Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Γονικούς ελέγχους του TikTok

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στην οποία μπορείτε να δημιουργήσετε, να κάνετε remix, να αυξήσετε ή να μοιραστείτε σύντομα βίντεο. Επειδή είναι τόσο δημοφιλές στους εφήβους, οι γονείς προφανώς θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από ακατάλληλο περιεχόμενο. Ευτυχώς, το TikTok διαθέτει γονικούς ελέγχους που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

Πριν ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε πρόσβαση στον λογαριασμό TikTok του παιδιού σας στη συσκευή του iPhone ή Android. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής TikTok για Android ή μήλο.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Family Pairing στο TikTok

Χρησιμοποιώντας το Family Pairing, μπορείτε να συνδέσετε τον δικό σας λογαριασμό TikTok με τον λογαριασμό του παιδιού σας. Αυτό θα την αποτρέψει από το να αλλάξει τις ρυθμίσεις από μόνη της. Αφού ενεργοποιήσετε το Family Pairing, μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρόνο χρήσης, το περιεχόμενο και τις επικοινωνίες στον λογαριασμό του παιδιού σας.

Για να ενεργοποιήσετε το Family Pairing, ανοίξτε το TikTok στο τηλέφωνό σας και πατήστε «Εγώ» στην κάτω δεξιά γωνία. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής για να ανοίξετε το μενού “Απόρρητο και Ασφάλεια”.

  Πώς να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας TikTok

Παρακέντηση

Σε αυτό το μενού, πατήστε Digital Wellbeing > Family Pairing. Το TikTok θα ρωτήσει εάν ένας γονέας ή ένας έφηβος χρησιμοποιεί αυτόν τον λογαριασμό. πατήστε «Γονέας».

Παρακέντηση

Θα δείτε λεπτομέρειες σχετικά με τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας. Πατήστε «Συνέχεια» για να εμφανιστεί ένας μοναδικός κωδικός QR.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το TikTok στο τηλέφωνο του παιδιού σας και πατήστε Εγώ > Εικονίδιο με τρεις κουκκίδες > Ψηφιακή ευεξία > Σύζευξη οικογένειας > Έφηβος.

Το τηλέφωνο του παιδιού σας θα σας ζητήσει να σαρώσετε τον κωδικό QR που εμφανίζεται στο τηλέφωνό σας. Ίσως χρειαστεί να δώσετε την άδεια στο TikTok να χρησιμοποιήσει την κάμερα του τηλεφώνου για να μπορέσετε να σαρώσετε τον κωδικό QR.

Ένας κωδικός TikTok QR στο

Αφού σαρώσετε τον κωδικό QR, πατήστε «Σύνδεση λογαριασμών» στο τηλέφωνο του παιδιού σας. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας και οι λογαριασμοί θα συνδεθούν. Στο τηλέφωνό σας, μπορείτε τώρα να πατήσετε τον λογαριασμό του παιδιού σας για να αποκτήσετε πρόσβαση και να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του.

ο

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και τις τρεις λειτουργίες γονικού ελέγχου μεμονωμένα σε έναν λογαριασμό χωρίς Σύζευξη οικογένειας (δείτε παρακάτω). Ωστόσο, το Family Pairing είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εμποδίσετε τα παιδιά σας να αλλάξουν εύκολα αυτές τις ρυθμίσεις.

  Πόσο κερδίζουν τα κορυφαία αστέρια του TikTok;

Πώς να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση χρόνου οθόνης στο TikTok

Ο καθορισμός ενός αυστηρού χρονικού ορίου για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια υγιής συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσουν όλοι. Η λειτουργία Screen Time Management αναγκάζει το TikTok να απενεργοποιηθεί μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο χρήσης, εκτός εάν κάποιος πληκτρολογήσει έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Screen Time Management στο TikTok, πατήστε «Εγώ» στην κάτω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε το μενού “Απόρρητο και Ρυθμίσεις”.

  Παρακέντηση

Κάντε κύλιση στην ενότητα “Γενικά”, πατήστε “Ψηφιακή ευεξία” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Διαχείριση χρόνου στην οθόνη”.

Παρακέντηση

Εδώ, θα δείτε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη δυνατότητα. Πατήστε “Χρονικό Όριο” και, στη συνέχεια, επιλέξτε 40, 60, 90 ή 120 λεπτά. Πατήστε «Ενεργοποίηση διαχείρισης χρόνου οθόνης» για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Παρακέντηση

Θα σας ζητηθεί να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Επιβεβαιώστε τον κωδικό και το TikTok θα απαιτεί τώρα αυτόν τον κωδικό πρόσβασης εάν είναι ανοιχτός περισσότερο από το χρονικό όριο που επιλέξατε. Ένα πράσινο banner εμφανίζεται για λίγο στο επάνω μέρος της οθόνης σας, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή.

ο

Πώς να ενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο TikTok

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Περιορισμένη λειτουργία του TikTok για να φιλτράρετε οποιοδήποτε επισημασμένο ή ακατάλληλο περιεχόμενο. Αυτή η δυνατότητα σε οποιαδήποτε εφαρμογή είναι πάντα μια εργασία σε εξέλιξη. Ωστόσο, στο TikTok, οι άνθρωποι μπορούν να αναφέρουν περιεχόμενο που αυτό το φίλτρο (ή ολόκληρη η πλατφόρμα) θα πρέπει να αποκλείσει.

  Πώς να αποθηκεύσετε βίντεο TikTok στο τηλέφωνό σας

Για να ενεργοποιήσετε την Περιορισμένη λειτουργία του TikTok, μεταβείτε στην επιλογή Εγώ > Εικονίδιο τριών κουκκίδων > Ψηφιακή ευεξία και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Περιορισμένη λειτουργία».

Παρακέντηση

Πατήστε «Ενεργοποίηση περιορισμένης λειτουργίας» και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης δύο φορές. Η περιορισμένη λειτουργία θα παραμείνει ενεργή μέχρι να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης για να την απενεργοποιήσετε ξανά. Ένα πράσινο banner εμφανίζεται για λίγο στο επάνω μέρος της οθόνης, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα άμεσα μηνύματα στο TikTok

Ως γονέας ή κηδεμόνας, μπορείτε επίσης να περιορίσετε ή να απενεργοποιήσετε τυχόν απευθείας μηνύματα (DM) στον λογαριασμό του παιδιού σας. Στην πραγματικότητα, από τις 30 Απριλίου 2020, τα DM θα απενεργοποιούνται από προεπιλογή σε λογαριασμούς για άτομα κάτω των 16 ετών.

Για να απενεργοποιήσετε τα DM, πατήστε Εγώ > Ρυθμίσεις > Απόρρητο και Ασφάλεια > Ποιος μπορεί να σας στείλει απευθείας μηνύματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε “Κανένας” για να αποτρέψετε την αποστολή DM σε αυτόν τον λογαριασμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε “Φίλοι” για να περιορίσετε τον λογαριασμό ώστε να λαμβάνει μόνο DM από φίλους.

ο

Και πάλι, εάν δεν ενεργοποιήσετε το Family Pairing, οι τρεις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου στο TikTok είναι εύκολο να απενεργοποιηθούν. Είναι χρήσιμο να θυμάστε πόσο απίστευτα ευρηματικά μπορεί να είναι τα παιδιά όταν πρόκειται να εργαστούν γύρω από τον γονικό έλεγχο.