Πώς να χρησιμοποιήσετε το cURL στα Windows 10

Το cUrl είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών με το οποίο οι χρήστες Linux είναι περισσότερο από εξοικειωμένοι. Αν κάποτε χρησιμοποιούσατε το Linux και από τότε μετακομίσατε στα Windows ή εάν χρησιμοποιείτε και Linux και μηχάνημα Windows, πιθανότατα θα χάσετε αυτό το μικρό εργαλείο, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το cUrl στα Windows 10 και σε παλαιότερες εκδόσεις.

curl Στα Windows 10

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το cUrl στα Windows 10, έχετε δύο επιλογές. Ελέγξτε την έκδοση των Windows 10 και αν έχετε κάτι παλαιότερο από 1706, προχωρήστε ως εξής.

Θα πρέπει να κατεβάστε το cURl από τον επίσημο ιστότοπο. Η έκδοση των Windows βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας λήψης. Θέλετε να κάνετε λήψη της γενικής συμπιεσμένης έκδοσης. Εξαγάγετε το συμπιεσμένο αρχείο και μέσα στο φάκελο bin, θα βρείτε το αρχείο curl.exe. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών σε αυτόν τον φάκελο και εκτελέστε όποια εντολή θέλετε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ένα αρχείο καταγραφής εκτύπωσης στα Windows 10

Δεδομένου ότι είναι χρονοβόρο να χρειάζεται να κάνετε cd στον φάκελο bin κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το cUrl, είναι καλή ιδέα να προσθέσετε τη διαδρομή στις μεταβλητές περιβάλλοντος διαδρομής. Αυτό θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε το cUrl από οπουδήποτε.

Εάν η έκδοση των Windows 10 είναι 17063 ή νεότερη έκδοση, το cUrl περιλαμβάνεται από προεπιλογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το cUrl. Το Curl.exe βρίσκεται στο C:WindowsSystem32. Εάν θέλετε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το cUrl από οπουδήποτε, σκεφτείτε να το προσθέσετε στις μεταβλητές περιβάλλοντος διαδρομής.

  Πώς η σκοτεινή λειτουργία μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε τηλέφωνα OLED

cUrl Σε Windows 7, 8/8.1

Στα Windows 7 και 8/8.1, θα εφαρμοστεί η ίδια διαδικασία με εκείνη για τα Windows 10 build παλαιότερα από 17063. Πρέπει να κάνετε λήψη του cUrl από τον επίσημο ιστότοπο που συνδέεται στην προηγούμενη ενότητα και να το εκτελέσετε. Για ευκολότερη χρήση, μπορείτε να το προσθέσετε στις Μεταβλητές Περιβάλλοντος Διαδρομής.

Χρησιμοποιώντας το cUrl

Εάν έχετε προσθέσει το cUrl EXE στις μεταβλητές περιβάλλοντος διαδρομής, μπορείτε να εκτελέσετε μια εντολή cUrl από οπουδήποτε από τη γραμμή εντολών. Εάν δεν το έχετε προσθέσει στις μεταβλητές περιβάλλοντος διαδρομής, πρέπει πρώτα να ανοίξετε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή (Windows 10, έκδοση 1706 και νεότερη έκδοση) και στη συνέχεια να εκτελέσετε την εντολή.

  Πώς να διορθώσετε το ιαπωνικό πληκτρολόγιο IME που δεν λειτουργεί (Πλήρης οδηγός)

Για παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10 και για Windows 7 και 8/8.1, πρέπει πρώτα να κάνετε cd στον φάκελο με το cUrl EXE και μετά να εκτελέσετε μια εντολή.

Η Microsoft δίνει στους χρήστες πολλούς λόγους για αναβάθμιση σε Windows 10. Εκτός από την προσθήκη cUrl από προεπιλογή, περιλαμβάνει επίσης το Tar τώρα. Το Tar σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αρχεία και να τα εξαγάγετε χωρίς να χρειάζεστε πρόσθετα εργαλεία. Αν αυτός δεν είναι αρκετός λόγος για την αναβάθμιση, υπάρχει επίσης το γεγονός ότι το Office 2019 θα τρέχει μόνο σε υπολογιστή με Windows 10.