Πώς να χρησιμοποιήσετε το Dropbox σε Linux

Το Dropbox είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές συγχρονισμού cloud. Ένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του είναι το γεγονός ότι είναι μία από τις μοναδικές μεγάλες εφαρμογές που υποστηρίζουν επίσημα το Linux. Αν θέλετε να εκτελέσετε το Dropbox σε Linux, πρέπει να εκτελείτε Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora ή OpenSUSE.

Δεν τρέχετε ένα από αυτά τα λειτουργικά συστήματα Linux; Σκεφτείτε λήψη του επίσημου πηγαίου κώδικα του Dropbox αντι αυτου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dropbox από τη γραμμή εντολών στο Linux.

Ubuntu

Για να εγκαταστήσετε το Dropbox στο Ubuntu, θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε το αρχείο sources.list, στο /etc/apt/. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το λογισμικό Dropbox δεν διανέμεται μέσω PPA. Αντίθετα, προσφέρουν παραδοσιακά αποθετήρια λογισμικού. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο επεξεργασίας κειμένου Nano, επεξεργαστείτε τις πηγές σας.

sudo nano /etc/apt/sources.list

Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο κάτω βέλους για να μετακινηθείτε μέχρι το κάτω μέρος του αρχείου πηγών. Στις πηγές, προσθέστε ένα σχόλιο. Αυτό το σχόλιο θα διασφαλίσει ότι θα γνωρίζετε πάντα σε τι χρησιμεύει το νέο αποθετήριο λογισμικού. Για να προσθέσετε ένα σχόλιο, επικολλήστε την ακόλουθη γραμμή στο αρχείο.

# Αποθετήριο ενημέρωσης Dropbox

Τώρα που το σχόλιο βρίσκεται στη λίστα αρχείων, ήρθε η ώρα να προσθέσετε το πραγματικό αποθετήριο λογισμικού Dropbox. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει την έκδοση με το επίσημο κωδικό όνομα της κυκλοφορίας σας στο Ubuntu.

  Μεταμορφώστε τη ροή εργασίας του Wireshark με το Brim στο Linux

deb https://linux.dropbox.com/ubuntu κύρια έκδοση

Ενημερώστε το Ubuntu ώστε το sources.list να είναι ενημερωμένο.

sudo apt update

Σημειώστε ότι όταν εκτελείται η ενημέρωση, υπάρχουν προβλήματα. Κυρίως, ένα σφάλμα κλειδιού GPG. Αυτό συμβαίνει επειδή το Dropbox δεν έχει το σωστό υπογεγραμμένο κλειδί. Για να προσθέσετε το κλειδί, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή:

sudo apt-key adv --keyserver pgp.mit.edu --recv-keys 1C61A2656FB57B7E4DE0F4C1FC918B335044912E

Εγκαταστήστε το Dropbox στον υπολογιστή σας Ubuntu Linux με την ακόλουθη εντολή:

sudo apt install dropbox

Debian

Το Debian έχει μια επίσημη πηγή λογισμικού για το Dropbox, αλλά δεν αναφέρεται στη σελίδα FAQ. Αντίθετα, για να ενεργοποιήσετε αυτό το αποθετήριο ενημέρωσης, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το πακέτο Debian. Μόλις εγκατασταθεί το πακέτο, θα προστεθεί αυτόματα στο /etc/apt/sources.list.

Για να το αποκτήσετε για το Debian, ανοίξτε μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης και επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο εδώ. Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση 32-bit ή 64-bit του Dropbox. Ξεκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης του πακέτου ανοίγοντας τη διαχείριση αρχείων. Αναζητήστε το φάκελο Λήψεις και βρείτε το ληφθέν αρχείο Dropbox.

Κάντε διπλό κλικ στο πακέτο Dropbox Debian για να το εγκαταστήσετε μέσω του εργαλείου εγκατάστασης Gdebi. Εναλλακτικά, εγκαταστήστε το πακέτο στο τερματικό ακολουθώντας αυτές τις εντολές:

cd ~/Downloads

sudo dpkg -i dropbox_*_amd64.deb

ή

sudo dpkg -i dropbox_*_i386.deb

Στη συνέχεια, ολοκληρώστε με:

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Οι χρήστες του Arch Linux έχουν πρόσβαση στον πελάτη συγχρονισμού Dropbox μέσω του Arch AUR. Ξεκινήστε την εγκατάσταση του Dropbox συγχρονίζοντας την πιο πρόσφατη έκδοση του πακέτου Git μέσω του εργαλείου Pacman.

sudo pacman -S git

Το Git λειτουργεί σωστά στο Arch. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το για να κλωνοποιήσετε το πιο πρόσφατο Dropbox AUR pkgbuild στιγμιότυπο.

git clone https://aur.archlinux.org/dropbox.git

CD στον πρόσφατα κλωνοποιημένο φάκελο του dropbox και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία κατασκευής.

cd dropbox

Η χρήση του makepkg για τη δημιουργία του Dropbox for Arch είναι μια κυρίως αυτόματη διαδικασία. Ωστόσο, εάν αποτύχουν να εγκατασταθούν εξαρτήσεις, θα πρέπει να ελέγξετε το Σελίδα Dropbox AUR και διορθώστε το χειροκίνητα.

makepkg -si

Μαλακό καπέλλο

Το Fedora Linux είναι ένα από τα επίσημα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα που επιλέγει να υποστηρίζει το Dropbox. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε αυτό το λογισμικό εξαιτίας αυτού. Ξεκινήστε πηγαίνοντας στο επίσημη σελίδα λήψης. Βρείτε το αρχείο RPM με δυνατότητα λήψης για 32-bit ή 64-bit.

  Πώς να διαχειριστείτε ομάδες και χρήστες στο Linux

Ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων, κάντε κλικ στο Λήψεις και βρείτε το αρχείο Dropbox RPM. Κάντε διπλό κλικ στο RPM για να το εγκαταστήσετε μέσω του λογισμικού Gnome. Εναλλακτικά, εγκαταστήστε το μέσω της γραμμής εντολών χρησιμοποιώντας το εργαλείο πακέτου DNF:

cd ~/Downloads

sudo dnf install nautilus-dropbox-*.fedora.x86_64.rpm

ή

sudo dnf install nautilus-dropbox-*.fedora.i386.rpm

OpenSUSE

Το OpenSUSE είναι μία από τις επίσημα υποστηριζόμενες διανομές Linux από το Dropbox. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάστασή του είναι πολύ εύκολη. Για να το αποκτήσετε, μεταβείτε στη σελίδα λήψης και πάρτε το πακέτο 32-bit ή 64-bit. Μετά από αυτό, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στο φάκελο ~/Downloads.

  Πώς να ανακτήσετε τα χαμένα δεδομένα στο Linux

cd ~/Λήψεις

Μέσα στον κατάλογο ~/Downloads, εκτελέστε το εργαλείο συσκευασίας Zypper για να εγκαταστήσετε το Dropbox.

sudo zypper install nautilus-dropbox-*.fedora.x86_64.rpm

ή

sudo zypper install nautilus-dropbox-*.fedora.i386.rpm

Χρήση του Dropbox

Τώρα που το πακέτο Dropbox είναι ενεργοποιημένο στον υπολογιστή σας Linux, ήρθε η ώρα να ρυθμίσετε τα πάντα. Όταν το εκκινήσετε, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στην υπηρεσία Dropbox. Χρησιμοποιήστε το παράθυρο σύνδεσης για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε λογαριασμό, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν στο Dropbox.com.

Μόλις συνδεθείτε, η εφαρμογή Dropbox θα σας ενημερώσει ότι πρέπει να πραγματοποιήσει λήψη του αποκλειστικού δυαδικού αρχείου Dropbox. Κάντε κλικ στο “OK” και αφήστε το να το κατεβάσει. Όταν το δυαδικό αρχείο λειτουργεί, η εφαρμογή συγχρονισμού Dropbox θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική και έτοιμη για χρήση.

Από προεπιλογή, το Dropbox θα ξεκινήσει αυτόματα τη λήψη όλων των στοιχείων που είναι συνδεδεμένα στον λογαριασμό σας. Εάν θέλετε να κάνετε έναν επιλεκτικό συγχρονισμό, κάντε κλικ στο κουμπί “επιλεκτικός συγχρονισμός” στην εφαρμογή Dropbox και, στη συνέχεια, επιλέξτε (ή αποεπιλέξτε) φακέλους και αρχεία.

Σε αυτό το σημείο, θα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία συγχρονισμού. Ανοίξτε ένα παράθυρο διαχείρισης αρχείων και τοποθετήστε τα στοιχεία που θέλετε να συγχρονίσετε μέσα στο /home/username/Dropbox. Θα πρέπει να αρχίσουν να ανεβάζουν αμέσως.