Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT-4 στις τέχνες, την επιστήμη, τα οικονομικά κ.λπ [+ 8 Examples]

Το ChatGPT 4 είναι εδώ και είναι αρκετά εντυπωσιακό. Αλλά πώς ξέρετε ότι θα είναι ένα μεγάλο μπαμ για εσάς; Ας ανακαλύψουμε.

Εάν ελέγχετε τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ειδικά στο LinkedIn) πολλές φορές την ημέρα, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ανθρώπους να τραγουδούν τραγούδια για την τεχνητή νοημοσύνη.

Όλο αυτό το chit-chat έχει αυξηθεί εκθετικά μετά την κυκλοφορία του ChatGPT. Και, όπως με όλα, υπάρχουν πολλοί αρνητές και αρνητές.

Μερικοί είναι πολύ ενθουσιασμένοι που έχουν αυτό το νέο όπλο στο οπλοστάσιό τους, ενώ άλλοι κλαίνε δυνατά για τον φόβο τους να χάσουν τις δουλειές τους, καθώς αυτό το νέο κύμα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να κάνει τις δεξιότητές τους να φαίνονται πολύ κοσμικές για να πληρώνονται αξιοπρεπώς ή να πληρώνονται καθόλου.

Δεν είμαι σίγουρος για τους άλλους, αλλά εμείς στο grtechpc.org ανήκουμε στην προηγούμενη κατηγορία. Επιπλέον, η κυκλοφορία του ChatGPT 4 μας κάνει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το chatbot AI με πολλούς ενδιαφέροντες τρόπους.

Αν και το ChatGPT 3.5 δεν ήταν υποτυπώδες, η ενημέρωση μειώνει εύκολα τις επιδόσεις του σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες.

Ακολουθεί μια ακριβής σύγκριση μεταξύ διαφόρων εκδόσεων ChatGPT.

Με λίγα λόγια, το ChatGPT 4 είναι πιο ζωντανό. Εμφανίζει την κοινή λογική και πολλές φορές ένιωσα ότι μιλούσα με έναν άνθρωπο που κάθεται στην άλλη πλευρά του chatbox.

Η OpenAI, η μητρική της εταιρεία, δηλώνει ότι το ChatGPT 4 σημείωσε μεταξύ των κορυφαίων 10% στις εξετάσεις δικηγόρων. Επιπλέον, η έρευνά τους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η ενημέρωση ChatGPT θα μπορούσε να ξεπεράσει σχεδόν το 80% των ανθρώπων σε θέματα όπως οι τέχνες, τα μαθηματικά, η χημεία, η φυσική κ.λπ.

Ωστόσο, δεν θα πάρουμε αυτές τις δηλώσεις ως έχουν. Αντίθετα, ας ελέγξουμε αν αξίζει όλη αυτή η διαφημιστική εκστρατεία.

Δημιουργία Ιστοσελίδας

Η κωδικοποίηση ενός ιστότοπου δεν είναι μια βόλτα. Ωστόσο, είναι βαρετή δουλειά για έμπειρους προγραμματιστές να γράφουν όλο αυτόν τον κώδικα, ειδικά ξεκινώντας από την αρχή.

Εδώ, το ChatGPT 4 μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνταξη του βασικού κώδικα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε μια πολύ βασική αρχική σελίδα που έχω σχεδιάσει χρησιμοποιώντας αυτό το chatbot:

Προφανώς, αυτό δεν ήταν ένα έργο με μία μόνο προτροπή.

Στην πραγματικότητα, λειτουργεί πολύ σαν βοηθός προγραμματισμού. Του ζήτησα να παρέχει HTML για ένα τεχνολογικό ιστολόγιο και να παίρνει ψευδή άρθρα από τον κύριο ιστότοπό μας, grtechpc.org.com/.

Στη συνέχεια, συνδέθηκα στο Liveweave.com για να ελέγξω τον κωδικό. Του έλειπε το styling. Έτσι, η επόμενη προτροπή μου αφορούσε κάποιο CSS.

Ωστόσο, το CSS δεν ήταν τέλειο και δεν μπορούσα να δω το μενού πλοήγησης. Έκανε ξανά τον κώδικα, αλλά το πρόβλημα δεν επιλύθηκε.

Έτσι, το ζήτησα ξανά, αλλά αυτή τη φορά τονίζοντας το πραγματικό πρόβλημα.

Υπήρχαν πολλές τέτοιες προτροπές, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης κάποιας εισαγωγής. Και μόλις τελείωσε στα μισά του δρόμου, έπρεπε να του ζητήσω να συνεχίσει να μου δίνει την υπόλοιπη επανεπεξεργασμένη HTML.

  Πώς να αποκλείσετε καλλιτέχνες στο Spotify

Συνολικά, ήταν μια ευχάριστη εμπειρία και μου έδωσε ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Και δεν είμαι προγραμματιστής και δεν έχω υπόβαθρο στην κωδικοποίηση ιστοσελίδων.

Ωστόσο, θα είναι χρήσιμο αν γνωρίζετε το εμπόριο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί κανείς να ελέγξει για σφάλματα και να τροποποιήσει μερικά χωρίς να ρωτήσει το ChatGPT για τα πάντα.

Παρατηρήσατε ότι χρησιμοποίησα κατά λάθος το ChatGPT 3.5 για αυτό; Ωστόσο, έκανε τη δουλειά μια χαρά. Μπορείτε να περιμένετε ακόμη περισσότερα με το ChatGPT 4, που χρησιμοποιείται στις επόμενες ενότητες αυτού του άρθρου.

Δημιουργία παιχνιδιών

Τα παιχνίδια κωδικοποίησης είναι αρκετά παρόμοια με την κωδικοποίηση ιστοτόπων, ειδικά αν χρησιμοποιείτε κάτι σαν το ChatGPT 4.

Ειλικρινά, δεν ήξερα τίποτα σαν να το κάνω. Και η κωδικοποίηση παιχνιδιών φαίνεται σαν κάτι τέτοιο.

Λοιπόν, ξεκίνησα με αυτήν την προτροπή:

Μου έδωσε HTML, CSS και JavaScript. Ωστόσο, το JavaScript αισθάνθηκε ελλιπές, οπότε το ζήτησα ξανά για να βεβαιωθώ ότι δεν ήταν έτσι:

Και είχα και τα τρία αρχεία για να παίξω το παιχνίδι.

Αλλά δεν σου είπα ότι δεν είμαι προγραμματιστής; Έτσι, επέστρεψα στο ChatGPT σαν noob και ρώτησα πώς να χρησιμοποιήσω αυτά τα αρχεία για να παίξω το παιχνίδι στο πρόγραμμα περιήγησης.

Επιπλέον, του είπα να ενημερώσει τον κώδικα και να δείξει το κείμενο “grtechpc.org” στη μέση σε ένα υπόλευκο χρώμα.

Τέλος, μπορούσα να κάνω διπλό κλικ στο αρχείο HTML στον φορητό υπολογιστή μου και άνοιξε στο πρόγραμμα περιήγησής μου, φορτώνοντας το παιχνίδι.

Αγωγές

Η σύνταξη αγωγών δεν είναι ποτέ εύκολη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους και γενικά έχει μεγάλο κόστος στο τυπικό πρόγραμμα, την ψυχική υγεία και τον προϋπολογισμό τους.

Έτσι, προσπάθησα να πιέσω το ChatGPT να γράψει ένα για μένα. Και προσέξτε. Ήταν πολύ δύσκολο να πείσεις αυτό το chatbot ότι αυτό ήταν απλώς για ενημέρωση.

Αλλά τελικά, επεξεργάστηκα την προτροπή που την ώθησε να δώσει το πρότυπο αγωγής:

Το σχέδιο ήταν μακρύ και η διαδικασία σταμάτησε στη μέση. Ωστόσο, στο τέλος ήταν έτοιμο.

Για να επαναλάβω, αυτό ήταν απλώς για ενημερωτικούς σκοπούς, έτσι ώστε κάποιος να ξέρει πώς να προχωρήσει στην πραγματική ζωή.

Κείμενο σε εικόνες

Η λήψη εικόνων από απλό κείμενο είναι δύσκολη σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο, θα μπορούσα να βρω δύο τρόπους για να το κάνω αυτό.

Μέθοδος 1

Αυτή η μέθοδος είναι πιο καινοτόμος και προτάθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pollinations AI, κ. Thomas Haferlach, σε ένα subreddit ChatGPT. Για το πλαίσιο, τα Pollinations κάνουν τόσα πολλά, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των υπαρχόντων μοντέλων AI για κάθε μεμονωμένη περίπτωση επιχειρηματικής χρήσης.

Ακολουθεί ένα δείγμα προτροπής:

INPUT = {focus}
OUTPUT = {description} n ![IMG](https://image.pollinations.ai/prompt/{description})
{description} = {focusDetailed},%20{adjective1},%20{adjective2},%20{visualStyle1},%20{visualStyle2},%20{visualStyle3},%20{artistReference}

INPUT = a flying dog
OUTPUT = a dog flying through the clouds, brown and white, smiling, cloudy, windy, sky

Και αυτό είναι το αποτέλεσμα:

Για να το δοκιμάσετε μόνοι σας, πρέπει να εστιάσετε μόνο στο κάτω μέρος της προτροπής, όπου οι καταχωρήσεις πρέπει να ταιριάζουν με το επάνω μέρος.

Για παράδειγμα, η είσοδος είναι το κύριο θέμα και η έξοδος έχει δύο παραμέτρους για τα επίθετα και τρεις για το οπτικό στυλ.

  Το Tunity είναι μια εφαρμογή που μοιάζει με Shazam που στέλνει ήχο τηλεοπτικού καναλιού στη συσκευή σας

Εδώ είναι άλλο ένα για περισσότερη σαφήνεια:

Στην πραγματικότητα, προσπαθούσα να αναδημιουργήσω έναν μάγο όπως ο Χάρι Πότερ, αλλά η προτροπή που έδωσα θα μπορούσε να οδηγήσει μόνο σε αυτό.

Εν πάση περιπτώσει, το θέμα είναι να διατηρήσετε την είσοδο σύντομη και να πειραματιστείτε με την έξοδο στη δεδομένη μορφή.

Μέθοδος 2

Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιεί Visual ChatGPT μέσω του προφίλ της Microsoft στο Hugging Space, μια πλατφόρμα που φιλοξενεί εφαρμογές επίδειξης μηχανικής εκμάθησης.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, θα εισαγάγετε το κλειδί OpenAI API πριν συνεχίσετε. Μπορείτε να βρείτε το δικό σας στην ενότητα λογαριασμού OpenAI.

Αφού επικολλήσετε ένα τέτοιο κλειδί στο Visual ChatGPT, μπορείτε να ξεκινήσετε με τις προτροπές.

Επιπλέον, μπορείτε να προσπαθήσετε να τροποποιήσετε και την εικόνα. Για παράδειγμα, του ζήτησα να αφαιρέσει το ραβδί από την παραπάνω εικόνα και να το επικολλήσει ξανά.

Ωστόσο, οι ικανότητές του φαίνονται περιορισμένες τώρα, και μερικές φορές η διαδικασία κόβεται στη μέση.

Τέλος, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φιλοξενήσετε το Visual GPT στον τοπικό σας υπολογιστή για καλύτερη εμπειρία.

Σχετικά: Ελέγξτε μερικά ισχυρά μηνύματα προτροπής ChatGPT για να ολοκληρώσετε τα πράγματα.

Περίληψη και Επαλήθευση

Αυτή είναι μια πολύ στοιχειώδης χρήση του ChatGPT. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε περιλήψεις περιεχομένου διαφορετικού μήκους.

Κάντε δεξί κλικ και ανοίξτε τις εικόνες σε μια νέα καρτέλα για να τις δείτε καθαρά.

Ομοίως, κάνει εξαιρετική δουλειά στον έλεγχο τυχόν εγγράφων για οτιδήποτε ασυνήθιστο. Για παράδειγμα, έκανα μια εικονική σύμβαση εργασίας και συμπεριέλαβα μερικά πράγματα που δεν είχαν νόημα.

Στη συνέχεια, το έριξα στο ChatGPT για να ελέγξω για τυχόν πιθανά ζητήματα που θα έπρεπε να γνωρίζω και εντόπισε τα πάντα. Ιδού η απάντηση:

Εν ολίγοις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για ένα δεύτερο σύνολο ματιών για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όπως αναμενόταν.

Παντρολογήματα

Τώρα γιατί οι προξενητές δεν θα χρησιμοποιήσουν το ChatGPT αν σχεδόν κάθε επαγγελματίας προσπαθεί να ολοκληρώσει τη δουλειά του αμέσως;

Έτσι, προσπάθησα να ελέγξω αν το ChatGPT έχει αυτή την ικανότητα στο βιογραφικό του.

Πρώτα, ζήτησα από το ChatGPT να δημιουργήσει δύο προφίλ και μετά του είπα να βρει τη συμβατότητά τους για γάμο. Επιπλέον, του ζήτησα να ορίσει μια βαθμολογία συμβατότητας και να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό πίνακα που να δείχνει σε τι διαφέρουν.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να συνοψίσει ένα περιγραφικό προφίλ σε έναν πίνακα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάλυση. Επιπλέον, μπορείτε να συγκρίνετε δύο περιγραφικά προφίλ με παρόμοια μηνύματα.

Έλεγχος Συναλλαγών

Αν και αυτό γίνεται καλύτερα στις αντίστοιχες τράπεζες, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το ChatGPT για να τραβήξει μερικές λεπτομέρειες όπως το όνομα του εμπόρου, την τοποθεσία κ.λπ.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το ChatGPT δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, μπορεί να απαντήσει μόνο σε εγγεγραμμένους εμπόρους πριν από την αποκοπή δεδομένων του τον Σεπτέμβριο του 2021.

Επομένως, δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα για τις συναλλαγές που ανήκουν σε οποιονδήποτε έμπορο λιανικής που δημιουργήθηκε αργότερα, ή εάν η επιχείρηση άλλαξε τη διεύθυνσή της κ.λπ.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει κάποιος να κάνει τη δέουσα επιμέλεια πριν βασιστεί αποκλειστικά στο ChatGPT.

  Χρησιμοποιήστε το Smartsheet για αυτοματοποίηση διαδικασιών, διαχείριση έργων και παρακολούθηση εργασιών

Τέχνες

Αυτή είναι μια τέτοια περιοχή που θεωρούνταν ρητά προορισμένη για τους ζωντανούς μέχρι τώρα.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, προχωρήστε και δώστε μια ευκαιρία στις ποιητικές ικανότητες του ChatGPT. Γενικά, κατά την άποψή μου, τα πάει αρκετά καλά.

Ωστόσο, του ζήτησα να γράψει ένα τραγούδι και αυτό κατέληξε:

Ακολουθούν ολόκληροι οι στίχοι:

(Verse 1)
In a world of magic and mystery,
A boy with dreams, just like you and me.
He longs for a wand and a flying broom,
To soar through the sky, and chase the moon.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Verse 2)
He'll visit his friends in the dead of night,
On his broomstick, they'll take to the skies.
They'll laugh and they'll learn, in this magical world,
Together they'll face the challenges unfurled.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Bridge)
Through battles and trials, they'll stand as one,
With courage and love, they'll never be undone.
In the footsteps of heroes, they'll make their stand,
With their wands in hand, they'll protect their magical land.

(Verse 3)
In the halls of Hogwarts, their home away from home,
They'll learn from the wise, the secrets they'll come to know.
Through the pages of Rowling's enchanting tale,
This boy and his friends, their dreams set sail.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Outro)
In this magical realm, where dreams come alive,
A boy and his friends, together they'll thrive.
On a flying broom and with a wand in his hand,
He'll live the life of a wizard, just as he planned.

Για τη μηδενική τραγουδοποιία και την ποιητική μου εμπειρία, αυτό φαίνεται σαν ένα σταθερό 3,5-4 στα πέντε.

Στη συνέχεια, προχώρησα και ζήτησα από το ChatGPT να συνθέσει μουσική για αυτό το τραγούδι.

Κάνοντας μια άλλη συντόμευση, του ζήτησα να δημιουργήσει κώδικα που θα μπορούσα να εισάγω στο Sonic-Pi για τη δημιουργία μουσικής.

Αρχικά, ήταν μια εξαιρετικά βασική μελωδία. Αλλά επειδή δεν έχω αξιοπρεπή εμπειρία με το Sonic PI, ήταν δύσκολο να προσαρμόσω τη μουσική προς το καλύτερο.

Τέλος πάντων, προσπάθησα να του δώσω μερικές ακόμη προτροπές, και εδώ είναι η δημιουργία:

Αν και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς αξιόλογο, αυτό μπορεί να λογιστεί ως μια καλή αρχή για την τεχνητή νοημοσύνη (ή να επισημανθεί ως η δευτερεύουσα ικανότητά μου να χρησιμοποιώ το Sonic Pi.😀)

Δεν υπάρχει τέλος!

Οι άνθρωποι δοκιμάζουν το ChatGPT με πολλούς ενδιαφέροντες τρόπους και μερικοί απαριθμήθηκαν σε αυτό το άρθρο. Το πλήρες δυναμικό του είναι ακόμα άγνωστο και αυτή η ενημέρωση, το ChatGPT 4, είναι απλώς μια μικρή ματιά στο μέλλον.

Προσθέτοντας στη λίστα, χρησιμοποίησα επίσης το ChatGPT για να ελέγξω υπολογιστικά φύλλα και να εξάγω συμπεράσματα ή να βρω παρατυπίες και λειτούργησε τέλεια.

Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που αναμένεται να βελτιωθεί είναι ο τρόπος πρόσβασης στο διαδίκτυο. Και για αυτό, έχουμε τις καλύτερες επεκτάσεις ChatGPT Chrome που μπορείτε να δείτε.