Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή κάμερας iPhone: Ο απόλυτος οδηγός

Σύμφωνα με Flickr, το iPhone είναι η πιο δημοφιλής κάμερα στον κόσμο. Κάθε χρόνο, η Apple το τροποποιεί και το βελτιώνει, κάτι που είναι ένας από τους πιο επιτακτικούς λόγους για αναβάθμιση στο πιο πρόσφατο μοντέλο. Για να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες με το iPhone σας, ωστόσο, θα πρέπει να μάθετε μερικά βασικά.

Εκκίνηση της εφαρμογής κάμερας

Μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή της κάμερας γρήγορα από την οθόνη κλειδώματος ξυπνώντας το iPhone σας και μετά σύροντας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το iPhone σας. Εάν έχετε ένα μοντέλο με Face ID και χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης, μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα το εικονίδιο Κάμερα κάτω δεξιά.

Όταν το iPhone σας είναι ξεκλείδωτο, ο πιο γρήγορος τρόπος εκκίνησης της εφαρμογής κάμερας είναι στο Κέντρο Ελέγχου. Σε iPhone X ή νεότερο με Face ID, σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και αναζητήστε το εικονίδιο Κάμερα. Σε iPhone 8 ή προγενέστερο με κουμπί Home, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από κάτω.

Υπάρχει επίσης ένα εικονίδιο κάμερας κάπου στην αρχική οθόνη και το Siri μπορεί επίσης να εκκινήσει την κάμερα. απλά πείτε: «Τραβήξτε μια φωτογραφία».

Εάν έχετε Apple Watch, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκκινήσετε και την κάμερα. Απλώς πατήστε την ψηφιακή κορώνα για να δείτε τη λίστα των εφαρμογών και, στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο Κάμερα. Η εφαρμογή Κάμερα θα ανοίξει στο iPhone σας και θα δείτε μια προεπισκόπηση του πλαισίου στο ρολόι σας. Αυτό είναι εξαιρετικό για αυτοσχέδιες ομαδικές φωτογραφίες, επειδή μπορείτε να βάλετε το iPhone σας κάτω και να πλαισιώσετε τη λήψη από τον καρπό σας.

Έλεγχος των Βασικών

Αφού εκκινήσετε την εφαρμογή Κάμερα, βλέπετε μια σειρά από λειτουργίες. Από προεπιλογή, εκκινείται σε λειτουργία φωτογραφίας, επομένως είναι έτοιμο για λήψη αμέσως. Τραβήξτε μια φωτογραφία πατώντας το κουμπί κλείστρου ή πατώντας τα κουμπιά Αύξηση/Μείωση έντασης στο πλάι του iPhone σας.

Στο επάνω μέρος της οθόνης στην εφαρμογή Κάμερα, θα δείτε τις ακόλουθες επιλογές:

Φλας: Εναλλάσσει και απενεργοποιεί το φλας LED στο πίσω μέρος της κάμερας (και το “φλας οθόνης” στη λειτουργία Selfie).
Ζωντανή φωτογραφία: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τις ζωντανές φωτογραφίες. Όταν είναι ενεργοποιημένη, αυτή η ρύθμιση αποθηκεύει μερικά δευτερόλεπτα βίντεο μαζί με μια εικόνα.
Χρονοδιακόπτης: Ενεργοποιήστε το εάν χρειάζεστε καθυστέρηση τριών ή 10 δευτερολέπτων πριν η κάμερα τραβήξει μια φωτογραφία.
Φίλτρα: Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των διαθέσιμων φίλτρων πριν τραβήξετε τις φωτογραφίες σας. Μπορείτε να τα αφαιρέσετε μετά αν δεν σας αρέσουν.

Στο κάτω μέρος της οθόνης, θα δείτε διάφορες διαθέσιμες λειτουργίες. Από προεπιλογή, είναι επιλεγμένο το “Photo”. Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για εναλλαγή μεταξύ αυτών. Μπορείτε να επιλέξετε από τις παρακάτω επιλογές:

“Time Lapse”: Κινηματογραφήστε μια ταινία time-lapse και το iPhone σας θα τη ράψει και θα κινήσει αυτόματα.
“Slo-Mo”: Τραβήξτε ένα βίντεο αργής κίνησης με υψηλό ρυθμό καρέ.
“Βίντεο”: Τραβήξτε ένα βίντεο σε ανάλυση HD ή 4K.
“Πορτραίτο”: Διαθέσιμο σε iPhone με δύο ή περισσότερους φακούς, αυτή η λειτουργία δημιουργεί ένα θολό φόντο για την προσομοίωση ενός φακού πορτραίτου ευρείας διαφράγματος.
“Τετράγωνο”: Τραβήξτε σε λειτουργία Τετράγωνης περικοπής, όπως το Instagram.
“Πάνο”: Συντομογραφία του “πανόραμα”, μπορείτε να τραβήξετε μια ευρεία εικόνα που θα συρράψει αυτόματα το iPhone σας για εσάς.

Στο κάτω μέρος της οθόνης, θα υπάρχει επίσης μια προεπισκόπηση της τελευταίας φωτογραφίας που τραβήξατε. πατήστε το για να δείτε όλες τις φωτογραφίες σας. Εάν δεν έχετε ξεκλειδώσει το iPhone σας, θα βλέπετε μόνο τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει από την αφύπνιση της συσκευής σας.

  Ξεχάστε την ώρα της οθόνης! Παρακολουθήστε τη χρήση της εφαρμογής σας στο macOS Catalina με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις

Κάτω δεξιά, υπάρχει επίσης ένα κουμπί που σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της μπροστινής και της πίσω κάμερας. Πατήστε αυτό για να τραβήξετε μια selfie και, στη συνέχεια, πατήστε το ξανά για να επιστρέψετε στην άλλη κάμερα.

Έλεγχος της εστίασης και της έκθεσης

Το iPhone σας θα δώσει αυτόματα προτεραιότητα σε όλα τα πρόσωπα στη λήψη σας, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων προσώπων.

Για να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο στο πλαίσιο, πατήστε το. Το iPhone σας θα πρέπει να εστιάζει αυτόματα και να εκθέτει για αυτήν την περιοχή. Εάν μετακινήσετε το τηλέφωνό σας και αλλάξετε τη σύνθεση, θα πρέπει να εστιάσετε ξανά, επειδή η αυτόματη εστίαση θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να κλειδώσετε την εστίαση και την έκθεση, ώστε το iPhone να μην χάσει τις ρυθμίσεις σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα μια περιοχή. Αυτό κλειδώνει τόσο την εστίαση όσο και την έκθεση, έτσι ώστε η εικόνα να μην γίνεται πιο ανοιχτή ή πιο σκοτεινή αν μετακινείστε.

Είναι χρήσιμο να μπορείτε να αλλάξετε την τιμή έκθεσης με μη αυτόματο τρόπο. Για παράδειγμα, μπορεί να τραβάτε μια φωτογραφία του ηλιοβασιλέματος πίσω από ένα αντικείμενο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλατε οτιδήποτε βρίσκεται στο προσκήνιο να είναι στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα να εκτίθεται για το ηλιοβασίλεμα στο βάθος. Για να το κάνετε αυτό, θα αγγίξετε το αντικείμενο στο οποίο θέλετε να εστιάσετε και, στη συνέχεια, πατήστε και σύρετε για να αλλάξετε την τιμή έκθεσης.

Μπορείτε να το συνδυάσετε με εστίαση κλειδώματος. Πρώτα, πατήστε παρατεταμένα το αντικείμενο στο οποίο θέλετε να εστιάσετε και, στη συνέχεια (στην ίδια κίνηση) σύρετε το δάχτυλό σας πάνω και κάτω. Όταν σύρετε προς τα πάνω, η τιμή έκθεσης αυξάνεται, αφήνοντας περισσότερο φως. Η ολίσθηση προς τα κάτω μειώνει την ποσότητα φωτός στην εικόνα, η οποία είναι ιδανική για λήψη ενός ηλιοβασιλέματος.

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίπλοκο στην αρχή, αλλά είναι αρκετά εύκολο μόλις το καταφέρετε. Δοκιμάστε να αναμίξετε αυτές τις τεχνικές. Πειραματιστείτε και δείτε τι συμβαίνει. Μπορείτε πάντα να διαγράψετε όποιες φωτογραφίες δεν σας αρέσουν στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

Εναλλαγή φακών

Ορισμένα iPhone διαθέτουν πολλαπλούς φακούς που σας επιτρέπουν να επιλέξετε μεταξύ ευρείας (ο τυπικός φακός σε όλα τα iPhone) και υπερευρείας ή τηλεφακού προοπτικής. Εάν το iPhone σας έχει πολλούς φακούς, θα πρέπει να δείτε μια ετικέτα “1x” ή παρόμοια ετικέτα κοντά στο κουμπί κλείστρου.

Πατήστε αυτό το εικονίδιο για εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων εστιακών αποστάσεων. Το “1x” υποδηλώνει πλάτος, το “0,5x” είναι υπερευρυγώνιο και το “2x” είναι τηλεφακό. Σε αυτή τη συγγραφή, μόνο το iPhone 11 Pro έχει και τα τρία, αν και αυτό είναι πιθανό να αλλάξει με τα μελλοντικά μοντέλα.

Πειραματιστείτε με τις διάφορες εστιακές αποστάσεις που έχετε στη διάθεσή σας. Ο ευρυγώνιος (1x) είναι ένας εξαιρετικός φακός περιμετρικής και ταξιδιωτικού φακού, με “πραγματικό κόσμο” ισοδύναμο 26 mm. Ο τηλεφακός είναι πιο κοντά σε φακό πορτραίτου και ισοδυναμεί με περίπου 52 mm. Το ultrawide βρίσκεται στο άλλο άκρο του φάσματος, συνορεύει με το fisheye και ισοδυναμεί με 13mm.

Η λήψη πορτρέτων με τον υπερευρυγώνιο φακό είναι πολύ διασκεδαστική, αλλά η οπτική σας γωνία θα παραμορφωθεί. Τα πρόσωπα θα έχουν μεγάλες μύτες γιατί ό,τι είναι πιο κοντά στη μέση του κάδρου είναι υπερβολικό. Ο τηλεφακός σας επιτρέπει να συμπιέσετε το φόντο των λήψεών σας. Είναι πολύ πιο ευχάριστο για κολακευτική φωτογραφία πορτρέτου.

Τελικά, φυσικά, δεν υπάρχουν κανόνες. Μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικές φωτογραφίες σε κάθε είδους καταστάσεις απλά πειραματιζόμενοι.

Οπτικό και ψηφιακό ζουμ

Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση τσιμπώντας το πλαίσιο, όπως ακριβώς θα κάνατε όταν κοιτάζατε έναν χάρτη ή μια ιστοσελίδα. Εάν το iPhone σας έχει πολλούς φακούς, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση πιο ομαλά πιάνοντας το κουμπί «1x» και σύροντας το δάχτυλό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να έχετε καθαρό ζουμ κατά τη λήψη βίντεο.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dark Web και στο Deep Web, με ασφάλεια και ανώνυμα

Το ζουμ σε ένα iPhone συνήθως περιλαμβάνει ψηφιακό ζουμ, ακόμα κι αν έχει τηλεφακό. Το iPhone πρέπει να τεντώσει τα εικονοστοιχεία για μεγέθυνση. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε την ποιότητα της εικόνας εκτός εάν χρησιμοποιείτε την προεπιλογή “2x” που συνοδεύει τον τηλεφακό.

Θα παρατηρήσετε επίσης ένα εφέ “κουμπώματος” κάθε φορά που κάνετε ζουμ τόσο μακριά ώστε το iPhone να πρέπει να αλλάξει φακούς.

ο

Όσο περισσότερο ζουμάρετε, τόσο περισσότερο καταρρέει η ποιότητα της εικόνας. Το iPhone κάνει εκπληκτικά καλή δουλειά στον καθαρισμό των θορυβωδών εικόνων, αλλά το λογισμικό μπορεί να φτάσει τόσο μακριά. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το ζουμ με προσοχή.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τα πόδια σας για μεγέθυνση—απλώς πλησιάστε το θέμα σας.

Βίντεο λήψης

Σύρετε προς τα αριστερά στον επιλογέα λειτουργίας για να μεταβείτε στη λειτουργία βίντεο. Πατήστε το κόκκινο κουμπί κλείστρου για να ξεκινήσετε την εγγραφή βίντεο. Ενώ φωτογραφίζετε, μπορείτε να πατήσετε το λευκό κουμπί στη γωνία του κάδρου για να αποθηκεύσετε φωτογραφίες στο ρολό της κάμερας.

Στα iPhone SE, 11, 11 Pro και 11 Pro Max, μπορείτε επίσης να τραβήξετε βίντεο QuickTake. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί κλείστρου ενώ βρίσκεστε σε λειτουργία φωτογραφίας. Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα δεξιά για να «κλειδώσετε» το κλείστρο και να συνεχίσετε την εγγραφή hands-free.

Τα περισσότερα από τα άλλα στοιχεία ελέγχου κάμερας που θα βρείτε εδώ ισχύουν και για τη λειτουργία βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της έκθεσης και του κλειδώματος των ρυθμίσεων της κάμερας.

Λειτουργία Πορτραίτου

Η λειτουργία πορτρέτου είναι διαθέσιμη σε iPhone με συστήματα κάμερας διπλού και τριπλού φακού, όπως τα iPhone X, XS και 11 οικογένειες. Η λειτουργία πορτραίτου υπολογίζει το βάθος του θέματός σας. Στη συνέχεια, εφαρμόζει το είδος του θαμπώματος που θα αποκτούσατε με έναν πορτραίτο φακό μεγάλου διαφράγματος στο φόντο του καρέ.

Σε παλαιότερες συσκευές, όπως το iPhone X, η λειτουργία Πορτραίτου προορίζεται να λειτουργεί μόνο σε άτομα. Ωστόσο, στα πιο πρόσφατα iPhone, η λειτουργία Πορτραίτου λειτουργεί για όλα τα είδη των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων και των άψυχων αντικειμένων.

Ωστόσο, ακόμη και ένα iPhone X μπορεί να «ξεγελαστεί» και να τραβήξει ένα πορτρέτο γάτας με τον σωστό φωτισμό.

Ενώ η λειτουργία Πορτραίτου έχει κατακλύσει τον κόσμο, δεν είναι τέλεια. Συγκεκριμένα, οι λεπτές άκρες (όπως τρίχες ή φύλλωμα) μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο αντιαισθητικό, ανομοιόμορφο θάμπωμα, ειδικά σε παλαιότερες συσκευές. Όταν φωτογραφίζετε σε λειτουργία Πορτραίτου, οι Ζωντανές Φωτογραφίες απενεργοποιούνται αυτόματα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Πορτραίτου για να μιμηθείτε ορισμένες προεπιλογές φωτισμού στούντιο, οι οποίες θα εμφανίζονται στο κάτω μέρος του πλαισίου. Αυτά είναι χρήσιμα για τη βελτίωση του φωτισμού σε ορισμένες περιπτώσεις.

Λήψη σε χαμηλό φωτισμό με νυχτερινή λειτουργία

Το iPhone 11 μπορεί να κάνει λήψη σε νυχτερινή λειτουργία χρησιμοποιώντας τον κανονικό ευρυγώνιο (1x) φακό. Τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας τους κανονικούς ευρυγώνιους (1x) και τηλεφακούς (2x).

Η νυχτερινή λειτουργία σάς επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό εκθέτοντας τον αισθητήρα για αρκετά δευτερόλεπτα. Αυτό επιτρέπει περισσότερο φως στη σκηνή. Στη συνέχεια, το iPhone συρράπτει τα πάντα και παράγει μια εικόνα χαμηλού θορύβου.

Η νυχτερινή λειτουργία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα σε συμβατές συσκευές. Θα δείτε ένα εικονίδιο φεγγαριού στη γωνία του πλαισίου με έναν αριθμό σε δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ο χρόνος που το iPhone συνιστά να κρατάτε το κλείστρο ανοιχτό, ώστε η λήψη να είναι επαρκώς φωτισμένη.

Πατήστε το εικονίδιο Νυχτερινής λειτουργίας για να ανοίξετε ένα ρυθμιστικό. Για να απενεργοποιήσετε τη Νυχτερινή λειτουργία, σύρετε το ρυθμιστικό προς τα αριστερά μέχρι να εμφανιστεί “0s”. Για μεγαλύτερη έκθεση, σύρετέ το προς τα δεξιά. Δεν μπορείτε να «αναγκάσετε» τη Νυχτερινή λειτουργία σε καταστάσεις που δεν το απαιτούν, καθώς η σκηνή θα ήταν τότε υπερβολική.

Όταν φωτογραφίζετε σε νυχτερινή λειτουργία, παραμείνετε όσο το δυνατόν ακίνητοι. Εάν μετακινείστε πολύ, η εικόνα σας μπορεί να είναι θολή ή ασυνεπής.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα σύνθετο γράφημα στο Excel

Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, επενδύστε σε ένα μικρό τρίποδο smartphone για να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη συσκευή σας τέλεια ακίνητη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χρονόμετρο, ώστε να μην μετακινείτε το iPhone σας όταν πατάτε το κουμπί κλείστρου.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε ζωντανές φωτογραφίες;

Οι Ζωντανές Φωτογραφίες σάς επιτρέπουν να τραβήξετε μερικά δευτερόλεπτα βίντεο μαζί με μια ακίνητη εικόνα. Το εικονίδιο Live Photos είναι μια σειρά από κύκλους που περιβάλλονται από μια διακεκομμένη γραμμή. Γίνεται χρυσό όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η δυνατότητα, αλλά είναι λευκό με μια γραμμή μέσα από αυτό όταν είναι απενεργοποιημένη.

Μπορείτε να προβάλετε Live Photos στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας πατώντας παρατεταμένα την οθόνη κάθε φορά που βλέπετε την επικάλυψη “Ζωντανά” επάνω αριστερά. Σε παλαιότερες συσκευές με 3D Touch, απλώς αγγίξτε 3D την οθόνη (πιέστε αναγκαστικά) για να δείτε μια Ζωντανή Φωτογραφία.

Από τη στιγμή που η Apple άλλαξε τις μορφές εικόνας και βίντεο στις πιο αποτελεσματικές HEIC και HEVC (που βασίζονται στην αποκωδικοποίηση υλικού), τα μεγέθη των αρχείων μειώθηκαν περίπου στο μισό. Αυτό σημαίνει ότι οι Ζωντανές Φωτογραφίες δεν καταλαμβάνουν τόσο χώρο αποθήκευσης όσο κάποτε. Ωστόσο, η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα εξοικονομήσει χώρο στο τηλέφωνό σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Live Photos είναι η δυνατότητα επιλογής νέας βασικής φωτογραφίας. Εάν μια ακίνητη εικόνα πλήρους μεγέθους δεν είναι κατάλληλη για το μηδέν, αλλά έχετε εγγράψει επίσης μια Ζωντανή Φωτογραφία, απλώς κατευθυνθείτε στο Camera Roll. Πατήστε «Επεξεργασία» και μετά πατήστε το κουμπί Ζωντανές Φωτογραφίες. Κάντε κύλιση στο κλιπ μέχρι να βρείτε μια καλύτερη εικόνα και, στη συνέχεια, πατήστε “Δημιουργία βασικής φωτογραφίας”.

ο

Οι ζωντανές φωτογραφίες δίνουν στις εικόνες σας περισσότερο πλαίσιο. Λειτουργούν καλύτερα όταν τα συνυπολογίζετε στη ροή εργασίας σας. Να θυμάστε ότι το 1,5 δευτερόλεπτο πριν και μετά το πάτημα του κουμπιού κλείστρου θα συμπεριληφθούν στις Ζωντανές Φωτογραφίες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε απρόσκοπτους βρόχους και να προσθέσετε διασκεδαστικές αναπηδήσεις σε φωτογραφίες.

Για να απολαύσετε τις ζωντανές φωτογραφίες, τραβήξτε μερικές και παίξτε μαζί τους. Μπορείτε να σύρετε προς τα επάνω σε οποιαδήποτε Ζωντανή Φωτογραφία στην εφαρμογή Φωτογραφίες για να δείτε τις επιλογές για τη δημιουργία βρόχων, αναπηδήσεων ή ψευδών θαμπών λήψεων μεγάλης έκθεσης. Μπορείτε ακόμη και να εξαγάγετε τον βρόχο σας ως GIF με GIPHY.

Ρυθμίσεις που μπορεί να θέλετε να αλλάξετε

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά της εφαρμογής Κάμερα στις Ρυθμίσεις > Κάμερα. Συγκεκριμένα, μπορεί να θέλετε να αλλάξετε την ανάλυση των βίντεο στην ενότητα “Εγγραφή βίντεο” από 1080p σε 4K.

Υπάρχουν πολλοί ρυθμοί καρέ από τους οποίους μπορείτε επίσης να επιλέξετε: 24 για κινηματογραφική εμφάνιση, 30 για εμφάνιση τηλεοπτικής μετάδοσης ή 60 για κάποιο αφύσικα ομαλό βίντεο.

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για την εγγραφή σε αργή κίνηση και εδώ. Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση και όσο περισσότερα καρέ τραβάτε ανά δευτερόλεπτο, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα αρχεία βίντεο. Εάν έχετε μια ωραία μεγάλη (200 GB+) συνδρομή στο iCloud με ενεργοποιημένες τις Φωτογραφίες iCloud, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε πολύ για το χώρο, καθώς όλα θα σταλούν εκεί.

Ρίξτε μια ματιά και στην ενότητα “Διατήρηση ρυθμίσεων”. Αυτό καθορίζει εάν η εφαρμογή Κάμερα θα θυμάται ορισμένες παραμέτρους από την προηγούμενη φορά που τη χρησιμοποιήσατε. Από προεπιλογή, η εφαρμογή Κάμερα επανέρχεται στην κανονική λειτουργία Φωτογραφίας. Ενεργοποιήστε τη “Λειτουργία κάμερας” και θα αποθηκεύσει λειτουργίες, όπως “Βίντεο” ή “Αργή κίνηση”. Ενεργοποιήστε το “Filter and Lighting” για να διατηρήσετε τα εφέ λογισμικού.

ο

Στην ενότητα “Μορφές”, θα δείτε την επιλογή “Υψηλή απόδοση”, η οποία απαιτεί λιγότερο χώρο στο δίσκο, και “Πιο συμβατή”, η οποία χρησιμοποιεί παραδοσιακή συμπίεση JPEG και H.264 για φωτογραφίες και βίντεο.

Συνιστούμε την “Υψηλή απόδοση” εάν θέλετε πιο γρήγορη ροή εργασίας.

Το iPhone είναι μια σοβαρή κάμερα

Δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείτε το iPhone σας ως κύρια κάμερα. Από πολλές απόψεις, είναι πιο βολικό και αποτελεσματικό ακόμη και από ένα mirrorless ή ψηφιακή SLR ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ. Ό,τι θυσιάζετε στην ποιότητα και την επεκτασιμότητα της εικόνας, κερδίζετε σε φορητότητα, άμεση σύνδεση με τον Ιστό και ολοένα βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Εάν θέλετε να ανεβάσετε την κάμερα του iPhone σας στο επόμενο επίπεδο, σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα πρόσθετο φακού.