Πώς να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης για λήψη στιγμιότυπων οθόνης στο Android [No Root]

Το Android έχει ένα περίπλοκο παρελθόν όσον αφορά τα στιγμιότυπα οθόνης. Οι παλαιότερες εκδόσεις του Android δεν υποστήριζαν πάντα τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Κάποια στιγμή, έπρεπε να κάνετε root τη συσκευή σας για να μπορέσετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Οι λύσεις στιγμιότυπων οθόνης εκείνη την εποχή κυμαίνονταν από την εκτέλεση εφαρμογών επικάλυψης έως τα πλήκτρα επαναχαρτογράφησης. Δεν ήταν διασκεδαστική στιγμή. Ωστόσο, με τα χρόνια, η υποστήριξη εγγενούς στιγμιότυπου οθόνης προστέθηκε στο Android. Ο συνδυασμός πλήκτρων που πρέπει να πατήσετε για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης μπορεί να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, ωστόσο η βασική λειτουργικότητα υπάρχει. Κανονικά, πρέπει να πατήσετε το κουμπί Τροφοδοσία και μείωση έντασης για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Αυτό μπορεί να είναι εύκολο ή όχι, ανάλογα με το πού βρίσκονται αυτά τα κουμπιά στη συσκευή σας. Εάν θεωρείτε δύσκολο να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον συνδυασμό πλήκτρων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης στο Android.

  Πώς να βαθμονομήσετε την πυξίδα στο Android για να βελτιώσετε την ακρίβεια τοποθεσίας της συσκευής

Για να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης στο Android, πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται Screenshot Assistant. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή Android που όχι μόνο λαμβάνει στιγμιότυπα οθόνης, αλλά σας επιτρέπει επίσης να τα περικόψετε και να τα μοιραστείτε. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τη χρήση του Google Assistant.

Εγκαταστήστε το Screenshot Assistant και εκκινήστε την εφαρμογή. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να τη χρησιμοποιήσετε αντί για την εφαρμογή Google ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή υποβοήθησης. Πατήστε το κουμπί “Προτιμήσεις εφαρμογής υποβοήθησης” στην τελευταία σελίδα της οθόνης καλωσορίσματος του Βοηθού οθόνης. Θα σας μεταφέρει στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  Το Vibify φέρνει έξυπνη ειδοποίηση από το TouchWiz σε όλες τις συσκευές Android

Το Screenshot Assistant θα ανοίξει την ενότητα Βοήθεια και φωνητική εισαγωγή στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Πατήστε «Assist app» και επιλέξτε «Screenshot Assistant» από το μενού. Αυτό σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το Screenshot Assistant πατώντας το κουμπί αρχικής οθόνης. Προσέξτε να μην πατήσετε το εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα στην “Assist app” γιατί έτσι ανοίγει ένα διαφορετικό σύνολο επιλογών.

Τώρα που έχετε αλλάξει ποια εφαρμογή ξεκινά όταν πατάτε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης, μπορείτε να ξεκινήσετε τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης.

Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης. Θα καταγράψει ό,τι υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην οθόνη σας. Πατήστε το κουμπί περικοπής στο κάτω μέρος της οθόνης σας για να περικόψετε το στιγμιότυπο οθόνης. Μπορείτε να περικόψετε ελεύθερα το στιγμιότυπο οθόνης σε όποιο μέγεθος θέλετε. Πατήστε το κουμπί αποθήκευσης για να το αποθηκεύσετε στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας. Τα στιγμιότυπα οθόνης αποθηκεύονται στην ίδια θέση με την προεπιλεγμένη λειτουργία στιγμιότυπων οθόνης, π.χ. Εικόνες> Στιγμιότυπα οθόνης.

  Πώς να ρυθμίσετε τα εργαλεία ανάπτυξης Android σε Linux

Για να μοιραστείτε το στιγμιότυπο οθόνης, πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης. Θα ανοίξει το μενού κοινής χρήσης Android. Πατήστε μια πρόσφατη επαφή ή οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που αναφέρονται για να μοιραστείτε το στιγμιότυπο οθόνης.

Αν έπρεπε να επιλέξουμε, θα λέγαμε ότι η εφαρμογή μπορεί να βελτιωθεί επιτρέποντας στους χρήστες να αντιστοιχίσουν τη λειτουργικότητα του στιγμιότυπου οθόνης σε οποιοδήποτε κουμπί στη συσκευή τους. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να αντιστοιχίσετε ξανά κλειδιά, επομένως αυτό δεν είναι μεγάλο θέμα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αντιστοιχίσετε ξανά το κουμπί bixby σε ένα Samsung S8/S8+ έτσι ώστε να καταγράφει στιγμιότυπα οθόνης.

Κατεβάστε το Screenshot Assistant από το Google Play Store