Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία έγκρισης νέων συμμετεχόντων στις ομάδες WhatsApp

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το WhatsApp είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο. Και για να διατηρήσει αυτή τη θέση, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta συνεχίζει να εργάζεται για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, είτε μέσω νέων λειτουργιών είτε μέσω ενισχυμένης προστασίας απορρήτου. Η δυνατότητα ομαδικής συνομιλίας WhatsApp είναι μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες, καθώς επιτρέπει στους χρήστες με παρόμοια ενδιαφέροντα να συνδέονται και να επικοινωνούν. Ως εκ τούτου, το WhatsApp έχει εισαγάγει τις Κοινότητες και συγκεντρώνει νέες λειτουργίες απορρήτου για να δώσει στον διαχειριστή περισσότερο έλεγχο στις ομάδες. Ένα πράγμα που απασχολεί πολλούς διαχειριστές ομάδων είναι ότι ο καθένας μπορεί να εγγραφεί σε μια ομάδα χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο πρόσκλησης. Αποτελεί μείζον θέμα ασφάλειας, καθώς ένας απρόσκλητος συμμετέχων θα μπορούσε να είναι επιζήμιος για το απόρρητο της ομάδας. Για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, το WhatsApp κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση που επιτρέπει στους διαχειριστές ομάδων να έχουν καλύτερο έλεγχο σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια ομάδα. Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό, εξηγήσαμε πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία “Συμμετέχοντες σε εκκρεμότητα” για να εγκρίνετε ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια ομάδα.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Έγκριση νέων συμμετεχόντων στο WhatsApp

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε μοιραστεί πώς οι διαχειριστές ομάδων μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία “Έγκριση νέων συμμετεχόντων” στις ομάδες WhatsApp. Αλλά πριν από αυτό, έχουμε εξηγήσει τι είναι αυτό το νέο χαρακτηριστικό και γιατί είναι σημαντικό για τους χρήστες.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση σε συμμετέχοντες ομάδας Whatsapp

Τι είναι η λειτουργία “Έγκριση νέων συμμετεχόντων” στο WhatsApp;

Νωρίτερα, οποιοσδήποτε χρήστης με σύνδεσμο πρόσκλησης μπορούσε να εγγραφεί σε μια ομάδα WhatsApp. Αυτό πιστεύεται ότι είναι ένα ζήτημα απορρήτου, καθώς πολλές ομάδες έχουν δημιουργηθεί για να έχουν προσωπικές ή εμπιστευτικές συνομιλίες. Οι διαχειριστές πρέπει να έχουν εξουσία για το ποιος θα μπορούσε και ποιος δεν μπορούσε να γίνει μέλος μιας ομάδας. Η νέα ενημέρωση του WhatsApp εστιάζει σε αυτήν την πτυχή, καθώς έχει εισαχθεί μια νέα λειτουργία “Συμμετέχοντες”.

Με αυτήν τη δυνατότητα, οι διαχειριστές ομάδων μπορούν πλέον να επιτρέπουν ή να αρνούνται σε οποιονδήποτε να συμμετάσχει στη συνομιλία. Όταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, ακόμα κι αν ένας χρήστης έχει έναν σύνδεσμο πρόσκλησης σε μια ομάδα, θα πρέπει τώρα να περιμένει για έγκριση από τον διαχειριστή της ομάδας.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία έγκρισης νέων συμμετεχόντων στις ομάδες WhatsApp

Αυτή η νέα δυνατότητα έγκρισης είναι χρήσιμη για τους διαχειριστές των ομάδων, καθώς μερικές φορές οι σύνδεσμοι συμμετοχής κοινοποιούνται στο διαδίκτυο ή σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οδηγώντας σε εισροή ατόμων. Αυτή η δυνατότητα σάς βοηθά να εξαλείψετε άτομα που δεν έχετε προσκαλέσει ή δεν επιθυμείτε να συμμετάσχουν στην ομάδα σας. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

  Πώς να στείλετε μήνυμα σε κάποιον που δεν είναι στις επαφές σας στο WhatsApp στο iPhone

1. Ανοίξτε το WhatsApp Messenger στο τηλέφωνό σας. Πατήστε στο όνομα της ομάδας για την οποία θέλετε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

2. Τώρα, πατήστε στο όνομα της ομάδας WhatsApp στο επάνω μέρος για να ανοίξετε την οθόνη «Πληροφορίες ομάδας».

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη πληροφοριών ομάδας μέχρι να βρείτε την επιλογή “Ρυθμίσεις ομάδας” και πατήστε σε αυτήν.

4. Στις ρυθμίσεις ομάδας, πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Έγκριση νέων συμμετεχόντων”. Είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

5. Πατήστε “Έγκριση νέων συμμετεχόντων” και επιλέξτε την επιλογή “Ενεργοποίηση” από το αναδυόμενο παράθυρο για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα έγκρισης διαχειριστή στο WhatsApp.

Σημείωση: Το αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται περιλαμβάνει ένα κείμενο που λέει, “Όταν είναι ενεργοποιημένο, οι διαχειριστές πρέπει να εγκρίνουν οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει στην ομάδα”. Οι διαχειριστές της ομάδας έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να συμμετάσχει στην ομάδα.

Πώς να εγκρίνετε ή να απορρίπτετε αιτήματα συμμετοχής σε ομάδες WhatsApp

Τώρα που ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση Έγκριση νέων συμμετεχόντων σε μια ομάδα WhatsApp, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς λειτουργεί αυτή η δυνατότητα. Παρακάτω, έχουμε αναλυτικά πώς οι διαχειριστές μπορούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τους χρήστες από τη συμμετοχή σε μια ομάδα WhatsApp.

1. Πριν εξετάσουμε τη διαδικασία έγκρισης, ας δούμε γρήγορα τι βλέπει ο χρήστης που λαμβάνει τον σύνδεσμο πρόσκλησης ομάδας όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η δυνατότητα. Μόλις πατήσετε το κουμπί “Συμμετοχή στην ομάδα”, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο με το κουμπί “Αίτημα συμμετοχής”. Περιλαμβάνει επίσης το κείμενο – “Ένας διαχειριστής πρέπει να εγκρίνει το αίτημά σας.”

  Διορθώστε την κατάσταση WhatsApp που δεν εμφανίζεται στο Android

2. Επιστρέψτε στη συσκευή του διαχειριστή, θα έχετε μια ειδοποίηση “εκκρεμεί αίτημα” για έλεγχο όταν κάποιος θέλει να συμμετάσχει στην ομάδα μέσω του συνδέσμου πρόσκλησης. Πατήστε αυτήν την ειδοποίηση για να ελέγξετε τα αιτήματα. Εναλλακτικά, πατήστε το όνομα της ομάδας για να μετακινηθείτε στην οθόνη “Πληροφορίες ομάδας”, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή “Συμμετέχοντες σε εκκρεμότητα” και πατήστε σε αυτήν.

3. Στην παρακάτω οθόνη, μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε τα εκκρεμή αιτήματα συμμετεχόντων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Και γίνεται. Οι διαχειριστές της ομάδας WhatsApp έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο για το ποιος μπορεί να εγγραφεί σε μια ομάδα και ποιος όχι.

Αποδοχή αιτήματος (L) και Απόρριψη αιτήματος (R)

Λειτουργία έγκρισης διαχειριστή WhatsApp για νέους συμμετέχοντες

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο οι διαχειριστές μπορούν να ενεργοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν την ολοκαίνουργια λειτουργία “Έγκριση νέων συμμετεχόντων” για να βελτιώσουν την ασφάλεια και το απόρρητο μιας ομάδας WhatsApp. Αυτή η δυνατότητα θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για μεγάλες πνευματικές ομάδες, όσους εργάζονται σε έργα γραφείου ή κολεγίου και πολλούς άλλους. Εάν ενδιαφέρεστε για τη διαφημιστική εκστρατεία AI, η προσθήκη ChatGPT στο WhatsApp θα σας ωφελήσει πολύ. Επιπλέον, το WhatsApp υποστηρίζει πλέον αντιδράσεις emoji για μηνύματα και λειτουργία κλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων για βελτιωμένο απόρρητο. Τούτου λεχθέντος, είστε διαχειριστής ομάδας που έχει ήδη ενεργοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα; Πείτε μας την εμπειρία σας στα σχόλια παρακάτω.