Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας [No Root]

Ο Βοηθός Google μπορεί να σας υπενθυμίσει να καλέσετε τη μαμά σας, να παραλάβετε το στεγνό καθάρισμα και να σας δώσει μια αναφορά καιρού. Από μια πρόσφατη ενημέρωση, μπορείτε ακόμη και να εισαγάγετε κείμενο στον Βοηθό Google. Ο προσωπικός βοηθός είναι αρκετά δημοφιλής ακόμη και εκτός συσκευών Android. Υπάρχει ήδη ένας ανεπίσημος τρόπος για να αποκτήσετε το Google Assistant στο macOS και έναν επίσημο τρόπο για να το αποκτήσετε στο iOS. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι δεν μπορείτε να πείτε στον Βοηθό Google να κλειδώσει το τηλέφωνό σας. Και δεν είναι μόνο ο Βοηθός Google που δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Το Siri δεν μπορεί να κλειδώσει ένα iPhone. Ίσως αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας στο iOS. Δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο στο Android για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν εφαρμογές στο Google Play store που μπορούν να κλειδώσουν το τηλέφωνό σας.

  Πώς να επεξεργαστείτε τα GIF σε ένα iPhone

Ωστόσο, οι χρήστες Android δεν χρειάζεται να ζουν με αυτόν τον περιορισμό. Είναι πολύ εύκολο να ζητήσετε από τον Βοηθό Google να κλειδώσει το τηλέφωνό σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε root τη συσκευή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια μικρή συντόμευση στο Google Assistant και να αποκτήσετε μια εφαρμογή που μπορεί να κλειδώσει το τηλέφωνό σας.

Εφαρμογή για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας

Χρειάζεστε μια εφαρμογή που μπορεί να κλειδώσει το τηλέφωνό σας. Το Google Play Store έχει μια πληθώρα από αυτές τις εφαρμογές. Διάλεξε. Πήγαμε με μια εφαρμογή που ονομάζεται Screen Off and Lock. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή και τίποτα άλλο (σύνδεσμος στο κάτω μέρος).

  Πώς να παρακολουθήσετε διακριτικά το Netflix στην εργασία

Δημιουργία συντόμευσης του Βοηθού Google

Ανοίξτε το Google Assistant στο τηλέφωνό σας. Πατήστε το εικονίδιο του συρταριού επάνω δεξιά. Στην οθόνη Εξερεύνηση, πατήστε το κουμπί υπερχείλισης και επιλέξτε «Ρυθμίσεις» από το μενού.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Τηλέφωνο στην οθόνη Ρυθμίσεις και πατήστε Συντομεύσεις. Στη συνέχεια, στην οθόνη Συντομεύσεις, πατήστε το κουμπί αιωρούμενο συν για να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση.

Στη νέα οθόνη συντόμευσης, πληκτρολογήστε “Κλείδωμα του τηλεφώνου μου” στην περιοχή “Όταν λέω Ok Google” και “Ή όταν λέω Ok Google…”. Στη συνέχεια, στο πεδίο «Ο Βοηθός Google πρέπει να κάνει», πληκτρολογήστε «Άνοιγμα OFF+». Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική εφαρμογή για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας, αντικαταστήστε το «OFF+» στην εντολή με το όνομα της εφαρμογής σας. Πατήστε Αποθήκευση.

  Δωρεάν λήψη: Το GarageBand για iPhone και iPad είναι απαραίτητο

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τον Βοηθό Google, μπορείτε να του πείτε να κλειδώσει το τηλέφωνό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πείτε, Ok Google, lock my phone και ο Google Assistant θα κλειδώσει τη συσκευή σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη φράση εντολής που χρησιμοποιείτε για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το «Κλείδωμα του τηλεφώνου μου» με το «Κλείδωμα της συσκευής μου» ή απλώς «Κλείδωμα τηλεφώνου». Πηγαίνετε με ό,τι σας φαίνεται φυσικό.

Κατεβάστε το Screen Off και το Lock από το Google Play Store