Πώς να χρησιμοποιήσετε το FaceTime Handoff σε iPhone, iPad και Mac

Το FaceTime γίνεται σταδιακά μια αρκετά πλούσια εφαρμογή βιντεοκλήσεων. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FaceTime στο Android, ακόμη και να μοιραστείτε την οθόνη σας στο FaceTime εύκολα. Και με το iOS 16 και το macOS Ventura, μπορείτε πλέον να μεταφέρετε εύκολα τις κλήσεις FaceTime μεταξύ συσκευών επίσης. Έτσι, είτε δεχτήκατε μια κλήση FaceTime στο iPhone ή στο Mac σας, μπορείτε εύκολα και απρόσκοπτα να τη μεταφέρετε σε άλλη συσκευή Apple. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε εναλλαγή κλήσεων FaceTime μεταξύ iPhone και Mac.

Χρησιμοποιήστε το Handoff για εναλλαγή κλήσεων FaceTime μεταξύ iPhone και Mac

Εναλλαγή κλήσεων FaceTime μεταξύ iPhone και Mac

Μετακινήστε την κλήση FaceTime από το iPhone σε Mac

Εάν έχετε απαντήσει σε μια κλήση FaceTime στο iPhone σας και θέλετε να συνεχίσετε την ίδια κλήση στο Mac σας, δείτε πώς να το κάνετε.

  • Ξεκλειδώστε το Mac σας και φέρτε το iPhone σας πιο κοντά σε αυτό. Θα δείτε ένα εικονίδιο FaceTime στη γραμμή μενού.
  Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε την προσθήκη Plex στο OpenMediaVault

  • Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο και θα δείτε μια επιλογή για να αλλάξετε την κλήση FaceTime σε Mac. Κάντε κλικ στο ‘Εναλλαγή’

  • Η εφαρμογή FaceTime θα ανοίξει και μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί «Συμμετοχή» για να μετακινήσετε την κλήση στο Mac σας.

Μετακινήστε την κλήση FaceTime από Mac στο iPhone

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε απαντήσει σε μια κλήση στο Mac σας και θέλετε να την αλλάξετε στο iPhone σας, δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  • Ξεκλειδώστε το iPhone σας και θα δείτε ένα εικονίδιο FaceTime στην επάνω γραμμή του τηλεφώνου σας. Πατήστε σε αυτό.

Σημείωση: Στην τρέχουσα δημόσια έκδοση beta του iOS 16, το εικονίδιο φαίνεται να έχει σπάσει. Αγγίζοντας το δεν κάνει τίποτα. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση. Μπορείτε να ανοίξετε το κέντρο ειδοποιήσεων και να πατήσετε την ειδοποίηση εκεί όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω.

  • Μόλις ανοίξει η εφαρμογή FaceTime, απλώς πατήστε “Εναλλαγή” και η κλήση FaceTime θα αλλάξει από το Mac σας στο iPhone σας.
  Τρόπος χρήσης του Κέντρου Ελέγχου σε Mac

Διορθώστε το FaceTime Handoff που δεν λειτουργεί μεταξύ iPhone και Mac

Στις δοκιμές μας, η δυνατότητα μεταβίβασης κλήσεων FaceTime λειτούργησε απροσδόκητα όταν οι συσκευές ενημερώθηκαν σε iOS 16 και macOS Ventura. Ωστόσο, σε περίπτωση που η επιλογή δεν εμφανίζεται για εσάς, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε.

Βεβαιωθείτε ότι το iPhone και το Mac σας είναι συνδεδεμένα στο ίδιο Apple ID

Πρώτα, το Handoff χρειάζεται όλες οι συσκευές σας να έχουν το ίδιο Apple ID συνδεδεμένο. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το iPhone και το Mac σας είναι συνδεδεμένα με το ίδιο Apple ID.

Ελέγξτε το Apple ID στο iPhone

Στο iPhone σας, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» και πατήστε στο banner της Apple ID. Εδώ, θα μπορείτε να δείτε το Apple ID με το οποίο είστε συνδεδεμένοι.

Εάν χρειάζεται, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το Apple ID σας χωρίς να χάσετε δεδομένα στο iPhone σας.

Ελέγξτε το Apple ID σε Mac

Στο Mac σας, μπορείτε να ελέγξετε το Apple ID σας ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις και κάνοντας κλικ στο banner Apple ID στο επάνω μέρος, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δείτε το Apple ID με το οποίο είστε συνδεδεμένοι στο Mac σας. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να αποσυνδεθείτε από αυτό το Apple ID και να συνδεθείτε με αυτό που έχετε στο iPhone σας.

  Πώς να κάνετε μια μεγάλη στήλη σε πολλές στήλες στο Excel

Ενεργοποιήστε το Handoff σε iPhone και iPad

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και επιλέξτε Γενικά.

2. Τώρα, πατήστε AirPlay & Handoff και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή δίπλα στο Handoff είναι ενεργοποιημένη.

Ενεργοποιήστε το Handoff σε Mac

1. Κάντε κλικ στο μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Γενικό και επιλέξτε AirDrop & Handoff.

3. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η επιλογή Allow Handoff μεταξύ αυτού του Mac και των συσκευών σας iCloud.

Ενεργοποιήστε το Wi-Fi στο iPhone σας

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας και πατήστε Wi-Fi. Τώρα, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη σε ένα σταθερό δίκτυο Wi-Fi.

Ενεργοποιήστε το Bluetooth στο iPhone σας

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας -> Bluetooth και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη. Εναλλακτικά, μπορείτε να εμφανίσετε το Κέντρο ελέγχου και να πατήσετε το εικονίδιο Bluetooth για να το ενεργοποιήσετε.

Ενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth σε Mac

  • Χάρη στο Κέντρο Ελέγχου, η ενεργοποίηση του Wi-Fi και του Bluetooth είναι επίσης αρκετά εύκολη στο Mac. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του Κέντρου Ελέγχου στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Μετά από αυτό, μεταβείτε στις αντίστοιχες ρυθμίσεις Wi-Fi και Bluetooth και ενεργοποιήστε τις.

Εναλλαγή κλήσεων FaceTime μεταξύ iPhone, iPad και Mac με ευκολία

Λοιπόν, έτσι μπορείτε να εναλλάσσετε εύκολα τις κλήσεις FaceTime μεταξύ του iPhone και του Mac σας. Προσωπικά, βρίσκω αυτή τη νέα λειτουργία Continuity αρκετά χρήσιμη, ειδικά επειδή συχνά απαντώ σε κλήσεις σε μια συσκευή και θέλω να τις συνεχίσω σε μια άλλη. Το FaceTime handoff καθιστά όλη αυτή τη διαδικασία απλή και εύκολη. Ωστόσο, με ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη σας για αυτό. Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια.