Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία διαίρεσης οθόνης του Excel

Ο διαχωρισμός των οθονών, κάθετα ή οριζόντια, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιστοποιήσετε τη ροή εργασίας σας όταν χρησιμοποιείτε το Excel. Η χρήση αυτής της δυνατότητας σάς επιτρέπει να προβάλλετε ταυτόχρονα ξεχωριστές ενότητες ενός υπολογιστικού φύλλου, επιτρέποντάς σας να συγκρίνετε τα δεδομένα γρήγορα. Να πώς.

Χρήση της λειτουργίας διαίρεσης οθόνης

Εάν έχετε ένα υπολογιστικό φύλλο γεμάτο με δεδομένα, η πλοήγησή του μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά αν θέλετε να συγκρίνετε δεδομένα από πολλές διαφορετικές ενότητες του υπολογιστικού φύλλου. Η αξιοποίηση της λειτουργικότητας διαχωρισμού της οθόνης του Excel μπορεί να απλοποιήσει αυτήν τη διαδικασία. Το Excel σάς επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τον τρόπο διαχωρισμού της οθόνης, δίνοντάς σας πλήρη έλεγχο για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

  Πώς να αλλάξετε τα χειριστήρια ανίχνευσης αυτιού και πατήματος του AirPod σας

Η εύρεση της λειτουργίας διαίρεσης οθόνης είναι αρκετά εύκολη. Απλώς μεταβείτε στην καρτέλα “Προβολή” και κάντε κλικ στην επιλογή “Διαίρεση”.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να χωρίσετε την οθόνη.

Δημιουργία τεσσάρων ίσων τεταρτημορίων

Το Excel σάς επιτρέπει να χωρίσετε την οθόνη σε τέσσερα ίσα τεταρτημόρια. Αυτό σας δίνει τέσσερα αντίγραφα του τρέχοντος φύλλου εργασίας σας, όλα στην ίδια οθόνη! Για να το κάνετε αυτό, πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το κελί A1.

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην καρτέλα “Προβολή” και κάντε κλικ στο κουμπί “Διαίρεση”. Αυτό θα χωρίσει την οθόνη σας σε τέσσερα ίσα φύλλα εργασίας.

  Επεξήγηση μητρικών πλακών: Τι είναι το ATX, το MicroATX και το Mini-ITX;

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε πού βρίσκεται η διαίρεση κάνοντας κλικ και σύροντας κάθε πλευρά ενός από τα φύλλα εργασίας ή το κεντρικό τμήμα.

Κάθετα και οριζόντια χωρίσματα

Εάν δεν χρειάζεστε τέσσερα αντίγραφα του φύλλου εργασίας, μπορείτε να χωρίσετε την οθόνη στα δύο. Μπορείτε να χωρίσετε την οθόνη οριζόντια ή κάθετα, ανάλογα με το τι χρειάζεστε.

Για να χωρίσετε την οθόνη οριζόντια, επιλέξτε ένα κελί από τη στήλη A σε οποιαδήποτε σειρά (Εκτός από το κελί A1). Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Διαίρεση” στην καρτέλα “Προβολή”. Η διαίρεση θα εμφανιστεί πάνω από την επιλεγμένη σειρά. Για παράδειγμα, αν επιλέξουμε το κελί A5, η διαίρεση θα μοιάζει με αυτό:

  Πώς να διορθώσετε την ταχύτητα του επεξεργαστή περιορίζεται από το υλικολογισμικό συστήματος στα Windows

Ο κατακόρυφος διαχωρισμός της οθόνης είναι εξίσου εύκολος. Επιλέξτε ένα κελί από οποιαδήποτε στήλη (εκτός από τη στήλη Α) στη σειρά 1 και κάντε κλικ στο κουμπί “Διαίρεση”.

Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε ακριβώς αυτούς τους κανόνες. Η επιλογή οποιουδήποτε κελιού από οποιαδήποτε σειρά θα χωρίσει το υπολογιστικό φύλλο. Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι, εκτός εάν επιλέξετε ένα κελί από την πρώτη σειρά ή από τη στήλη Α, η οθόνη θα χωριστεί σε τέσσερα αντί για δύο.

Μόλις ολοκληρώσετε τη λειτουργία και είστε έτοιμοι να επαναφέρετε την οθόνη σε ένα μόνο φύλλο εργασίας, απλώς κάντε ξανά κλικ στην επιλογή “Διαίρεση” για να την απενεργοποιήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να σύρετε τις πλευρές των γραμμών διαχωρισμένης οθόνης στην άκρη του παραθύρου για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.