Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams

Το Microsoft Teams είναι το νέο παιδί στο μπλοκ για τον χώρο εργασίας που βασίζεται σε συνομιλία. Το νέο εργαλείο στο Office 365 Business and Enterprise επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν, να μοιράζονται αρχεία και να συνεργάζονται μαζί με έμπειρο τρόπο. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams: Πώς να αποκτήσετε το Microsoft Teams

Πρώτα και κύρια, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το Microsoft Teams. Μέσα στην πύλη του Office 365, μεταβείτε στο κέντρο διαχείρισης και, στη συνέχεια, αναζητήστε τις Ρυθμίσεις στην αριστερή πλευρά και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Υπηρεσίες και πρόσθετα > Ομάδες της Microsoft και, στη συνέχεια, κάντε εναλλαγή της επιλογής – δείτε το βίντεο της Microsoft για λεπτομερή εξήγηση.

  Πώς να εκτελέσετε έναν σύνθετο έλεγχο φόντου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams σε Windows, Mac, iOS, Android και Windows Phone.

Σημαντική σημείωση: Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο, θα πρέπει επίσης να έχει μία από αυτές τις εκδόσεις του Office 365 – καθώς οι κάτοχοι μη επιχειρήσεων δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Microsoft Teams. Επομένως, εάν έχετε χρήστη με Office 365 Οικιακό, Προσωπικό ή Φοιτητικό δεν θα μπορείτε να δουλέψετε μαζί τους στο Teams (εκτός αν φυσικά κάνουν αναβάθμιση).

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams: Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα στο Microsoft Teams

Η Microsoft έχει απλοποιήσει τη δημιουργία μιας ομάδας – μπορείτε να το κάνετε με μερικά εύκολα βήματα: Κάντε κλικ στην καρτέλα Ομάδες στην αριστερή πλευρά και κάντε κλικ στο «Δημιουργία ομάδας».

Από εδώ θα σας παρουσιαστεί η επιλογή για το ποιον να προσκαλέσετε στην ομάδα και μια πληθώρα επιλογών για να διαλέξετε για να προσαρμόσετε την ομάδα. Μόλις δημιουργηθούν, στα μέλη που έχουν προσκληθεί θα σταλεί μια πρόσκληση για να συμμετάσχουν στην ομάδα. Εάν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το εργαλείο, τότε θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε μια ομάδα για την εταιρεία σας. Δείτε επίσης: Πώς να αποκτήσετε το Word δωρεάν στα Windows 10

  Πώς να εγκαταστήσετε το Fedora 27

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams: Πώς να διαχειριστείτε τα μέλη μιας ομάδας στο Microsoft Teams

Μόλις αποκτήσετε μια ομάδα, μπορείτε να πατήσετε τις τρεις τελείες με το όνομα της ομάδας και θα εμφανιστούν πολλές επιλογές, μερικές από τις οποίες συνδέονται με τη διαχείριση μελών και ομάδας.

Μπορείτε να προσθέσετε μέλη, επιλέγοντας την επιλογή και εισάγοντας τη διεύθυνση email του συναδέλφου σας. Για να αποχωρήσετε από μια ομάδα, μπορείτε να ορίσετε την επιλογή και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την απομάκρυνσή σας από μια ομάδα. Εάν έχετε επαρκείς εξουσίες διαχειριστή, μπορείτε να επεξεργαστείτε μια ομάδα – συμπεριλαμβανομένων των μελών της. Τέλος, μπορείτε να διαγράψετε την ομάδα – αλλά να είστε προσεκτικοί αν διαγράψετε, θα τη διαγράψει και για όλους μέσα σε αυτήν – μόνο οι κάτοχοι μιας ομάδας μπορούν να το κάνουν αυτό.

Τρόπος χρήσης του Microsoft Teams: Τρόπος προσθήκης καναλιών και εφαρμογών σύνδεσης στο Microsoft Teams

Εάν έχετε επαρκή δικαιώματα διαχειριστή, μπορείτε να προσθέσετε ένα κανάλι. Με αυτόν τον τρόπο, στην ομάδα σας θα παρουσιαστεί ένα νέο κανάλι/επιλογή για συνομιλία – μπορείτε να μετονομάσετε το κανάλι και να προσθέσετε συνδέσμους σε αυτό.

Οι εφαρμογές σύνδεσης σάς επιτρέπουν να ενσωματώνετε διάφορες εφαρμογές με τις ομάδες της Microsoft – όπως το Twitter, το RSS, το JIRA και το Google Analytics για να αναφέρετε μόνο μερικούς από τους 150 και πλέον συνεργάτες που έχετε στη διάθεσή σας.

  Πώς να ξεκινάτε πάντα το Safari σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης σε Mac

Η χρήση αυτών των εφαρμογών σύνδεσης, επιτρέπει στην ομάδα σας να χρησιμοποιεί αυτές τις προσθήκες για να έχει πρόσβαση σε δεδομένα ή να συνδέεται με άλλα μέλη της ομάδας με καλύτερο τρόπο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams: Πώς να προβάλετε τη δραστηριότητά σας και τις ειδοποιήσεις σας στο Microsoft Teams

Μπορείτε να δείτε τη Δραστηριότητα και τις Ειδοποιήσεις σας μέσω της καρτέλας Δραστηριότητα – απλώς κάντε κλικ στην καρτέλα Δραστηριότητα στην αριστερή πλευρά για να εμφανιστεί μια λίστα ειδοποιήσεων όπου θα μπορείτε να δείτε άτομα που σας έχουν αναφέρει.

Κάνοντας κλικ στις ειδοποιήσεις ή ακόμα και στις πρόσφατες συνομιλίες, θα μεταφερθείτε απευθείας στο νήμα όπου πραγματοποιήθηκε η σχετική συνομιλία. Δείτε επίσης: Το καλύτερο δωρεάν λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams: Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση και να επεξεργαστείτε τα αρχεία σας στο Microsoft Teams

Κάνοντας κλικ στην καρτέλα Αρχεία στην αριστερή πλευρά, θα βρείτε όλα τα αρχεία που έχουν μοιραστεί μαζί σας – μέσω αυτής της καρτέλας μπορείτε να προβάλετε και να επεξεργαστείτε απευθείας τα αρχεία.

Εάν επιλέξετε να επεξεργαστείτε τα αρχεία σας, θα μπορείτε να το κάνετε σε πραγματικό χρόνο με πολλούς διαφορετικούς συνεργάτες που επεξεργάζονται το αρχείο στο οποίο βρίσκεστε – αυτό γίνεται μέσω της ενοποίησης του Office 365.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Teams: Πώς να κάνετε T-Bot στο Microsoft Teams

Το T-Bot είναι ένα bot της Microsoft που έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε στο Microsoft Teams. Για να βρείτε το T-Bot, μπείτε στο Chat στην αριστερή πλευρά του Teams και απορρίψτε τις ερωτήσεις σας. Θα σας παρουσιαστούν απαντήσεις σε φυσική γλώσσα, αλλά χρειάζεται χρόνος για να μάθει τις τάσεις σας.