Πώς να χρησιμοποιήσετε τους σελιδοδείκτες του Twitter για να αποθηκεύσετε τα tweets αργότερα

Το Twitter έχει μια νέα λειτουργία Σελιδοδεικτών που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε ιδιωτικά tweets για αργότερα. Εάν χρησιμοποιούσατε τη δυνατότητα “Μου αρέσει” ως λύση για την αποθήκευση tweets, ορίστε γιατί πρέπει να ξεκινήσετε τη δημιουργία σελιδοδεικτών.

Γιατί να μεταβείτε από το Liking στο Bookmarking;

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Twitter άλλαξε σιγά-σιγά τη συμπεριφορά του κουμπιού Like (προηγουμένως γνωστό ως Favorite). Κάποτε ήταν ένας τρόπος να δείξουμε εκτίμηση για μια ανάρτηση. Ήταν επίσης μια λύση για την αποθήκευση tweets και για την αυτοματοποίηση εργασιών χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το IFTTT.

Τώρα, η δυνατότητα Like χρησιμοποιείται αρκετά δημόσια και επηρεάζει τη μηχανή συστάσεων του Twitter. Όταν σε κάποιον στον κύκλο σας αρέσει το tweet κάποιου άλλου, εμφανίζεται στη ροή σας. Το Twitter θα στείλει ακόμη και μια ειδοποίηση στους ακόλουθούς σας για tweets που σας αρέσουν.

  Πώς να ελέγξετε ποιος σας απέκλεισε στο Twitter

Αν σας άρεσαν τα tweets αποκλειστικά για να τα αποθηκεύσετε για αργότερα, μάλλον δεν θέλετε να συμβεί αυτό.

Θα πρέπει να αρχίσετε να προσθέτετε σελιδοδείκτες στα tweet τώρα. Ο σελιδοδείκτης γίνεται ιδιωτικά και τα δεδομένα δεν κοινοποιούνται σε κανέναν. Μια ξεχωριστή ενότητα για τους Σελιδοδείκτες του Twitter έχει όλα τα tweet σας με σελιδοδείκτες. Δείτε πώς λειτουργεί η λειτουργία Σελιδοδεικτών Twitter στην εφαρμογή για κινητά και στον ιστότοπο.

Πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε Tweet στην εφαρμογή για κινητά

Όταν περιηγείστε στη ροή σας στο Twitter και συναντήσετε ένα tweet ή έναν σύνδεσμο που θέλετε να αποθηκεύσετε για αργότερα, πατήστε το κουμπί “Κοινή χρήση”. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και από την εκτεταμένη προβολή του tweet.

Σημείωση: Η παρακάτω εικόνα απεικονίζει το εικονίδιο κοινής χρήσης του iPhone και του iPad. Το κουμπί στις συσκευές Android μοιάζει με τρεις διασυνδεδεμένες κουκκίδες.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Twitter Spaces

Από το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε “Προσθήκη Tweet στους σελιδοδείκτες”.

Το tweet έχει πλέον σελιδοδείκτη.

Ας το βρούμε τώρα στην ενότητα Σελιδοδείκτες του Twitter. Μεταβείτε στην αρχική οθόνη της εφαρμογής Twitter και πατήστε το εικονίδιο “Προφίλ” στην επάνω αριστερή γωνία (ή σύρετε προς τα μέσα από το αριστερό άκρο της οθόνης).

Από εδώ, πατήστε “Σελιδοδείκτες”.

Όλα τα αποθηκευμένα tweets σας θα εμφανίζονται εδώ. Το πιο πρόσφατο tweet με σελιδοδείκτη θα βρίσκεται στην κορυφή. Το tweet θα περιλαμβάνει όλα τα συνημμένα μέσα. Μπορείτε να το πατήσετε για να επεκτείνετε το tweet και να δείτε τις απαντήσεις.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε ένα tweet από τους σελιδοδείκτες, πατήστε το κουμπί “Κοινή χρήση” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Κατάργηση από τους σελιδοδείκτες”.

Πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε Tweets στον ιστότοπο του Twitter

Η διαδικασία είναι παρόμοια στο Ιστοσελίδα Twitter που μπορεί να προσπελαστεί από οποιονδήποτε υπολογιστή ή πρόγραμμα περιήγησης ιστού για κινητά. Ανοίξτε τον ιστότοπο Twitter και βρείτε το tweet που θέλετε να προσθέσετε σελιδοδείκτη.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα νήμα στο Twitter

Κάντε κλικ στο κουμπί «Κοινή χρήση» στο κάτω μέρος του tweet.

Από το μενού, κάντε κλικ στο «Προσθήκη Tweet στους Σελιδοδείκτες». Το tweet θα έχει σελιδοδείκτη.

Η εύρεση της ενότητας Σελιδοδεικτών είναι πολύ πιο εύκολη στον ιστότοπο για υπολογιστές. Θα δείτε ένα κουμπί Σελιδοδείκτες στην πλαϊνή γραμμή. (Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή μικρότερη οθόνη και η πλαϊνή γραμμή βρίσκεται σε συμπαγή λειτουργία, θα δείτε μόνο ένα εικονίδιο σελιδοδείκτη.)

Κάντε κλικ στο κουμπί “Σελιδοδείκτες” στην πλαϊνή γραμμή για να ανοίξετε τα tweets σας με σελιδοδείκτες.

Τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλα τα αποθηκευμένα tweet σας.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε ένα tweet από τη λίστα σελιδοδεικτών, κάντε κλικ στο κουμπί “Κοινή χρήση” και επιλέξτε “Κατάργηση Tweet από σελιδοδείκτες”.

Τώρα που ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε τους Σελιδοδείκτες Twitter για να αποθηκεύετε tweets για αργότερα, δοκιμάστε να δημιουργήσετε Λίστες Twitter για να μειώσετε τον θόρυβο και να μειώσετε την ακαταστασία στη ροή σας στο Twitter.