Πώς να χρησιμοποιήσετε το OneNote σε Windows και iPad;

Με κάθε πρόοδο της τεχνολογίας, τα πράγματα συνεχίζουν να βελτιώνονται για εμάς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η λήψη σημειώσεων. Παρόλο που είναι δύσκολο να αντικαταστήσετε το παλιό αίσθημα της γραφής σε χαρτί, η ψηφιακή λήψη σημειώσεων έχει μερικά πολύ ωραία οφέλη που είναι δύσκολο να αγνοήσετε. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στην ψηφιακή λήψη σημειώσεων και δεν εκπλήσσομαι.

Ένα ψηφιακό σημειωματάριο μπορεί να είναι πιο πρακτικό από το γράψιμο σε χαρτί, επειδή όλες οι σημειώσεις σας μπορούν να αποθηκευτούν και να προσπελαστούν οπουδήποτε. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφορά φυσικών αντιγράφων των φορητών υπολογιστών σας.

Μία από τις καλύτερες εφαρμογές που υπάρχουν για αυτόν τον σκοπό είναι το Microsoft OneNote. Είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εφαρμογή λήψης σημειώσεων, που σας επιτρέπει να επιτύχετε πολλά περισσότερα.

Αυτή η ανάρτηση θα συζητήσει αυτήν την εφαρμογή και τον τρόπο χρήσης της σε iPad και Windows.

Τι είναι το Microsoft OneNote;

Για να εξηγήσουμε με τον απλούστερο τρόπο, το Microsoft OneNote είναι μια λύση που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το φυσικό σας σημειωματάριο. Σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις, να είστε πιο οργανωμένοι και να αυξάνετε μαζικά την παραγωγικότητά σας.

Είναι κατάλληλο τόσο για προσωπικούς όσο και για επαγγελματικούς χρήστες, επειδή η εφαρμογή μπορεί επίσης να χειριστεί πολλές στιβαρές εργασίες και μπορείτε να συνεργαστείτε με μέλη της ομάδας για να πετύχετε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.

Αν και δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, βλέπω μεγάλες πιθανότητες να μεταβείτε στην ψηφιακή λήψη σημειώσεων μόλις χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Αυξήστε τη δημιουργικότητα της ομάδας με αυτά τα εργαλεία καταιγισμού ιδεών

  Πώς να διορθώσετε την αποτυχία ελέγχου ταυτότητας της πύλης AT&T U-verse

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Microsoft OneNote;

Αν ήθελα, θα δημιουργούσα μια ατελείωτη λίστα με λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λύση, αλλά επειδή δεν θέλω να σας κατακλύσω, επιτρέψτε μου να σας πω μερικούς από τους πολλούς λόγους για τους οποίους το OneNote μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σας.

#1. Διαχείριση έργου

Είτε είστε φοιτητής είτε εργάζεστε επαγγελματίας, τα έργα είναι απαραίτητα για την καθημερινή σας ρουτίνα. Με το OneNote, μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε τα έργα σας, να δημιουργήσετε παρουσιάσεις, να παραδώσετε οδηγίες και να παραδώσετε τις ιδέες σας με τον πιο απρόσκοπτο τρόπο.

#2. Δημιουργήστε λίστες υποχρεώσεων

Ένα από τα πολλά πράγματα που μου αρέσει στο OneNote είναι ότι σας επιτρέπει να δημιουργείτε από την αρχή ή να χρησιμοποιείτε έτοιμα πρότυπα για εξοικονόμηση χρόνου. Ανάλογα με τους χρονικούς περιορισμούς σας, μπορείτε να κάνετε ένα από αυτά για να δημιουργήσετε τις λίστες υποχρεώσεων και να τις συνθλίψετε εγκαίρως.

#3. Συνεργασία σε πραγματικό χρόνο

Συγκεντρώστε την ομάδα σας σε ένα ενιαίο μέρος, μοιραστείτε ιδέες, παραδώστε οδηγίες και βασικά κρατήστε τους πάντες στην ίδια σελίδα με τη βοήθεια της συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση πολυμέσων και σημειώσεων καθώς και να δώσετε πρόσβαση στο σημειωματάριό σας σε οποιονδήποτε θέλετε.

#4. Γρήγορες σημειώσεις

Όλοι θέλουμε να κρατάμε σημειώσεις για να είμαστε υπόλογοι. Με το OneNote, μπορείτε εύκολα να γράφετε σημειώσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και να επιστρέφετε σε αυτές όταν τις χρειάζεστε. Σκεφτείτε τις γρήγορες σημειώσεις ως μικρές αυτοκόλλητες σημειώσεις όταν θέλετε αμέσως να γράψετε κάτι.

#5. Τετράδιο τάξης για μαθητές

Αυτή η λύση ήταν πάντα μια αγαπημένη επιλογή για τους μαθητές, οπότε αν είστε τέτοιος, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε κατά τις ώρες του πανεπιστημίου/σχολείου σας και να μην υστερείτε ποτέ από τη γνώση που σας παρέχεται.

Διαθέτει μια ξεχωριστή δυνατότητα που ονομάζεται Σημειωματάριο τάξης, όπου οι μαθητές μπορούν να οργανώσουν και να μάθουν αποτελεσματικά το περιεχόμενο των μαθημάτων και οι δάσκαλοι μπορούν να παραδώσουν εύκολα τα μαθήματα.

Υπάρχει ένας ειδικός χώρος εργασίας για τους μαθητές και τους καθηγητές να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς περισπασμούς.

#6. Διοργάνωσε

Η οργάνωση είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο της λήψης σημειώσεων και είναι ασφαλές να πούμε ότι όταν τα πράγματα είναι ψηφιακά, η οργάνωση γίνεται πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε, να ταξινομήσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες σας με το OneNote χωρίς να αισθάνεστε υπερβολικοί.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τη διάταξη του μενού "Έναρξη" στα Windows 10

#7. Συγχρονισμός πολλών συσκευών

Με το συγχρονισμό πολλών συσκευών, μπορείτε να αλλάξετε τη συσκευή σας ανά πάσα στιγμή και να συνεχίσετε ακριβώς από εκεί που σταματήσατε. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για άτομα που τους αρέσει να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή από τον υπολογιστή τους καθώς και από το κινητό τους.

#8. Σκίτσο, Σχέδιο και Χειρόγραφο

Μην αισθάνεστε ποτέ σαν να χάνετε το να γράψετε σε χαρτί, επειδή το OneNote σάς επιτρέπει να σκιτσάρετε, να σκαριάσετε, να σχεδιάσετε και να γράψετε χειρόγραφα στον καμβά. Μπορείτε να το ενσωματώσετε με το Apple Pencil και να ξεκινήσετε τη λήψη σημειώσεων όπως ακριβώς θα το κάνατε στο χαρτί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft OneNote σε Windows & Mac

Ξεκινώντας με τους υπολογιστές μας, η χρήση του OneNote σε αυτούς είναι σαν απόλαυση. Έχετε μια μεγαλύτερη οθόνη για να δουλέψετε και να οπτικοποιήσετε τις ιδέες σας. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας Windows και Mac:

#1. Δημιουργία Σημειωματάριου

Όταν ανοίγετε το OneNote στον υπολογιστή σας, θα έχετε ήδη δημιουργήσει αυτόματα ένα σημειωματάριο. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα καινούργια, εάν και όταν τα χρειάζεστε.

Μεταβείτε στο Αρχείο > Νέο και επιλέξτε μία από τις επιλογές στα αριστερά.

Για αυτό το παράδειγμα, θα κάνω κλικ στην καρτέλα Αυτός ο υπολογιστής. Προχωρήστε και πληκτρολογήστε το όνομα του νέου σας σημειωματάριου.

Θα δείτε το νέο σας σημειωματάριο να ανοίγει αμέσως.

#2. Άνοιγμα σημειωματάριου

Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα υπάρχον σημειωματάριο και να εργαστείτε σε αυτό, μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στο Αρχείο > Άνοιγμα και επιλέγοντας το σημειωματάριο που θέλετε να ανοίξετε.

#3. Συγγραφή σημειώσεων

Πιθανώς το πιο συναρπαστικό μέρος, το να γράφετε σημειώσεις, είναι το πρώτο βήμα για να καταγράψετε τις σκέψεις, το σχέδιο ή το πρόγραμμά σας.

Μόλις ανοίξει το σημειωματάριό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε, να το μορφοποιήσετε όπως θέλετε και να χρησιμοποιήσετε ενότητες για να χωρίσετε τη σημείωση σε πολλά κομμάτια για να κρατήσετε τα πράγματα οργανωμένα.

Επιπλέον, μπορείτε:

  • Εισαγάγετε μέσα
  • Αλλαγή γραμματοσειρών
  • Αλλαγή χρώματος κειμένου
  • Δημιουργήστε σχήματα
  • Σχεδιάστε στοιχεία
  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Microsoft Teams

Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε θέλετε στα χαρτιά, εκτός από το ότι σας επιτρέπει να κάνετε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

#4. Δημιουργία γρήγορης σημείωσης

Οι Γρήγορες σημειώσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες επειδή σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε τις σημειώσεις σας σαν αυτοκόλλητες σημειώσεις. Μπορείτε να τα δημιουργήσετε κάνοντας κλικ στην Προβολή και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στις 3 κουκκίδες στο άκρο δεξιά.

Κάντε κλικ στο New Quick Note.

Τώρα μπορείτε να γράψετε τη μικρή σας αυτοκόλλητη σημείωση στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

#5. Συγχρονισμός μεταξύ συσκευών

Μπορείτε να συγχρονίσετε τα σημειωματάρια σας σε όλες τις συσκευές μεταβαίνοντας στο Αρχείο > Πληροφορίες και κάνοντας κλικ στην Προβολή κατάστασης συγχρονισμού.

Μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να συγχρονίζονται τα δεδομένα σας αμέσως μόλις κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές ή εάν θέλετε να το κάνετε μη αυτόματα.

Επειδή μου αρέσει η αυτόματη επιλογή, θα την κρατήσω έτσι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft OneNote στο iPad

Η χρήση του σε iPad είναι τόσο εύκολη όσο και σε υπολογιστή, αλλά επωφελείστε από πολύ μεγαλύτερη φορητότητα. Εδώ είναι τα βήματα για αυτό.

#1. Δημιουργία Σημειωματάριου

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο σημειωματάριο πατώντας σε αυτό το βέλος στα αριστερά.

Κάτω αριστερά, θα δείτε + Σημειωματάριο. Πατήστε σε αυτό.

Τώρα, μπορείτε να εισαγάγετε το όνομα του σημειωματάριου, να επιλέξετε ένα χρώμα και τη θέση όπου θέλετε να αποθηκευτεί το σημειωματάριο.

Αφού επιλέξετε τις προτιμήσεις σας, πατήστε Δημιουργία για να τελειώσετε με αυτό.

#2. Άνοιγμα σημειωματάριου

Για να ανοίξετε ένα υπάρχον σημειωματάριο, μπορείτε να μεταβείτε στη λίστα των σημειωματάριων σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά από εκεί.

Εάν θέλετε να ανοίξετε επιπλέον σημειωματάρια στον ίδιο λογαριασμό, πατήστε Περισσότερα Σημειωματάρια στο κάτω μέρος της λίστας σημειωματάριων.

#3. Συγγραφή σημειώσεων

Η σύνταξη των σημειώσεων σας είναι μια πολύ ομαλή εμπειρία και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δέσμη εργαλείων μορφοποίησης, καθώς και επιλογές οργάνωσης, όπως Ενότητες.

Η αλλαγή χρώματος, η εφαρμογή νέας γραμματοσειράς και η προσθήκη πολυμέσων είναι επίσης παιχνιδάκι.

#4. Δημιουργία αυτοκόλλητης σημείωσης

Για να δημιουργήσετε μια αυτοκόλλητη σημείωση στο iPad σας, πατήστε το επισημασμένο εικονίδιο κάτω από την Αρχική σελίδα.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο διαλόγου, γράψτε τη σημείωσή σας για να έχετε πρόσβαση σε αυτά οποιαδήποτε στιγμή.

#5. Συγχρονισμός μεταξύ συσκευών

Από προεπιλογή, όλη η πρόοδός σας στο iPad θα συγχρονιστεί σε διαφορετικές συσκευές για να διασφαλιστεί ότι μπορείτε να συνεχίσετε την εργασία σας μόλις αλλάξετε συσκευή, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για υπολογιστή ή κινητό.

Τελικές Λέξεις

Εάν θέλετε τα πράγματα να είναι γρήγορα, βολικά και λιγότερο χρονοβόρα, τότε η ψηφιακή χρήση είναι η απάντηση. Όταν επιλέγετε τη λήψη ψηφιακών σημειώσεων, ανοίγετε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και βασικά καλύτερη ροή εργασίας.

Το Microsoft OneNote είναι μια τέτοια εφαρμογή που σας επιτρέπει να το πετύχετε εύκολα.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να οπτικοποιείτε την ιδέα σας με αυτούς τους δημιουργούς χαρτών μυαλού.