Πώς να χρησιμοποιήσετε το Jio και το Airtel 5G στο iPhone στην Ινδία

Παρόλο που η Airtel και η Jio έχουν ενεργοποιήσει το 5G στις ινδικές κάρτες SIM τους εδώ και λίγους μήνες, οι χρήστες iPhone μέχρι στιγμής δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις υπηρεσίες. Ωστόσο, η Apple κυκλοφόρησε επιτέλους την ενημέρωση iOS 16.2 για όλους, η οποία φέρνει χαρακτηριστικά όπως η προσαρμογή Always on Display και υποστήριξη για δίκτυα 5G στην Ινδία. Έτσι, αν είστε ενθουσιασμένοι που θα αρχίσετε επιτέλους να χρησιμοποιείτε τα γρήγορα δίκτυα 5G, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Jio 5G και το Airtel 5G στο iPhone στην Ινδία.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε δίκτυα 5G με Jio και Airtel στο iPhone στην Ινδία

Η ενεργοποίηση του 5G στο iPhone σας είναι αρκετά εύκολη, αλλά θα ακολουθήσουμε τα βήματα ένα προς ένα ούτως ή άλλως, για να διασφαλίσουμε ότι μπορείτε να το ακολουθήσετε χωρίς προβλήματα. Θα κάνουμε επίσης μια σύγκριση ταχύτητας μεταξύ 4G και 5G, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τις πραγματικές διαφορές ταχύτητας που μπορείτε να περιμένετε.

  12 Καλύτερη παγκόσμια κοινή φιλοξενία για αρχάριους

Σημείωση: Θα χρειαστεί να ενημερώσετε το iPhone σας σε iOS 16.2 για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες 5G.

Ενεργοποιήστε το Jio/Airtel 5G σε iPhone στην Ινδία

Η ενεργοποίηση του 5G στο iPhone σας είναι πολύ απλή. Ωστόσο, τα βήματα διαφέρουν λίγο ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε μία SIM στο iPhone σας ή διπλή SIM. Θα συμπεριλάβουμε τα βήματα και για τις δύο ρυθμίσεις εδώ.

Ενεργοποιήστε το 5G στο iPhone με μία κάρτα SIM

Εάν έχετε ένα iPhone με μία κάρτα SIM, δείτε πώς μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Jio ή το Airtel 5G:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε «Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας». Λάβετε υπόψη ότι αυτό μπορεί να ονομάζεται “Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας” και στο iPhone σας.

  • Εδώ, πατήστε «Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας» και, στη συνέχεια, πατήστε «Φωνή και δεδομένα».

  • Επιλέξτε “5G Auto” ή “5G On” για να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone σας και αυτό είναι.

Σημείωση: Εάν επιλέξετε 5G Auto, το iPhone σας θα μεταβεί αυτόματα σε δίκτυα 5G όταν δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε πάντα 5G ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις του στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας, μπορείτε να επιλέξετε 5G On.

Ενεργοποιήστε το 5G σε iPhone με διπλή SIM

Εάν χρησιμοποιείτε δύο κάρτες SIM στο iPhone σας, η οθόνη Mobile Data θα σας φαίνεται ελαφρώς διαφορετική. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Jio 5G ή το Airtel 5G στο iPhone με διπλή SIM:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε “Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας”.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως δευτερεύουσα οθόνη Mac χωρίς Sidecar

  • Εδώ, πατήστε “Κύριο” ή “Δευτερεύον” ανάλογα με την κάρτα SIM που χρησιμοποιείτε για σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Σε αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιώ την Airtel SIM (Κύρια). Στη συνέχεια, πατήστε “Φωνή και δεδομένα”.

  • Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε “5G Auto” ή “5G On” για να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone σας.

Σημείωση: Εάν επιλέξετε 5G Auto, το iPhone σας θα μεταβεί αυτόματα σε δίκτυα 5G όταν δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε πάντα 5G ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις του στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας, μπορείτε να επιλέξετε 5G On.

Λίστα iPhone που υποστηρίζονται 5G

Ακολουθεί η λίστα των iPhone που μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυα 5G:

  • iPhone SE 3
  • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro και 12 Pro Max
  • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro και 13 Pro Max
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro και 14 Pro Max

Δοκιμή ταχύτητας 4G έναντι 5G

Αφού ενεργοποίησα το 5G στο iPhone 13 Pro μου, αποφάσισα να κάνω μια σύγκριση δοκιμής ταχύτητας μεταξύ των ταχυτήτων 4G και 5G που έπαιρνα στο γραφείο της Beebom. Εδώ είναι τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας.

Σύγκριση δοκιμής ταχύτητας 4G (αριστερά) και 5G (δεξιά)

  8 Μεταφραστές από Αγγλικά σε Κώδικα Μορς και αντίστροφα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ταχύτητες που έχω στο 5G δεν είναι αυτές που ισχυρίστηκαν οι πάροχοι. Ωστόσο, οι ταχύτητες 5G είναι πολλές φορές υψηλότερες από αυτές που έπαιρνα στο 4G στο ίδιο σημείο, οπότε αυτό είναι σίγουρα μια βελτίωση. Εάν βρίσκεστε συχνά με ιστότοπους αργής φόρτωσης και βίντεο buffering, το 5G θα πρέπει σίγουρα να κάνει τη διαφορά στην καθημερινή σας χρήση.

Σημείωση: Δεδομένου ότι το 5G είναι ικανό να μεταφέρει δεδομένα σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες, μπορεί πολύ γρήγορα να καταναλώσει το όριο δεδομένων σας. Φροντίστε να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, εάν χρησιμοποιείτε το iPhone σας σε 5G συνεχώς.

Συχνές ερωτήσεις

Ε. Είναι το iOS 16.2 διαθέσιμο για όλους;

Ναι, το iOS 16.2 έχει κυκλοφορήσει για κάθε ένα, επομένως δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στον προγραμματιστή ή στη δημόσια έκδοση beta για να εγκαταστήσετε το iOS 16.2 στο iPhone σας.

Ε. Το iPhone 11 υποστηρίζει 5G στην Ινδία;

Όχι, το iPhone 11 δεν υποστηρίζει συνδεσιμότητα 5G. Μόνο το iPhone SE 3ης γενιάς και η σειρά iPhone 12 και μεταγενέστερα έχουν υποστήριξη για δίκτυα 5G.

Ετοιμαστείτε για ταχύτητες 5G με το iOS 16.2

Το iOS 16.2 είναι μια ευπρόσδεκτη ενημέρωση για τους χρήστες iPhone για διάφορους λόγους. Όχι μόνο φέρνει χαρακτηριστικά όπως η νέα εφαρμογή Freeform για συνεργασία και υποστήριξη για το Apple Music Sing, αλλά προσθέτει επίσης την πολυαναμενόμενη υποστήριξη 5G σε ινδικές μονάδες iPhone. Τώρα που ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone στην Ινδία, ενημερώστε μας εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το 5G ή σκοπεύετε να παραμείνετε στο 4G προς το παρόν; Εάν έχετε ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείτε το 5G, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας και ενημερώστε μας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το 5G στο iPhone στην Ινδία.