Πώς να χρησιμοποιήσετε το Near Share στα Windows 10

Τα Windows 10 αποκτούν μια νέα, απολύτως εκπληκτική δυνατότητα κοινής χρήσης. Ονομάζεται Near Share και μεταγλωττίζεται ως η έκδοση του AirDrop της Microsoft. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία και συνδέσμους με κοντινούς υπολογιστές. Ένας κοντινός υπολογιστής είναι αυτός που εμπιστεύεστε και βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο με τον υπολογιστή σας. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη στο Windows 10 Insider Build 17083 και λειτουργεί μόνο με άλλους υπολογιστές που είναι στην ίδια κατασκευή. Απαιτεί Bluetooth για την αποστολή συνδέσμων και τη μεταφορά αρχείων.

Κοντά σε κοινή χρήση στα Windows 10

Το Near Share είναι ενσωματωμένο στη δυνατότητα κοινής χρήσης των Windows 10. Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν τη δυνατότητα κοινής χρήσης θα έχουν πρόσβαση στο Near Share. Προς το παρόν, μπορείτε να το δοκιμάσετε στον File Explorer. Ανοίξτε έναν φάκελο και επιλέξτε ένα αρχείο. Όταν επιλεγεί ένα αρχείο, θα εμφανιστεί μια νέα καρτέλα στην κορδέλα που ονομάζεται «Κοινή χρήση». Κάντε κλικ σε αυτήν την καρτέλα και κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί Κοινή χρήση.

  Πώς να εγγράψετε ένα CD ή DVD στα Windows 10

Αυτό θα ανοίξει ένα νέο μενού με τις εφαρμογές στις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε το αρχείο. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναζητήστε την ενότητα κοντινών συσκευών. Τα Windows 10 θα αναζητήσουν άλλους υπολογιστές Windows 10 που μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν αρχεία μέσω του Near Share.

Προκειμένου ένας άλλος υπολογιστής να λάβει ένα αρχείο ή ακόμη και να εμφανιστεί στη λίστα κοντινών συσκευών, θα πρέπει να

Να έχετε ενεργοποιημένο το Bluetooth
Το Near Share ενεργοποιήθηκε από το Κέντρο ενεργειών
Εκτέλεση Windows 10 Insider Build 17083 ή νεότερης έκδοσης

Ενεργοποιήστε το Near Share

Το Action Center στα Windows 10 διαθέτει ένα διακόπτη για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Near Share. Ανοίξτε το Κέντρο ενεργειών και αναζητήστε ένα κουμπί που ονομάζεται Κοινή χρήση κοντά. Κάντε κλικ σε αυτό για να ενεργοποιήσετε το Near Share. Όταν είναι ενεργοποιημένο το Near Share, άλλοι υπολογιστές στο δίκτυό σας που εκτελούν τη σωστή έκδοση των Windows 10 θα μπορούν να βλέπουν τον υπολογιστή σας στη λίστα κοντινών συσκευών τους.

  Τα πουλιά επιστρέφουν και φορτίζονται με νέες δεξιότητες [Review]

Τα αρχεία και οι σύνδεσμοι δεν μπορούν απλώς να προωθηθούν σε άλλους υπολογιστές εκτός εάν το αποδεχτούν. Όταν κάποιος προσπαθεί να σας στείλει ένα αρχείο ή να μοιραστεί έναν σύνδεσμο, θα λάβετε μια ειδοποίηση τοστ στην επιφάνεια εργασίας σας που θα σας ειδοποιεί σχετικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε τη λήψη του αρχείου. Εάν αρνηθείτε να λάβετε ένα αρχείο, δεν θα μπει στη μαύρη λίστα του υπολογιστή που προσπάθησε να σας το στείλει.

Αυτή η δυνατότητα πιθανότατα θα κυκλοφορήσει στους χρήστες στη σταθερή έκδοση των Windows 10 με την επόμενη σημαντική ενημέρωση των Windows 10. Θα έπρεπε να φτάσει το πρώτο εξάμηνο του 2018, αλλά αυτό είναι περίπου όσο ακριβέστερα μπορούμε να το προβλέψουμε προς το παρόν. Το να πούμε ότι το χαρακτηριστικό θα γίνει αποδεκτό είναι υποτιμητικό. Αυτή είναι η ασύρματη κοινή χρήση που δεν σας κάνει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις κοινής χρήσης δικτύου.

  4 εφαρμογές που δίνουν μια ολοκληρωμένη σουίτα επεξεργασίας φωτογραφιών