Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ροή του παιχνιδιού GeForce Now σε Linux

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ροής παιχνιδιών της Nvidia σε Linux; Είναι αλήθεια, αλλά χρειάζεται μια μικρή προσαρμογή για να λειτουργήσει. Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε πώς να λάβετε ροή παιχνιδιού GeForce Now σε Linux.

Λήψη ενός υποστηριζόμενου προγράμματος περιήγησης ιστού

Δυστυχώς, το GeForce Now δεν λειτουργεί σε Linux μέσω επίσημης εφαρμογής. Επομένως, ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία είναι να χρησιμοποιήσετε ένα υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Επί του παρόντος, το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για χρήση του GeForce Now σε Linux είναι το Google Chrome.

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Google Chrome στον υπολογιστή σας Linux. Το Google Chrome υποστηρίζεται επίσημα σε Ubuntu Linux, Debian Linux, Fedora Linux και OpenSUSE Linux. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο Arch Linux μέσω του AUR.

Εγκαταστήστε το Google Chrome

Για να εγκαταστήσετε το Google Chrome σε Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Linux. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Ή, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ξεκινήστε το με αυτόν τον τρόπο.

  Πώς να ρυθμίσετε τον δικό σας χώρο αποθήκευσης στο Cloud στο Linux με το επόμενο σύννεφο

Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης που αντιστοιχεί στο λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Ubuntu

Για να εγκαταστήσετε το Chrome στο Ubuntu, ξεκινήστε μεταβαίνοντας στο Ιστότοπος Chrome της Google. Μόλις φτάσετε εκεί, βρείτε το κουμπί λήψης και επιλέξτε την επιλογή λήψης ενός πακέτου “DEB”.

Μετά τη λήψη του πακέτου DEB, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στο φάκελο “Λήψεις”. Από εκεί, χρησιμοποιήστε την εντολή apt install παρακάτω για να ρυθμίσετε το Google Chrome στο Ubuntu.

sudo apt install ./google-chrome-stable_current_amd64.deb

Debian

Το Chrome λειτουργεί στο Debian, αλλά θα χρειαστεί να κατεβάσετε το πακέτο DEB. Για να το κάνετε αυτό, κατευθυνθείτε στο Σελίδα λήψης Google Chrome. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “DEB” για λήψη.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον κατάλογο “Λήψεις”. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το Google Chrome στο Debian χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή dpkg.

cd ~/Downloads
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb

Τέλος, διορθώστε τυχόν ζητήματα εξάρτησης που μπορεί να έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Το Chrome είναι διαθέσιμο στο Arch Linux, αν και ανεπίσημα. Για να λειτουργήσει, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε μέσω του Αποθετηρίου χρηστών του Arch Linux. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω εντολές για να εγκαταστήσετε το Chrome.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S google-chrome

Μαλακό καπέλλο

Η Google υποστηρίζει επίσημα το Fedora. Για να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης στο σύστημά σας, ξεκινήστε πηγαίνοντας στο επίσημο Σελίδα λήψης Chrome. Μόλις φτάσετε εκεί, κάντε κλικ στο “Λήψη” και επιλέξτε την επιλογή “RPM”.

  Πώς να παίξετε Castle Crashers στο Linux

Χρησιμοποιώντας την εντολή CD, μετακινηθείτε στον κατάλογο «Λήψεις». Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή εγκατάστασης dnf για να εγκαταστήσετε το πακέτο Chrome RPM στον υπολογιστή σας.

cd ~/Downloads/
sudo dnf install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

OpenSUSE

Η Google υποστηρίζει το OpenSUSE μέσω ενός πακέτου RPM με δυνατότητα λήψης. Για να το εγκαταστήσετε στο σύστημά σας, ξεκινήστε μεταβαίνοντας στο επίσημο Σελίδα λήψης Chrome. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Λήψη».

Αφού επιλέξετε το κουμπί «Λήψη», επιλέξτε την επιλογή «RPM». Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στο φάκελο “Λήψεις” του υπολογιστή σας.

cd ~/Downloads

Μόλις μπείτε στο φάκελο “Λήψεις”, χρησιμοποιήστε την εντολή εγκατάστασης zipper για να ρυθμίσετε το Google Chrome στο OpenSUSE.

sudo zypper install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

Εγκατάσταση ενός user-agent spoofer

Η Nvidia, για κάποιο λόγο, δεν θα επιτρέψει στους χρήστες Linux να χρησιμοποιούν το GeForce Now σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει νόμιμος λόγος επειδή το Chrome μπορεί να αποδώσει πλήρως το παιχνίδι.

Θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια επέκταση Chrome για να ξεπεράσετε αυτό το μπλοκ που θέτει σε εφαρμογή η Nvidia. Αυτή η επέκταση θα σας επιτρέψει να ξεγελάσετε τη Nvidia ώστε να νομίζει ότι χρησιμοποιείτε Windows.

  Τα 6 καλύτερα λειτουργικά συστήματα Linux για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την επέκταση, μεταβείτε στο Σελίδα επέκτασης Google Chrome. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί “Προσθήκη στο Chrome” για να εγκαταστήσετε το spoofer. Μόλις προστεθεί η επέκταση, επιλέξτε την για πρόσβαση σε αυτήν.

Μέσα στην επέκταση, επιλέξτε “Chrome 99” και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί “Εφαρμογή (Όλα τα παράθυρα) για να εφαρμόσετε τον νέο παράγοντα χρήστη. Από εδώ και πέρα, η Nvidia θα πιστεύει ότι είστε σε Windows.

Παίζοντας παιχνίδια GeForce Now σε Linux

Με το πρόγραμμα περιήγησης εγκατεστημένο και τον παράγοντα χρήστη στο Chrome πλαστογραφημένο, θα μπορείτε να παίξετε το GeForce Now σε Linux. Για να το κάνετε, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Μεταβείτε στη σελίδα παιχνιδιών GeForce Now. Μόλις φτάσετε, δημιουργήστε έναν λογαριασμό. Μπορείτε να δημιουργήσετε είτε έναν δωρεάν λογαριασμό είτε έναν λογαριασμό επί πληρωμή.

Βήμα 2: Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό GeForce Now, συνδέστε τον λογαριασμό σας στο Steam. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στην Epic Games (αν έχετε). Όταν το Steam είναι συνδεδεμένο, η ενότητα “Βιβλιοθήκη” στο GeForce Now θα σας δείχνει παιχνίδια που σας ανήκουν και είναι προσβάσιμα στην υπηρεσία.

Βήμα 3: Εντοπίστε το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε και επιλέξτε το με το ποντίκι. Μόλις επιλέξετε το παιχνίδι σας, το Google Chrome θα ξεκινήσει το παιχνίδι σας σε πλήρη οθόνη. Απολαμβάνω!