Πώς να χρησιμοποιήσετε το Flip Camera Move στο Android 7


Τα τηλέφωνα Android διαθέτουν την πιο έξυπνη υποστήριξη χειρονομιών που θα βρείτε σε smartphone. Τα iPhone δεν συγκρίνονται με ένα καλό τηλέφωνο Android υψηλής τεχνολογίας όσον αφορά τις χειρονομίες. Ένα iPhone έχει τις συνήθεις χειρονομίες που εκτελούν την προβλέψιμη ενέργεια στο σωστό πλαίσιο. Τα τηλέφωνα Android, και το σύστημα Android, βρίσκεται σε ένα δικό του πρωτάθλημα από αυτή την άποψη. Απλώς κοιτάξτε το “Now on tap” εάν χρειάζεστε ένα παράδειγμα. Με το Android 7.1, προστίθεται ένα πολύ πιο έξυπνο σύνολο χειρονομιών που ονομάζεται “Moves”. Οι κινήσεις λειτουργούν με τα κουμπιά μιας συσκευής καθώς και με το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νέα κίνηση Flip Camera που σας επιτρέπει να αναστρέψετε την κάμερα μέσα στην εφαρμογή όταν κάνετε “Double Twist” στην εφαρμογή. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε το κουμπί διεπαφής χρήστη για εναλλαγή μεταξύ της μπροστινής και της πίσω κάμερας όταν βρίσκεστε στην εφαρμογή. Μια απλή κίνηση του καρπού θα το αλλάξει για εσάς. Ετσι δουλευει.

  Προσθέστε ένα κανάλι ανερχόμενων βίντεο στο Chromecast [Android]

Ενεργοποίηση Flip Camera

Πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την κίνηση ‘Flip Camera’. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα “Μετακινήσεις”. Προς το παρόν, έχει μόνο τρεις επιλογές. Μεταβείτε στην κάμερα, γυρίστε την κάμερα και ανασηκώστε για να ελέγξετε το τηλέφωνο. Το «Μετάβαση στην κάμερα» και το «Σήκωσε για έλεγχο τηλεφώνου» υπάρχουν στην πραγματικότητα εδώ και λίγο καιρό, αλλά τώρα έχουν ομαδοποιηθεί στην κατηγορία «Κινήσεις». Η νέα καταχώριση είναι «Flip camera». Ενεργοποιήστε το και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην εφαρμογή Κάμερα για να το χρησιμοποιήσετε.

Χρήση Double Twist

Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα. Πιθανότατα θα κρατάτε το τηλέφωνο έτσι ώστε η οθόνη να είναι στραμμένη προς το μέρος σας. Γυρίστε το γρήγορα έτσι ώστε η οθόνη να βλέπει ακριβώς την αντίθετη κατεύθυνση. Κάντε το αυτό δύο φορές διαδοχικά για να εκτελέσετε το «Διπλό Twist». Η κάμερα θα γυρίσει. Εάν είχατε την εφαρμογή ανοιχτή στην μπροστινή κάμερα, θα αλλάξει στην πίσω κάμερα. Ομοίως, εάν είχατε την εφαρμογή ανοιχτή στην κάμερα ανάγνωσης, θα αλλάξει στην μπροστινή κάμερα.

  Συλλέξτε και τακτοποιήστε το κείμενο του προχείρου σε ένα ενιαίο μήνυμα [Android]

Το Moves είναι μέρος του Android 7.1. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για το σταθερό κανάλι, ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση beta μπαίνοντας στο πρόγραμμα Android Beta της Google.