Πώς να χρησιμοποιήσετε σενάρια στο Roblox

Όταν οι άνθρωποι αναφέρονται σε “σενάρια”, συνήθως εννοούν μία από τις δύο ελαφρώς διαφορετικές έννοιες. Το πρώτο, και συνήθως πιο αβλαβές, το νόημα του σεναρίου είναι η χρήση οδηγιών κωδικοποίησης για τη δημιουργία ενός παιχνιδιού Roblox. Ωστόσο, το δεύτερο, συνήθως πιο δημοφιλές μεταξύ της νεότερης βάσης χρηστών, χρησιμοποιεί σενάρια για να αποκτήσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα σε ένα παιχνίδι. Αυτό συμβαίνει συνήθως με την εισαγωγή κώδικα που αλλάζει τις δυνατότητες του χαρακτήρα σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε μερικά από τα βασικά του σεναρίου Roblox, είτε θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία ή την ανάλυση παιχνιδιών. Προσοχή, ωστόσο, ότι δεν δημιουργούνται όλα τα σενάρια ίσα και η χρήση κάποιων σεναρίων τιμωρείται με αυστηρά μέτρα.

Τι είναι τα σενάρια Roblox;

Με απλά λόγια, τα σενάρια Roblox είναι μέρη κώδικα που λένε στη μηχανή παιχνιδιού τι να κάνει με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή μια πληροφορία. Το Roblox χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του LUA, μιας από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες κωδικοποίησης και δέσμης ενεργειών. Το LUA είναι κάπως απλούστερο από τις περισσότερες γλώσσες κωδικοποίησης, αλλά διαθέτει αρκετές λειτουργίες και δυνατότητες για τη δημιουργία πολύπλοκων παιχνιδιών, δεδομένου ότι ο προγραμματιστής γνωρίζει τις λεπτομέρειες του σεναρίου.

Τα σενάρια LUA επωφελούνται επίσης από το γεγονός ότι είναι συμβατά με διάφορα προγράμματα και άλλες γλώσσες προγραμματισμού, δίνοντάς τους ένα πλεονέκτημα όταν εισάγουν ένα κομμάτι κώδικα σε υπάρχον λογισμικό.

Ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα σενάρια, οι δύο τύποι σεναρίων μπορεί να διαφέρουν πολύ.

Τα σενάρια “hacking” ή “cheating” συνήθως περιστρέφονται γύρω από την αλλαγή των δεδομένων από την πλευρά του πελάτη. Δίνει στον χρήστη που εκτελεί αυτά τα σενάρια διαφορετικές επιλογές, πληροφορίες και καταστάσεις σε σύγκριση με άλλους παίκτες.

Αυτός ο τύπος σεναρίου Roblox βρίσκεται συνήθως σε διαδικτυακά αποθετήρια και οι χρήστες μπορούν να τα κατεβάσουν, συνήθως πληρώνοντας τον συνεργάτη στη συσκευή τους. Τα σενάρια hacking χρειάζονται ένα πρόγραμμα εισαγωγής σεναρίων για να λειτουργήσουν. Αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν στο cheat να τρέχει στον πελάτη, εκτελώντας τη λειτουργία του ενώ βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την κάμερα Snap στο Google Meet

Από την άλλη πλευρά, εάν δημιουργείτε ένα παιχνίδι, θα χρησιμοποιείτε ως επί το πλείστον σενάρια σε όλο τον διακομιστή ή σενάρια για να προσφέρετε σε κάθε παίκτη την ίδια εμπειρία παιχνιδιού και να τους επιτρέψετε να επικοινωνούν και να συναντώνται μεταξύ τους στο παιχνίδι. Το στούντιο Roblox επιτρέπει σχετικά απλή διαχείριση, αποθήκευση και επεξεργασία σεναρίων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα σενάρια Roblox

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σενάριο hacking, θα πρέπει να καταλάβετε ότι τα σενάρια δεν είναι γενικά απολύτως ασφαλή στη χρήση. Όλα τα ξένα σενάρια που έχετε λάβει θα ενεργοποιούν τις προειδοποιήσεις προστασίας από ιούς, καθώς διαβάζονται ως επιβλαβή αντικείμενα.

Επιπλέον, τα προγράμματα εισαγωγής σεναρίων (τα προγράμματα που εκτελούν τα σενάρια) υπολογίζονται επίσης ως λογισμικό ιών. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εισαγωγής σεναρίων που έχετε βρει μόνο του, ερευνήστε το επιμελώς για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας. Ορισμένα προγράμματα αντιπροσωπεύουν τους εαυτούς τους ως ασφαλείς εγχυτήρες σεναρίων για το Roblox, αλλά στην πραγματικότητα τραβούν τα δεδομένα χρήστη και άλλες πληροφορίες από τη συσκευή σας σε εξωτερικές τοποθεσίες.

Τώρα που έχετε προειδοποιηθεί σωστά για τους πιθανούς κινδύνους των σεναρίων Roblox, υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που πρέπει να καλύψετε.

Το σενάριο θεωρείται απαγορευμένο αδίκημα στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, παιχνίδια και το Roblox δεν διαφέρει. Μπορείτε εύκολα να χάσετε τον λογαριασμό σας εάν θέλετε να αποκτήσετε έστω και ένα ελαφρώς αθέμιτο πλεονέκτημα που επηρεάζει αρνητικά άλλα μέλη και παίκτες του Roblox.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν εναλλακτικούς λογαριασμούς για να δοκιμάσουν σενάρια, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο με τις απαγορεύσεις σε επίπεδο IP ή MAC που μερικές φορές χορηγεί η διοίκηση του Roblox. Για πιο αβλαβή σενάρια που χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις PvE, οι κίνδυνοι μετριάζονται κάπως αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν.

Μερικά από τα πιο αξιόπιστα και απλούστερα προγράμματα εισαγωγής script που έχουμε βρει είναι το Synapse X και το JJSploit (μπορείτε να τα αναζητήσετε στο διαδίκτυο). Έρχονται επίσης με μερικά σενάρια γενικής χρήσης για να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να εξαπατήσετε με σενάρια στο Roblox:

  • Απενεργοποιήστε το λογισμικό προστασίας από ιούς. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα, καθώς οι εγχυτήρες σεναρίων και τα σενάρια θα εντοπιστούν ως ιοί ή επιβλαβή στοιχεία. Τα περισσότερα προγράμματα προστασίας από ιούς δεν σας επιτρέπουν να τα κατεβάσετε.
  • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το script injector της επιλογής σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται στη διαδικασία εγκατάστασης.
  • Εάν θέλετε περισσότερα από τα βασικά cheat που έχουν μερικά από αυτά τα μπεκ στη βιβλιοθήκη τους, θα πρέπει να τα βρείτε στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλές σταθερές επιλογές για να διαλέξετε, με ιστότοπους όπως tsunamicheats.com, freerobloxscripts.com ή rscripts.net να είναι γενικά δημοφιλείς και ασφαλείς.
  • Δεν λειτουργούν όλα τα σενάρια σε όλα τα παιχνίδια Roblox. Εάν θέλετε να βρείτε ένα συγκεκριμένο σενάριο για χρήση, θα πρέπει να ελέγξετε ποιο παιχνίδι Roblox λειτουργεί για αυτό και ποιο πρόγραμμα εισαγωγής script μπορεί να το εκτελέσει.
  • Κατεβάστε το σενάριο και ξεκινήστε το πρόγραμμα εισαγωγής σεναρίου.
  • Χρησιμοποιήστε το σεμινάριο στο πρόγραμμα εισαγωγής script για να φορτώσετε το σενάριο ενώ εκτελείτε το κατάλληλο παιχνίδι Roblox.
  • Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε το antivirus όταν τελειώσετε.
  •   Πώς να προσθέσετε ένα υδατογράφημα στα Έγγραφα Google

    Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σενάρια στο Roblox Mobile;

    Δυστυχώς, η έκδοση για φορητές συσκευές του Roblox έρχεται με πολλούς περιορισμούς που τίθενται σε εφαρμογή για να επιτρέψει στα παιχνίδια να εκτελούνται σωστά σε συσκευές χωρίς μεγάλη ισχύ επεξεργασίας. Επιπλέον, τα σενάρια συνήθως απαιτούν από τον χρήστη να κάνει root το τηλέφωνό του.

    Το Rooting είναι η διαδικασία ενεργοποίησης των λειτουργιών προγραμματιστή στο τηλέφωνο, επιτρέποντας στον χρήστη πολύ περισσότερο έλεγχο του συστήματος και των εφαρμογών από τον μέσο όρο. Ωστόσο, εάν κάνετε λάθος στη διαδικασία ριζοβολίας ή αλλάξετε κάτι απαραίτητο για την εκτέλεση του συστήματος, μπορείτε να σπάσετε ανεπανόρθωτα τη συσκευή.

    Επιπλέον, το rooting και τα σενάρια συνήθως προορίζονται μόνο για το σύστημα Android, καθώς το iOS έχει περισσότερους περιορισμούς και διασφαλίσεις.

    Ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία δέσμης ενεργειών για παιχνίδια για φορητές συσκευές που λειτουργεί στο Roblox είναι το Game Guardian. Συμπεριφέρεται πολύ σαν ένα πρόγραμμα εισαγωγής σεναρίων υπολογιστή, αλλά πρέπει να κατεβάσετε κάθε σενάριο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο τηλέφωνο, καθώς δεν διαθέτει προκαθορισμένη βιβλιοθήκη.

    Το Game Guardian δεν είναι διαθέσιμο μέσω του Google Play Store, επομένως θα χρειαστεί να κατεβάσετε το APK του και να το εκτελέσετε μέσω του φακέλου Λήψεις ως εκτελέσιμο (όπως ακριβώς κάνετε λήψη και εγκατάσταση προγραμμάτων στον υπολογιστή). Το Game Guardian πρέπει να έχει πρόσβαση root για να λειτουργεί, επομένως θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες για το πώς να κάνετε root το τηλέφωνό σας εάν θέλετε να εκτελέσετε σενάρια για οποιοδήποτε παιχνίδι μέσω αυτού.

      Δημιουργήστε ένα συνδυασμό χρωμάτων με κέντρο γύρω από ένα μόνο χρώμα της επιλογής σας

    Μετά από αυτό, η διαδικασία είναι σχετικά απλή, αν δυσκολεύεται λίγο από την έλλειψη ρύθμισης πληκτρολογίου και ποντικιού, καθιστώντας τη μετακίνηση αρχείων και την αντιγραφή κειμένου πιο χρονοβόρα.

    Πώς να χρησιμοποιήσετε σενάρια στο Roblox Studio

    Το Roblox Studio μπορεί να θεωρηθεί ένα ξεχωριστό, δημιουργικό μέρος του Roblox και όπου δημιουργείτε παιχνίδια για να τα απολαμβάνουν άλλα μέλη. Η εκτέλεση σεναρίων στο Roblox Studio ενθαρρύνεται για καλύτερη αισθητική και απόδοση με ουσιαστικό σύστημα προόδου και παιχνίδι.

    Δυστυχώς, η πλήρης έκταση της κωδικοποίησης LUA και ο τρόπος δημιουργίας ενός σεναρίου από την αρχή είναι πέρα ​​από αυτό το σεμινάριο. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε στο LUA και στο Roblox, υπάρχουν μερικά υπέροχα σεμινάρια που δημιουργήθηκαν και διατηρούνται από τους θαυμαστές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το wiki της κοινότητας Roblox ή να παρακολουθήσετε μερικά εκπαιδευτικά βίντεο για να ξεκινήσετε.

    Εάν θέλετε απλώς να βάλετε μερικά σενάρια στο Roblox Studio, υπάρχουν μερικοί τρόποι να το κάνετε. Ωστόσο, ο απλούστερος τρόπος είναι απλώς να αντιγράψετε τα περιεχόμενα του σεναρίου μέσα στο παιχνίδι σας:

  • Ανοίξτε το Roblox Studio Explorer.
  • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το “ServerScriptServer” για να εμφανιστεί το εικονίδιο “+”. Κάντε κλικ στο εικονίδιο.
  • Επιλέξτε “Σενάριο”.
  • Ο Explorer θα εμφανίσει μια νέα καταχώρηση σεναρίου. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, πατήστε “Μετονομασία” για να το μετονομάσετε όπως θέλετε.
  • Η δημιουργία ενός νέου σεναρίου εμφανίζει αμέσως τον Επεξεργαστή σεναρίου του στο Studio. Η καρτέλα θα έχει το όνομα του σεναρίου σας (ενημερώνεται όταν το μετονομάσετε).
  • Διαγράψτε τα περιεχόμενά του και αντιγράψτε το σενάριο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  • Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές εάν χρειάζεται και ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχει ο δημιουργός του σεναρίου για να το συνδέσετε με το παιχνίδι σας.
  • Ενισχύστε το Roblox με σενάρια

    Τα σενάρια είναι απαραίτητα εάν θέλετε να σημειώσετε πρόοδο ως εκκολαπτόμενος σχεδιαστής παιχνιδιών Roblox, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά φανταστικό παιχνίδι. Εάν χρησιμοποιείτε σενάρια για να δώσετε πλεονέκτημα στον εαυτό σας στα παιχνίδια άλλων ανθρώπων, εξετάστε προσεκτικά τις συνέπειες των πράξεών σας προτού κάνετε μια κίνηση.

    Ποια σενάρια σας αρέσει να χρησιμοποιείτε στο Roblox; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.