίες επιδόσεις βάζουν πρώτα τις ενημερωτικές ανάγκες του κοινού και δεύτερο τις πωλήσεις και το διαφημιστικό περιεχόμενο.

Συμμετοχή σε ουσιαστικές συζητήσεις

Είτε στον πραγματικό κόσμο είτε στο Quora, δεν μπορείτε να μετατρέψετε πιθανούς πελάτες σε υποστηρικτές της εταιρείας με κουβέντα. Ως εκ τούτου, προσπαθήστε να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις με τους χρήστες.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν σχετικά στατιστικά στοιχεία και συνδέσεις πίσω στο περιεχόμενό σας. Ο Gabriel Weinberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος του DuckDuckGo, αποτελεί έμπνευση όταν πρόκειται να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συζητήσεις και η κοινότητα τον ανταμείβει για τις προσπάθειές του.

Χρήση του Quora Space

Οι χώροι Quora είναι κοινότητες που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα. Μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο στους χώρους, να μιλήσετε με άλλα μέλη και να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους.

Είναι ακριβώς όπως οι ομάδες στο Facebook. Μάλλον μια πιο κλειστή εκδοχή του.

Το Quora επιτρέπει στους ιδιοκτήτες χώρου να προσδιορίζουν ότι μόνο ορισμένα μέλη μπορούν να συνεισφέρουν περιεχόμενο και να απαντούν σε ερωτήσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους χώρους Quora για να βρείτε άτομα που σας ενδιαφέρουν. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Ακόλουθοι” κάτω από το όνομα του διαστήματος και θα λάβετε μια λίστα με τα άτομα που ακολουθούν το διάστημα.

Μην στέλνετε ανεπιθύμητα μηνύματα

Τέλος, το Quora παρουσιάζεται ως μια πλατφόρμα με βάση τα συμφραζόμενα και στοχαστική. Ακόμα κι αν είστε έμπορος που προσπαθεί να δημιουργήσει δυνητικούς πελάτες, βεβαιωθείτε ότι απαντάτε πρώτα στα ερωτήματα των χρηστών και όχι πρώτα στο μάρκετινγκ του προϊόντος σας.

Λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μην στείλετε ανεπιθύμητα μηνύματα στην πλατφόρμα:

  • Μην γεμίζετε τις απαντήσεις σας με άσχετους συνδέσμους
  • Μην χρησιμοποιείτε το clickbait για να εξαπατήσετε τους χρήστες να δουν την απάντησή σας
  • Μην είστε πολύ πωλητικοί και προωθητικοί

Τυλίγοντας

Η υιοθέτηση της δύναμης των στρατηγικών τακτικών Q&A και η ενσωμάτωση του Quora marketing στη συνολική στρατηγική σας είναι μια έξυπνη κίνηση για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, να δημιουργήσουν δυνητικούς πελάτες και να προωθήσουν την ανάπτυξη.

Είναι ώριμη η ώρα να αξιοποιήσετε αυτή τη δυναμική πλατφόρμα και να τοποθετήσετε την επωνυμία σας για μακροπρόθεσμη επιτυχία στην ψηφιακή εποχή.

Ξεκινήστε λοιπόν με το Quora marketing σήμερα και δείτε την επωνυμία σας να μεγαλώνει με τον καιρό.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για τις στρατηγικές μάρκετινγκ FOMO για την ενίσχυση των πωλήσεων.