Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία έρευνας του Microsoft Teams

Το Microsoft Teams έχει ενσωματωμένα όλα τα είδη εργαλείων συνεργασίας. Αυτά τα εργαλεία δεν επικεντρώνονται όλα γύρω από έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα ή παρουσιάσεις. Έρχονται επίσης με τη μορφή δημοσκοπήσεων και ερευνών, και κουίζ.

Όλα τα εργαλεία έρευνας του Microsoft Teams λειτουργούν μέσω των φορμών της Microsoft. Το Microsoft Forms είναι ένα πλούσιο σε δυνατότητες εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει κάθε είδους λειτουργικές μονάδες συλλογής πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή ερευνών σε ένα κανάλι, την εκτέλεση ενός κουίζ ή μελών δημοσκόπησης.

Εργαλεία έρευνας του Microsoft Teams

Για να δημιουργήσετε μια έρευνα στο Microsoft Teams, πρέπει να γνωρίζετε τι είδους ερωτήσεις θα κάνετε και τι είδους απαντήσεις θέλετε, δηλαδή εάν ένας ερωτώμενος μπορεί να επιλέξει πολλές απαντήσεις ή μόνο μία.

  Πώς να δημιουργήσετε και να διαγράψετε έναν σύνδεσμο διασταύρωσης στα Windows 10

Δημιουργήστε μια έρευνα του Microsoft Teams

Προτού δημιουργήσετε μια έρευνα στο Microsoft Teams, βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμα την ερώτηση και τις απαντήσεις που μπορούν να επιλεγούν. Δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε και να προσθέσετε περισσότερες απαντήσεις.

Ανοίξτε το Microsoft Teams.
Μεταβείτε στην ομάδα και το κανάλι στο οποίο θέλετε να εκτελέσετε την έρευνα.
Κάντε κλικ στο κουμπί Νέα συνομιλία.
Κάντε κλικ στο κουμπί περισσότερες επιλογές και επιλέξτε Φόρμες από το μενού υπερχείλισης. Εάν οι Φόρμες δεν εμφανίζονται στη λίστα, χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να τις βρείτε και να τις επιλέξετε.
Δημιουργήστε μια ερώτηση και εισαγάγετε τις επιλογές για αυτήν. Εάν θέλετε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν περισσότερες από μία επιλογές, ενεργοποιήστε τον διακόπτη “Πολλαπλές απαντήσεις”.
Κάντε κλικ στην Αποστολή και η ερώτηση θα αναρτηθεί.
Επαναλάβετε για επιπλέον ερωτήσεις.

  Πώς να προσθέσετε ένα μήνυμα προσαρμοσμένης οθόνης κλειδώματος στα Windows 10

Σημείωση: Όταν είναι ενεργοποιημένες πολλές απαντήσεις, οι επιλογές που μπορεί να επιλέξει ένας χρήστης εμφανίζονται με ένα «πλαίσιο ελέγχου», ενώ, με την επιλογή πολλαπλών απαντήσεων απενεργοποιημένη, εμφανίζονται με κουμπιά επιλογής που υποδεικνύουν ότι μπορεί να επιλεγεί μόνο μία.

Απάντηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων έρευνας του Microsoft Teams

Όταν δημοσιεύετε μια ερώτηση έρευνας στο Microsoft Teams, ο πίνακας αποτελεσμάτων δημοσιεύεται ακριβώς κάτω από αυτό. Καθώς όλο και περισσότεροι ερωτηθέντες υποβάλλουν τις απαντήσεις τους, αυτό το πλαίσιο αποτελεσμάτων ενημερώνεται για να αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματα.

Θα μπορείτε να πείτε, με μια ματιά, πόσοι χρήστες επιλέγουν μια συγκεκριμένη απάντηση, ποια απάντηση επιλέχθηκε από τα περισσότερα μέλη, ποια απάντηση επιλέχθηκε λιγότερο, κ.λπ.

  Πώς να διορθώσετε την επιλογή Stereo Mix or Wave Out που λείπει στα Windows

συμπέρασμα

Το Microsoft Forms είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Η έρευνα ή οι δημοσκοπήσεις που δημιουργούνται με τις Φόρμες στο Microsoft Teams είναι αρκετά βασικές και επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν μόνο μία ερώτηση κάθε φορά αντί να δημιουργούν και να υποβάλλουν ένα ερωτηματολόγιο με πολλές ερωτήσεις. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια πολύ πιο περίπλοκη έρευνα, θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε Φόρμες. Δημιουργήστε τη φόρμα στο Microsoft Forms και θα μπορείτε να την μοιραστείτε, μέσω συνδέσμου, με οποιονδήποτε. Ο σύνδεσμος μπορεί να κοινοποιηθεί στο Microsoft Teams και μπορεί να κοινοποιηθεί σε άλλα κανάλια επικοινωνίας. Η δημιουργία μιας έρευνας απευθείας στις Φόρμες σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις ερωτήσεις εάν χρειάζεται και να αναλύσετε καλύτερα τις απαντήσεις.