Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης Apple Watch

Τα Apple Watch δεν είχαν ποτέ μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Παρόλο που η Apple ισχυρίζεται ότι έχει «μπαταρία ολόκληρης ημέρας», εξακολουθούν να αναφέρουν μόνο 18 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο νέο Apple Watch Series 8. Τώρα, ενώ το ρολόι στην πραγματικότητα διαρκεί πολύ περισσότερο από τις 18 ώρες, δεν είναι και το καλύτερο. όρους διάρκειας ζωής της μπαταρίας και αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά. Και εκεί έρχεται η νέα Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε και δεν μπορείτε να φορτίσετε το ρολόι σας, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης Apple Watch.

Apple Watch Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (απόθεμα ενέργειας)

Με την κυκλοφορία του watchOS 9, η Apple έκανε μερικές αλλαγές στη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας στο Apple Watch. Σε παλαιότερες εκδόσεις του watchOS, το Power Reserve ήταν ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το Apple Watch σας θα μπορούσε να επιβιώσει για περισσότερο από μερικές ημέρες χωρίς να επαναφορτιστεί. Ωστόσο, με το watchOS 9, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στην ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης στο ρολόι σας. Επιπλέον, θα ρίξουμε μια ματιά στις λειτουργίες που θα απενεργοποιήσει η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για εξοικονόμηση μπαταρίας και μια γρήγορη σύγκριση μεταξύ της νέας λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης και της παλιάς λειτουργίας εφεδρείας ενέργειας.

  Πώς να ανεβάσετε GIF με ήχο στο Imgur

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Εάν το Apple Watch σας εξαντλείται η μπαταρία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε γρήγορα τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό.

Χρήση του Κέντρου Ελέγχου

  • Ανοίξτε το κέντρο ελέγχου στο ρολόι σας σύροντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της αρχικής οθόνης. Εδώ, πατήστε το ποσοστό της μπαταρίας.

  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στη «Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης».

  • Πατήστε «Ενεργοποίηση». Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε «Ενεργοποίηση για» και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη διάρκεια για την οποία θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε για 1 ημέρα, 2 ημέρες ή 3 ημέρες.

Χρήση ρυθμίσεων

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο ρολόι σας και πατήστε «Μπαταρία».

  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για «Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας».

  • Πατήστε «Ενεργοποίηση». Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε «Ενεργοποίηση για» και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη διάρκεια για την οποία θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.

Σημείωση: Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, θα δείτε ένα κίτρινο κυκλικό εικονίδιο στο Apple Watch.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης όταν η μπαταρία πέσει κάτω από 10%

Όταν η μπαταρία του Apple Watch σας εξαντλείται (απομένει φόρτιση 10%), θα σας ζητήσει είτε να φορτίσετε το Apple Watch σας είτε να το θέσετε σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης μέσω αυτής της προτροπής, θα απενεργοποιηθεί αυτόματα μόλις το Apple Watch σας φορτιστεί έως και 80%.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πλέον τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, μπορείτε εύκολα να την απενεργοποιήσετε επίσης. Για άλλη μια φορά, υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό.

μέσω Κέντρου Ελέγχου

  • Ανοίξτε το κέντρο ελέγχου και πατήστε το ποσοστό της μπαταρίας (θα πρέπει να είναι κίτρινο, εάν η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης είναι ενεργοποιημένη).

  • Εδώ, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στη «Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης».

μέσω Ρυθμίσεων

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην «Μπαταρία».
  Εκτύπωση μόνο Επιλογή κελιών σε φύλλο ορίζοντας μια περιοχή εκτύπωσης στο Excel

  • Εδώ, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στη «Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης».

Αυτό είναι όλο; Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης είναι πλέον απενεργοποιημένη στο Apple Watch σας και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως συνήθως.

Τι κάνει η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης;

Αυτό συνοψίζει σε μεγάλο βαθμό το μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά αν είστε περίεργοι και αναρωτιέστε πώς η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας εξοικονομεί και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch σας, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο τι συμβαίνει στα παρασκήνια.

Απενεργοποιημένα χαρακτηριστικά

Βασικά, η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης απενεργοποιεί μια σειρά από λειτουργίες που δεν είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Apple Watch. Ως εκ τούτου, απενεργοποιεί τις λειτουργίες που έχουν χαμηλή προτεραιότητα, αλλά υψηλή χρήση μπαταρίας:

  • Πάντα στην οθόνη
  • Συνεχείς (παρασκήνιο) μετρήσεις καρδιακών παλμών
  • Ειδοποιήσεις καρδιακών παλμών για χαμηλό καρδιακό ρυθμό, υψηλό καρδιακό ρυθμό, ακανόνιστο ρυθμό
  • Μετρήσεις οξυγόνου αίματος στο παρασκήνιο (μόνο σειρά 6 και νεότερη)
  • Υπενθυμίσεις προπόνησης

Επιπλέον, εάν το iPhone σας δεν βρίσκεται κοντά στο Apple Watch, η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης προχωρά ακόμη περισσότερο και απενεργοποιεί δύο ακόμη πράγματα στο ρολόι σας:

  • Εισερχόμενες κλήσεις και ειδοποιήσεις
  • WiFi και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας

Σημείωση: Η Apple λέει ότι οι ειδοποιήσεις εισερχόμενων κλήσεων και άλλες ειδοποιήσεις θα εξακολουθούν να ελέγχονται περιοδικά από το Apple Watch σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.

Λειτουργίες που ενδέχεται να επηρεαστούν

Εάν χρησιμοποιείτε το Apple Watch σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ορισμένες άλλες λειτουργίες δεν λειτουργούν κανονικά επίσης. Ακολουθούν οι λειτουργίες του Apple Watch που μπορεί να επηρεαστούν από τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.

  • Η συχνότητα ανανέωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο μειώνεται σημαντικά
  • Οι επιπλοκές δεν ενημερώνονται τόσο συχνά
  • Τα κινούμενα σχέδια και η κύλιση μπορεί να φαίνονται λιγότερο ομαλά
  • Το Siri μπορεί να ανταποκρίνεται πιο αργά και να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία των αιτημάτων

Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης (watchOS 9) έναντι Power Reserve (watchOS 8)

Ίσως αναρωτιέστε γιατί η Apple αποφάσισε να αλλάξει το Power Reserve σε Low Power Mode. Είναι πραγματικά μια αναβάθμιση ή όχι; Λοιπόν, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις διαφορές μεταξύ των δύο χαρακτηριστικών.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον παλιό λογαριασμό Hotmail

Το Power Reserve είναι η δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο watchOS 8 και παλαιότερο. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις μπαταρίας του Apple Watch. Αυτό είναι παρόμοιο με τη νέα Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, τόσο ως προς τον λόγο ύπαρξης της δυνατότητας όσο και ως προς τον τρόπο ενεργοποίησής της.

Ωστόσο, το Power Reserve χρησιμοποιούσε για την απενεργοποίηση κάθε μεμονωμένης λειτουργίας του Apple Watch εκτός από την εμφάνιση ώρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια κατάσταση εξαιρετικά χαμηλής ισχύος για το ρολόι, αλλά επίσης έκανε το Apple Watch αρκετά άχρηστο.

Από την άλλη πλευρά, η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας δεν απενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες του ρολογιού. Αντίθετα, απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες έντασης μπαταρίας και διαχειρίζεται άλλες με τρόπο που να μπορεί να παραταθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ομοίως, η απενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας δεν ήταν κάτι κακό. Έπρεπε να πατήσετε παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί στο Apple Watch για να επανεκκινήσετε ουσιαστικά το ρολόι για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Από την άλλη πλευρά, η απενεργοποίηση της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι πολύ εύκολη και δεν καταλήγει να σας απογοητεύει.

Μπορεί να ειπωθεί ότι το Power Reserve ήταν ένα καλύτερο χαρακτηριστικό επειδή επέκτεινε πραγματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με άλματα και όρια. Προσωπικά, έχω βάλει το ρολόι μου στο Power Reserve για μια ολόκληρη εβδομάδα και διήρκεσε όλο αυτό. Ωστόσο, με τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Apple Watch σας σαν έξυπνο ρολόι, αν και με ορισμένες λειτουργίες που λείπουν.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Apple Watch

Λοιπόν, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο Apple Watch σας σε περιπτώσεις όπου δεν μπορείτε να φορτίσετε το ρολόι σας για λίγο. Όπως μπορείτε να δείτε, η ενεργοποίηση της δυνατότητας είναι αρκετά εύκολη και το καλύτερο μέρος είναι ότι η απενεργοποίησή της αργότερα είναι εξίσου εύκολη. Αν και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μπορέσω να πω με σιγουριά εάν η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης λειτουργεί ή όχι, φαίνεται σαν μια πολλά υποσχόμενη ενημέρωση για τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας στο watchOS 8. Λοιπόν, τι γνώμη έχετε για τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο watchOS 9; Ενημερώστε μας στα σχόλια.