Πώς να χρησιμοποιήσετε τις θεωρίες κινήτρων στην εργασία

Ανακαλύψτε τις καλύτερες έξι θεωρίες κινήτρων που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την απόδοση της ομάδας σας στο χώρο εργασίας.

Οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, οι προϊστάμενοι και άλλοι κορυφαίοι φορείς μιας επιχείρησης αναζητούσαν πάντα μοντέλα που να μπορούν να λειτουργήσουν για να παρακινήσουν τους υφισταμένους τους στην εργασία. Κατά συνέπεια, οι ψυχολόγοι εργάζονται ακατάπαυστα για την ανάπτυξη νέων θεωριών κινήτρων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μέσα σε μια επιχείρηση, τονώνοντας το εργατικό δυναμικό της.

Εάν ασχολείστε με αυτό το άρθρο, πρέπει να είστε επόπτης, διευθυντής ή ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να βρει καλύτερες στρατηγικές για να διατηρήσει την ομάδα σας παρακινημένη. Αν αυτό είναι σωστό, τότε διαβάζετε τον κατάλληλο οδηγό! Βρείτε παρακάτω την απόλυτη λίστα με μερικές δημοφιλείς θεωρίες κινήτρων που εφαρμόζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Πίνακας περιεχομένων

Ποιες είναι οι θεωρίες κινήτρων;

Οι θεωρίες κινήτρων είναι η μελέτη και η έρευνα για τη συνειδητοποίηση του τι ωθεί ένα άτομο να εργαστεί προς έναν συγκεκριμένο στόχο, αποτέλεσμα ή στόχο. Μπορείτε εύκολα να τα συσχετίσετε με ολόκληρη την κοινωνία ή το έθνος, αλλά οι θεωρίες είναι πιο σημαντικές για εμπορικούς οργανισμούς που ασχολούνται με εργατικό δυναμικό.

Στον τομέα της διαχείρισης επιχειρήσεων, θα βρείτε πολλές παρακινητικές θεωρίες που σας βοηθούν με τα ακόλουθα:

  • Κατανοώντας ποιες πράξεις και λόγια ενθαρρύνουν έναν εργαζόμενο
  • Συμπεριφορά ή ένας υπάλληλος που επηρεάζει άλλους σε μια ομάδα
  • Τι ανάγκες προσπαθούν να εκπληρώσουν οι εργαζόμενοι με συγκεκριμένες ενέργειες

Σύμφωνα με τους διευθυντές επιχειρήσεων και τους HR, μια επιχείρηση μπορεί να έχει περισσότερα έσοδα όταν οι υπάλληλοί της είναι παραγωγικοί. Επίσης, τα έσοδα αυξάνονται πολλαπλάσια όταν το εργατικό δυναμικό μιας επιχείρησης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε λειτουργία αυτόματου πιλότου. Ως διευθυντής, χρειάζεται απλώς να εφαρμόσετε τις κατάλληλες θεωρίες κινήτρων ανάλογα με τον τύπο του εργατικού σας δυναμικού.

Είδη Θεωριών Κίνητρου

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεωριών κινήτρων. Μερικοί ψυχολόγοι χωρίζουν διάφορα μοντέλα κινήτρων στα ακόλουθα:

Πρώιμες θεωρίες κινήτρων

Αυτές οι θεωρίες κινήτρων θα μπορούσαν να είναι παλιές αιώνων και να λειτουργούν ως θεμελιώδεις θεωρίες για τα σύγχρονα μοντέλα κινήτρων. Οι περισσότεροι έμπειροι και επιτυχημένοι μάνατζερ χρησιμοποιούν αυτά τα μοντέλα και μερικά δημοφιλή είναι:

  • Θεωρία Χ και Θεωρία Υ από τον Μακγκρέγκορ
  • Η θεωρία δύο παραγόντων του κίνητρου
  • Hierarchy of Needs του Maslow
  • Θεωρία ERG από τον Clayton Alderfer

Σύγχρονες θεωρίες κινήτρων

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί σύγχρονα μοντέλα κινήτρων. Αντικατοπτρίζουν διάφορα στοιχεία επόμενης γενιάς, όπως η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, το cloud computing, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η μηχανική μάθηση (ML) κ.λπ. Τα ακόλουθα είναι οι σύγχρονες θεωρίες κινήτρων που είναι στην τάση:

  • Θεωρία καθορισμού στόχων από τον Έντουιν Λοκ
  • Reinforcement Theory από τον BF Skinner και τους συνεργάτες του
  • Θεωρία προσδοκιών του Victor H. Vroom
  • Θεωρία της Αυτοαποτελεσματικότητας του Albert Bandura
  • Γνωστική Θεωρία Αξιολόγησης
  Πώς να προσθέσετε χρήστες σε πίνακες Jira

Μια άλλη σχολή ανθρώπινης συμπεριφοράς και ψυχολόγοι κινήτρων χωρίζει αυτές τις θεωρίες στις ακόλουθες δύο ενότητες:

Θεωρίες Περιεχομένου

Οι ειδικοί συνδέουν τις θεωρίες περιεχομένου των κινήτρων με μεμονωμένους στόχους, ανάγκες και στόχους. Αυτά τα μοντέλα επικεντρώνονται στις αιτίες που παρακινούν ένα εργατικό δυναμικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξετάσετε τη Θεωρία ERG του Alderfer, τη Θεωρία δύο παραγόντων του Herzberg, κ.λπ.

Θεωρίες Διαδικασιών

Αυτές οι θεωρίες κινήτρων επικεντρώνονται κυρίως στις μεθόδους ή τις ροές εργασίας για την παρακίνηση ενός επιχειρηματικού εργατικού δυναμικού. Αυτά τα μοντέλα απαντούν στην κοινή ερώτηση των διευθυντών που είναι «πώς να παρακινήσετε μια ομάδα;»

Η θεωρία της προσδοκίας του Victor Vroom, η θεωρία καθορισμού στόχων του Locke, η θεωρία ενίσχυσης του Skinner κ.λπ., είναι τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της κατηγορίας.

Σημασία των Θεωριών Κινήτρων

Υγιής εταιρική κουλτούρα

Όντας στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού ή διευθυντής επιχείρησης, μπορείτε να οδηγήσετε την επιχειρηματική κουλτούρα και την επαγγελματική συμπεριφορά μεταξύ των ομάδων εξασκώντας συγκεκριμένα μοντέλα κινήτρων.

Ανάπτυξη της Επιχείρησης

Για να αναπτύξετε μια επιχείρηση, πρέπει να μετατρέψετε το εργατικό δυναμικό σας σε μια αποτελεσματική ομάδα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο όταν εφαρμόζετε επιστημονικά ελεγμένες θεωρίες κινήτρων.

Επιχειρηματική Αριστεία (BE)

Το BE έχει να κάνει με την επίτευξη εξαιρετικών επιδόσεων και αποτελεσμάτων μέσω εταιρικών αξιών, αρχών και εξαιρετικών πρακτικών. Και πάλι, θα χρειαστείτε ένα αποδεδειγμένο μοντέλο παρακίνησης για να λειτουργήσουν τα σχέδια BE σας.

Μείωση του ρυθμού ανατροπής

Όταν μπορείτε να κάνετε τους υπαλλήλους σας ευτυχισμένους παρακινώντας τους, γίνετε μάρτυρες λιγότερων ανατροπών από εταιρείες που δεν εφαρμόζουν θεωρίες κινήτρων.

Καινοτομία πιο γρήγορα

Η επιχείρησή σας μπορεί να δημιουργήσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες όταν το εργατικό δυναμικό σας έχει κίνητρα και αισθάνεται συνδεδεμένο με τον οργανισμό.

Πρέπει να γνωρίζετε τις θεωρίες κινήτρων για να εφαρμόσετε μία ή περισσότερες από αυτές στην εργασία. Τα ακόλουθα είναι τα δημοφιλή μοντέλα που χρησιμοποιούν επιτυχημένοι HR και διευθυντές:

Η Θεωρία της Ιεραρχίας των Αναγκών του Maslow

Η θεωρία της Ιεραρχίας των Αναγκών του Abraham Maslow είναι μια σημαντική θεωρία της οργανωσιακής ψυχολογίας που εισήχθη το 1943 μέσω μιας ερευνητικής εργασίας. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι ανθρώπινες ανάγκες είναι ιεραρχικές και «προ-δυναμικές».

Σημαίνει ότι θα πρέπει να εκπληρώσουν τη μία απαίτησή τους πριν αισθανθούν κίνητρα για να πετύχουν την επόμενη. Οι ανάγκες ταξινομούνται παρακάτω από τις πιο βασικές έως τις προηγμένες.

  • Φυσιολογικές Ανάγκες: Βασικές ανάγκες όπως φαγητό, νερό, ύπνος
  • Ασφάλεια: Ασφάλεια στο χώρο εργασίας, ασφάλεια εργασίας, οικονομική σταθερότητα
  • Ανήκοντας: Υποστηρικτικοί συνάδελφοι, φίλοι, αρχηγοί ομάδων και εργοδότης
  • Εκτίμηση: Μπόνους, επίσημη αναγνώριση, προαγωγές
  • Αυτοπραγμάτωση: Αποκτήστε το πλήρες δυναμικό ή βρείτε το σκοπό για εργασία

Εφαρμογές στο χώρο εργασίας για τη θεωρία του Maslow

Είναι μια από τις πιο χρήσιμες θεωρίες κινήτρων που χρησιμοποιούν οι μάνατζερ. Με βάση αυτή τη θεωρία, τα HR και τα διευθυντικά στελέχη θα πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους τις ακόλουθες ερωτήσεις για να γνωρίζουν εάν υπάρχουν αρκετά κίνητρα στον οργανισμό.

  • Καλύπτει η εταιρεία τις βασικές φυσιολογικές ανάγκες των εργαζομένων, όπως άνετη θερμοκρασία, ασφαλές πόσιμο νερό και εγκαταστάσεις αναψυκτικών;
  • Διασφαλίζετε την ασφάλεια των εργαζομένων πληρώνοντας δίκαιο μισθό και συντήρηση του χώρου εργασίας;
  • Υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες εκπαίδευσης και δημιουργίας ομάδας για καλύτερο δέσιμο;
  • Επαινείτε έγκαιρα και δημόσια τους συμπαίκτες σας για την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά τους;
  • Τι κάνετε για να βοηθήσετε τους συμπαίκτες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους;
  Πώς να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το Lookout

Θεωρία ERG του Alderfer

Η θεωρία κινήτρων ERG από τον Κλέιτον Άλντερφερ είναι μια επαναπροσδιορισμένη εκδοχή της θεωρίας της ιεραρχίας των αναγκών του Maslow. Είναι μια επανακατηγοριοποιημένη έκδοση της ιεραρχίας που περιγράφει απλούστερες και ευρύτερες κατηγορίες.

Ωστόσο, η θεωρία ανέφερε ότι η σημασία αυτών των τάξεων ποικίλλει για διαφορετικούς υπαλλήλους. Η Θεωρία ERG τονίζει επίσης την επίδραση της πτυχής απογοήτευσης-παλίνδρομης στα κίνητρα στο χώρο εργασίας.

  • Ανάγκες ύπαρξης: Αυτές αναφέρονται σε βασικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών που σχετίζονται με τη φυσιολογική και τη σωματική ασφάλεια.
  • Ανάγκες Σχέσης: Αυτές οι ανάγκες περιλαμβάνουν διαπροσωπικές σχέσεις και δημόσια αναγνώριση.
  • Ανάγκες ανάπτυξης: Ανάγκες που σχετίζονται με την αυτο-ανάπτυξη και την προσωπική ανάπτυξη περιλαμβάνονται σε αυτή την τάξη.

Εφαρμογές στο χώρο εργασίας για τη θεωρία ERG του Alderfer

Εάν οι διευθυντές ακολουθήσουν αυτή τη θεωρία κινήτρων, πρέπει να κατανοήσουν ότι οι συνάδελφοί τους έχουν πολλαπλές ανάγκες που πρέπει να εκπληρωθούν ταυτόχρονα. Η εστίαση σε μία ανάγκη κάθε φορά θα αποτύχει να παρακινήσει αποτελεσματικά τους εργαζόμενους.

McClelland’s Human Motivation Theory

Ο David McClelland δημιούργησε τη θεωρία του ανθρώπινου κίνητρου ή τη θεωρία της ανάγκης. Η θεωρία προτείνει τρία κίνητρα στην καρδιά αυτής της θεωρίας. Αυτά παρακινούν τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και άλλους παράγοντες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά:

  • Επίτευγμα: Αυτή η ανάγκη είναι για την επίτευξη στόχων και την επίδειξη ατομικής ικανότητας.
  • Συνεργασία: Αυτό το κίνητρο αναφέρεται στην ανάγκη να νιώθουμε κοινωνικά αποδεκτοί και αγαπητοί.
  • Εξουσία: Σημαίνει τον έλεγχο ή την εξουσία πάνω στη δική του εργασία ή στα έργα των υφισταμένων τους.

Εφαρμογές στο χώρο εργασίας για τη θεωρία του McClelland

Για να εφαρμόσουν αυτή τη θεωρία, οι διευθυντές θα πρέπει να αξιολογήσουν κάθε εργαζόμενο προσωπικά και να βρουν ποιος από αυτούς έχει ποιο κίνητρο μέσα του. Αφού εντοπίσουν τους οδηγούς, πρέπει να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες προσεγγίσεις για κάθε άτομο. Η δομή θα πρέπει να περιλαμβάνει τους επιθυμητούς κινητήριους παράγοντες για να έχετε την πιο παραγωγική συμβολή για κάθε μέλος της ομάδας.

Θεωρία δύο παραγόντων του Herzberg

Ο Φρέντερικ Χέρτσμπεργκ και οι συν-συγγραφείς του εξέδωσαν ένα βιβλίο το 1959 που περιείχε τη διάσημη θεωρία του Κίνητρου-Υγιεινής, γνωστή και ως Θεωρία δύο παραγόντων. Η θεωρία δηλώνει ότι η ικανοποίηση και η δυσαρέσκεια με μια δουλειά δεν είναι αντίθετοι παράγοντες. Αντίθετα, θα πρέπει να τις θεωρήσει κανείς ως εντελώς ξεχωριστές κατηγορίες.

Επισήμανε ορισμένα κίνητρα που επηρεάζουν την εργασιακή ικανοποίηση:

  • Επίτευγμα που σχετίζεται με την εργασία
  • Οργανωτική αναγνώριση
  • Ενδιαφέρον για την εργασία
  • Επαγγελματική ανάπτυξη

Εξάλλου, η Θεωρία των δύο παραγόντων αναφέρθηκε και στους παράγοντες υγιεινής ως παράγοντες που συμβάλλουν στην εργασιακή δυσαρέσκεια.

  • Μισθός και ασφάλεια εργασίας
  • Οργανωτική πολιτική και διοίκηση
  • Συνθήκες εργασίας
  • Σχέσεις στο χώρο εργασίας
  • Την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
  • Κατάσταση και επίβλεψη

Εφαρμογές στο χώρο εργασίας για τη θεωρία δύο παραγόντων του Herzberg

Ως στελέχη και διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να ελέγξετε τα ακόλουθα σημεία για να εφαρμόσετε αυτήν τη θεωρία για την παρακίνηση του εργατικού δυναμικού:

1. Για την εργασιακή ικανοποίηση

  • Ανάθεση εργασιών σε αυτούς ανάλογα με τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους
  • Αναγνώριση των επιτευγμάτων των εργαζομένων μέσω επίσημων ή άτυπων επαίνου και μπόνους
  • Ερώτηση των εργαζομένων για τα ενδιαφέροντά τους και ανάθεση καθηκόντων ανάλογα
  • Προώθηση εργαζομένων με βάση το ταλέντο, το ενδιαφέρον και την πίστη
  • Προσφέροντας προγράμματα βελτίωσης δεξιοτήτων όπως συνέδρια και τριτοβάθμια εκπαίδευση

2. Για εργασιακή δυσαρέσκεια

  • Ανάπτυξη δίκαιης και ξεκάθαρης πολιτικής γραφείου και καθιστώντας το εύκολα διαθέσιμο
  • Αποφύγετε τη μικροδιαχείριση των συμπαικτών αλλά υποστηρίξτε τους όποτε χρειάζεται
  • Παροχή ασφαλούς χώρου εργασίας και απαραίτητων πόρων για να γίνει πλήρως παραγωγικός
  • Προσφέροντας δίκαιους μισθούς και δυνατότητες για τη δημιουργία καλών σχέσεων στο χώρο εργασίας
  • Εξασφάλιση ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για τους εργαζόμενους
  Πώς να αποκτήσετε έναν επεξεργαστή κώδικα σε μια κλήση Skype

Θεωρία καθορισμού στόχων του Locke

Η Θεωρία Καθορισμού Στόχων δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1960 από τον Έντουιν Λοκ. Όντας μια από τις κρίσιμες θεωρίες κινήτρων, δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ του καθορισμού στόχων και της απόδοσης.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η απόδοση βελτιώνεται όταν οι δύσκολοι στόχοι συνδυάζονται με την κατάλληλη ανατροφοδότηση. Με απλά λόγια, οι στόχοι παρακινούν έναν εργαζόμενο για το ποια εργασία να κάνει και πόση προσπάθεια να καταβάλει.

Εφαρμογές στο χώρο εργασίας για τη θεωρία καθορισμού στόχων του Locke

Με τα ακόλουθα σημεία, μπορείτε να εφαρμόσετε τη Θεωρία Καθορισμού Στόχων για να παρακινήσετε τους εργαζόμενους:

  • Θέστε σαφείς, σαφείς και απαιτητικούς στόχους για να διατηρήσετε το εργατικό δυναμικό με κίνητρα
  • Χρησιμοποιήστε μετρήσιμους στόχους και προθεσμίες ολοκλήρωσης για να αποφύγετε παρεξηγήσεις
  • Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι είναι ρεαλιστικοί και απαιτητικοί, ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται περήφανοι μετά την επίτευξή τους
  • Μεταφέρετε την κατάλληλη ανατροφοδότηση σχετικά με τη συμπεριφορά και την απόδοση των εργαζομένων για υψηλότερη απόδοση
  • Ρυθμίστε τις δυσκολίες στόχων για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων και μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εργασία

Η θεωρία της προσδοκίας του Vroom

Ο θεωρητικός Victor Vroom δημοσίευσε το βιβλίο του Work and Motivation το 1964, όπου περιέγραψε τη Θεωρία της Προσδοκίας. Σύμφωνα με τη θεωρία, το κίνητρο στο χώρο εργασίας εξαρτάται από τις ακόλουθες τρεις μεταβλητές:

  • Προσδοκία: Η πιθανότητα ενός ατόμου να πετύχει μετά από προσπάθεια
  • Εργαλειοποίηση: Η πιθανότητα οι εργαζόμενοι να λάβουν ανταμοιβή/έπαινο μετά από ένα επίτευγμα
  • Σθένος: Το ποσό της ικανοποίησης που θα αντλήσει ένας εργαζόμενος από την ανταμοιβή

Εφαρμογές στο χώρο εργασίας για τη θεωρία προσδοκιών του Vroom

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, μάθετε πώς να παρακινήσετε το εργατικό δυναμικό σας χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα σημεία:

  • Η επιτυχής επίτευξη ενός στόχου θα καθορίσει πόσο κίνητρα θα αισθάνονται για να εκτελέσουν μια εργασία. Ως διευθυντής, είναι δουλειά σας να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να αναθέσετε μια εργασία στο πιο εξειδικευμένο άτομο.
  • Όσο υψηλότερη είναι η πιθανότητα να λάβουν μια ανταμοιβή, τόσο περισσότερη προσπάθεια θα καταβάλουν οι εργαζόμενοι για να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια εργασία.
  • Οι ανταμοιβές πρέπει να είναι κίνητρα. Κάποιος που παρακολουθεί μια προαγωγή για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα είναι ευχαριστημένος με ένα μπουκέτο λουλουδιών.

Τώρα που έχετε διαβάσει τα βασικά των πιο δημοφιλών θεωριών κινήτρων και τις εφαρμογές τους στον χώρο εργασίας, ήρθε η ώρα να βρείτε μερικούς πόρους κειμένου που θα σας βοηθήσουν περαιτέρω. Εδώ είναι τα βιβλία που πρέπει να αποκτήσετε από το Amazon:

Μια θεωρία του ανθρώπινου κίνητρου

Ο θεωρητικός πίσω από την Ιεραρχία των Αναγκών, ο Αμερικανός ψυχολόγος Abraham H. Maslow, είναι ο συγγραφέας αυτού του σπουδαίου εγχειριδίου από την Amazon. Ο Maslow βρίσκεται πίσω από τις νέες ιδέες ανθρώπινης συμπεριφοράς όπως η ανθρωπιστική ψυχολογία, η θετική ψυχολογία κ.λπ.

Ήταν ο πρώτος που παρουσίασε το ψυχολογικό κίνητρο που βασίζεται στις ιεραρχικές ανάγκες στους ανθρώπους. Αυτό το εξαιρετικό βιβλίο είναι διαθέσιμο σε Kindle, Amazon Audiobook, σκληρό εξώφυλλο και χαρτόδετο αντίγραφο.

Εργασιακά κίνητρα: Ιστορία, Θεωρία, Έρευνα και Πράξη

Εάν θέλετε να παρακινήσετε το εργατικό δυναμικό σας μέσω ενός μοναδικού πλαισίου επιστήμης συμπεριφοράς, πρέπει να αποκτήσετε αυτό το βιβλίο από την Amazon. Ο συγγραφέας, Gary Latham, ήταν σύμβουλος και ασκούμενος ψυχολόγος προσωπικού. Συμπεριέλαβε πολλά παραδείγματα από την πραγματική ζωή που μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές όπως Kindle, χαρτόδετο, σκληρό εξώφυλλο και χαρτόδετο μαζικής αγοράς. Ως εκ τούτου, μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το στυλ ανάγνωσης.

The Oxford Handbook of Work Engagement

Για τη διευθυντική κατάρτιση και τις στρατηγικές αποφάσεις ανθρώπινου δυναμικού, η ηγετική ομάδα οποιασδήποτε επιχείρησης εφαρμόζει ολοένα και περισσότερο τη θεωρία του αυτοπροσδιορισμού των κινήτρων. Επικεντρώνεται στην ποιότητα των κινήτρων ενός υπαλλήλου, όχι στην ποσότητα.

Οι διευθυντές επιχειρήσεων μαθαίνουν για τη θεωρία πρώτα από αυτό το βιβλίο του Amazon. Είναι μια σύνθεση ομιλιών από ειδικούς της οργανωτικής ψυχολογίας και της θεωρίας του αυτοκαθορισμού.

Τελικές Λέξεις

Οι θεωρίες κινήτρων είναι εξαιρετικά λειτουργικές σε επιχειρηματικές εγκαταστάσεις, καθώς αυτά τα μοντέλα βοηθούν τα HR και τους διευθυντές να επιλύουν προσωπικές συγκρούσεις μεταξύ του εργατικού δυναμικού, να αυξάνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων, να διασφαλίζουν τη δημιουργία ομάδας κ.λπ. Θα πρέπει επίσης να εξασκηθείτε σε οποιοδήποτε ή όλα τα παραπάνω μοντέλα για να δείτε την επιχείρησή σας να αναπτύσσεται .

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει το Λογισμικό Αναγνώρισης Εργαζομένων για την επιβράβευση, την παρακίνηση και τη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού.