Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα Deep-Linking του Google Chrome

Θέλατε ποτέ να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο που πηγαίνει σε ένα συγκεκριμένο τμήμα μιας μεγάλης ιστοσελίδας; Το Chrome 80 το καθιστά δυνατό με μια νέα δυνατότητα βαθιάς σύνδεσης που ονομάζεται “Κάντε κύλιση στο τμήμα κειμένου

Αυτή η δυνατότητα δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια από την πλευρά του προγραμματιστή ενός ιστότοπου. Μπορείτε να δημιουργήσετε συνδέσμους σε βάθος σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε οποιονδήποτε ιστότοπο. Ωστόσο, αυτοί οι σύνδεσμοι θα λειτουργούν μόνο στο Google Chrome 80 προς το παρόν. (Κάντε κλικ στο μενού > Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome για να ελέγξετε εάν έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome.)

  Πώς να επισυνάψετε ιδιωτικές σημειώσεις σε προφίλ Twitter [Chrome]

Πώς να δημιουργήσετε συνδέσμους που πραγματοποιούν κύλιση σε ένα τμήμα κειμένου

Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ρίξετε μια ματιά σε αυτήν τη δυνατότητα σε δράση εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome. Αφού κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, το Chrome θα φορτώσει την αρχική μας σελίδα και, στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της και θα επισημάνει το κείμενο «Σχετικά με εμάς»:

wdzwdz.com/#:~:text=about%20us

Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο για να το ενεργοποιήσουμε στον ιστότοπό μας. Το Chrome δίνει προσοχή στην παράμετρο στο τέλος της διεύθυνσης URL. Όταν φορτώνετε την ιστοσελίδα, πραγματοποιεί κύλιση στο κείμενο που ταιριάζει με αυτό που έχετε καθορίσει στη διεύθυνση URL και το επισημαίνει.

  Διαγράψτε το ιστορικό περιήγησης που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο ερώτημα [Chrome]

Ενημέρωση: Για να απλοποιήσει αυτή τη διαδικασία, η Google δημιούργησε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης και ένα σελιδοδείκτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτού. Δεν χρειάζεται να γράψετε τους συνδέσμους με το χέρι—εκτός αν το θέλετε.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στην πιο βασική της μορφή, επισκεφτείτε μια ιστοσελίδα και προσθέστε #:~:text=WORD στο τέλος της διεύθυνσης της ιστοσελίδας, αντικαθιστώντας το “WORD” με μια λέξη της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε το “%20” στη θέση ενός χαρακτήρα διαστήματος.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο προς τη λέξη “διαγωνισμοί” στο άρθρο της Wikipedia σχετικά με τους σκύλους. Θα έπαιρνες τη διεύθυνση https://en.wikipedia.org/wiki/Dog και θα προσέθετε #:~:text=competitions . Ο σύνδεσμος που θα προκύψει θα είναι:

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ERR_NAME_NOT_RESOLVED του Chrome

https://en.wikipedia.org/wiki/Dog#:~:text=competitions

Αυτή η δυνατότητα υποστηρίζει επίσης πιο περίπλοκες οδηγίες αντί να προσδιορίζει απλώς μια ή δύο λέξεις. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σε πιο περίπλοκα έγγραφα. Μπορείτε να διαβάσετε το προσχέδιο Έγγραφο προτύπων Fragments κειμένου για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες.

Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις για ανησυχίες για το απόρρητο με αυτήν τη δυνατότητα, αλλά είναι ήδη διαθέσιμη στη σταθερή έκδοση του Google Chrome 80. Άλλα προγράμματα περιήγησης δεν έχουν συνδεθεί ακόμα.