Πώς να χρησιμοποιήσετε μια ψηφιακή κάμερα ως κάμερα web

Καλές κάμερες μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ως αυτοσχέδιες κάμερες web. Εάν έχετε ένα high-end mirrorless ή Κάμερα DSLR, θα λάβετε ακόμη και μεγάλη ώθηση στην ποιότητα βίντεο για τις διαδικτυακές σας συναντήσεις.

Χρήση της Κάμεράς σας ως Webcam

Η δυνατότητα χρήσης της κάμερας ως webcam εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κάμερα που διαθέτετε. Ορισμένες συμπαγείς κάμερες point-and-shoot συνοδεύονται από λογισμικό και προγράμματα οδήγησης πρώτου κατασκευαστή που σας επιτρέπουν να τις χρησιμοποιείτε ως κάμερες web.

Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να είναι ένα λιγότερο κοινό χαρακτηριστικό στις μέρες μας. Ωστόσο, έχει εμφανιστεί λογισμικό τρίτων κατασκευαστών που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλές κάμερες Nikon και Canon για αυτόν τον σκοπό. Όπως ίσως μαντέψατε, ωστόσο, αυτό το λογισμικό δεν είναι δωρεάν.

Οι σύγχρονες κάμερες mirrorless και DSLR που παράγουν καθαρή έξοδο HDMI (που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επικαλύψεις στην οθόνη), θα σας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα χρειαστείτε επιπλέον υλικό για να το κάνετε αυτό, αλλά θα πρέπει να λειτουργεί και με τυχόν μελλοντικές αναβαθμίσεις της κάμερας.

Αξεσουάρ που θα χρειαστείτε

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια κάμερα ως κάμερα web, θα χρειαστείτε κάτι για να την τοποθετήσετε όπως, ένα τρίποδο. Θα χρειαστείτε επίσης κάποιο τρόπο τροφοδοσίας της κάμερας, αν υποθέσουμε ότι η τροφοδοσία μέσω USB δεν αποτελεί επιλογή. Για πολλές κάμερες mirrorless και DSLR, αυτό σημαίνει αγορά μιας «εικονικής μπαταρίας». Οι εικονικές μπαταρίες τοποθετούνται στη θήκη μπαταριών αλλά συνδέονται στον τοίχο.

Όλες αυτές οι μέθοδοι απαιτούν είτε ένα καλώδιο micro-USB-to-USB (όπως αυτό που συνοδεύει την κάμερά σας), είτε ένα καλώδιο mini HDMI-/HDMI-to-HDMI. Για την τελευταία μας (και πιο αποτελεσματική) λύση, θα χρειαστείτε επίσης μια συσκευή λήψης.

  Πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα της μονάδας USB σας

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε το λογισμικό της φωτογραφικής μηχανής σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν η κάμερά σας υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα εγγενώς μέσω του λογισμικού ή των προγραμμάτων οδήγησης του κατασκευαστή. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δείτε το εγχειρίδιο και οποιοδήποτε πακέτο λογισμικού. Μπορεί επίσης να βρείτε λήψεις λογισμικού για το συγκεκριμένο μοντέλο σας στον ιστότοπο του κατασκευαστή της φωτογραφικής σας μηχανής.

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο Διαδίκτυο για το μοντέλο της κάμερας και την κάμερα web (για παράδειγμα, “GoPro hero 3 webcam”) θα σας πει τι πρέπει να γνωρίζετε. Εάν αρχίσουν τα σεμινάρια να προτείνουν κάρτες λήψης και προσαρμογείς HDMI, είναι απίθανο η κάμερά σας να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα web σε απλό παλιό USB.

Ενημέρωση: Η Canon προσφέρει τώρα ένα “EOS Webcam Utilityπου επιτρέπει στις «επιλογές φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς EOS (ILC) και κάμερες PowerShot» να λειτουργούν ως κάμερες web σε συστήματα Windows 10 64-bit.

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε τυχόν προγράμματα οδήγησης, η κάμερά σας θα πρέπει να αναγνωριστεί ως συσκευή λήψης από τον υπολογιστή Windows ή Mac. Στη συνέχεια, μπορείτε να το επιλέξετε ως συσκευή εισόδου σε όποιες εφαρμογές θέλετε να χρησιμοποιήσετε, συμπεριλαμβανομένων των Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, Slack, Skype, Discord ή FaceTime.

Εάν η κάμερά σας δεν υποστηρίζει λειτουργία webcam, μην ανησυχείτε. Ορισμένες κάμερες δράσης και compact point-and-shoots υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά οι περισσότερες mirrorless και DSLR δεν το υποστηρίζουν. Έχεις άλλες επιλογές.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου μέρους

Εάν η κάμερά σας υποστηρίζεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να μετατρέψετε τη φωτογραφική μηχανή DSLR, τη μηχανή παραγωγής ή τη συμπαγή σας κάμερα σε κάμερα web. Μόνο για Windows Sparkocam λειτουργεί με μεγάλη ποικιλία καμερών Canon και με μικρό αριθμό καμερών Nikon.

Δυστυχώς το Sparkocam έχει τα προβλήματά του. Ένας Redditor διάσημος «Είναι ογκώδες και γεμάτο σκεύη». Ένας άλλος παρατήρησε ότι «δεν μπορεί να αφαιρέσει το demo του sparko cam (sic)» από τον υπολογιστή. Αλλο κοινόχρηστο ότι αυτός ή αυτή «προσπάθησε να χρησιμοποιήσει eos και Sparkocam, αλλά είμαι δυσαρεστημένος με το πόσο καθυστερημένο είναι το βίντεο».

  Σημασία BTFO: Τι σημαίνει BTFO;

Με βάση την έρευνά μας, προς το παρόν δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το Sparkocam και είναι ακριβό. Υπάρχουν ξεχωριστές εκδόσεις για την Canon και τη Nikon, μια που υποστηρίζει και τα δύο και μια άλλη που εστιάζει στις άλλες δυνατότητες της εφαρμογής, όπως η πράσινη οθόνη και τα φίλτρα. Μια άδεια χρήσης ενός χρήστη για το σύστημα της επιλογής σας είναι 50 $ (70 $ εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε συστήματα Nikon και Canon).

Είναι δύσκολο να προτείνω το Sparkocam, αλλά, για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να μην υπάρχει εναλλακτική λύση. Έτσι, εάν βρεθείτε σε αυτό το σκάφος, χρησιμοποιείτε Windows και δεν έχετε άλλες εναλλακτικές, το Sparkocam είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Ωστόσο, πριν αγοράσετε την εφαρμογή, ίσως θελήσετε να διαβάσετε και να εξετάσετε τη διαδρομή HDMI.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε έναν προσαρμογέα HDMI σε USB

Για μια σοβαρή ρύθμιση, δεν μπορείτε να νικήσετε τη λήψη HDMI. Αυτή η τεχνική παίρνει μια ακατέργαστη, ασυμπίεστη ροή βίντεο από τη μηχανή σας χωρίς mirrorless ή DSLR και τη μετατρέπει σε τροφοδοσία κάμερας web USB. Η ποιότητα είναι ασυναγώνιστη, αλλά θα χρειαστείτε μερικά επιπλέον κομμάτια εξοπλισμού για να λειτουργήσει.

Θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι η κάμερά σας είναι συμβατή με τη συσκευή λήψης που έχετε επιλέξει. Πολλές κάμερες προσφέρουν καθαρή έξοδο HDMI για χρήση με εξωτερικές συσκευές εγγραφής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμφανίζονται επικαλύψεις ή ρυθμίσεις κάμερας στην οθόνη.

Εάν η κάμερά σας διαθέτει θύρα εξόδου HDMI (ή θύρα mini-HDMI), είστε στα μισά του δρόμου. Για να το δοκιμάσετε, συνδέστε την κάμερά σας σε μια κανονική τηλεόραση ή οθόνη και προσπαθήστε να βρείτε μια “καθαρή” λειτουργία εξόδου. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, ψάξτε στον ιστό για το μοντέλο σας και δείτε τι βρήκαν οι άλλοι.

Για τη λήψη βίντεο, θα χρειαστείτε μια συσκευή λήψης που μετατρέπει μια είσοδο HDMI σε USB. Η πιο γνωστή από αυτές τις συσκευές είναι η Elgato Cam Link 4K. Αυτό το μικρό dongle λειτουργεί με υπολογιστές Mac και Windows και κοστίζει περίπου 130 $. Μόλις συνδεθεί, η κάμερά σας θα εμφανιστεί ως συσκευή λήψης και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως κάμερα web στις αγαπημένες σας εφαρμογές.

  Πώς λειτουργούν τα ολογράμματα στη σκηνή;

Πριν αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι η κάμερά σας βρίσκεται στο Elgato’s λίστα υποστηριζόμενων καμερών. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση στον ιστό για τη μάρκα και το μοντέλο σας για να δείτε εάν άλλοι είχαν επιτυχία. Το Cam Link 4K υποστηρίζει ανάλυση έως και 4K ή 1080p στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή λήψης HDMI για αυτό, αλλά το Cam Link 4K είναι ειδικά κατασκευασμένο (και φθηνότερο).

Η Elgato δεν είναι η μόνη εταιρεία που παράγει συσκευές λήψης HDMI σε USB. Μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη φθηνών knockoffs στο Amazon (όπως αυτό) Απλώς αναζητήστε “Λήψη βίντεο HDMI σε USB” ή κάτι παρόμοιο. Δυστυχώς, αυτές οι φθηνότερες συσκευές δεν διαθέτουν την υποστήριξη και το γυάλισμα που λαμβάνετε από μια εταιρεία όπως η Elgato. Μπορεί να είναι αναξιόπιστα και να έχουν κακή υποστήριξη προγραμμάτων οδήγησης, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τις κριτικές πριν αποχωριστείτε τα μετρητά σας.

Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το υλικό, θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από μια ρύθμιση λήψης HDMI. Εφόσον χρησιμοποιείτε mirrorless ή ψηφιακή SLR, έχετε επίσης την ελευθερία να επιλέξετε έναν κολακευτικό φακό.

Μην ξεχνάτε ένα μικρόφωνο

Τα μικρόφωνα στην κάμερα είναι μόνο οριακά καλύτερα από το να μην έχουν καθόλου ήχο. Είναι μικροσκοπικά, κακώς τοποθετημένα, πολύ αθόρυβα και συχνά καταγράφουν πρόσθετο ήχο από τον μηχανισμό εστίασης του φακού. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και πάρτε ένα μικρόφωνο για το γραφείο σας.

Εάν είναι πολύ, χρησιμοποιήστε ένα ζευγάρι ακουστικά με μικρόφωνο συνδεδεμένο. Ένα κακό μικρόφωνο που είναι κοντά στο πρόσωπό σας θα ακούγεται καλύτερα από αυτό που είναι τοποθετημένο πάνω από την οθόνη σας. Ορισμένοι υπολογιστές, όπως οι Mac, διαθέτουν βατά μικρόφωνα, τα οποία μπορεί επίσης να λειτουργούν. Άλλοι υπολογιστές, ωστόσο, περιλαμβάνουν αρκετά κακά ενσωματωμένα μικρόφωνα με κακή ποιότητα ήχου.

Για καλύτερα αποτελέσματα, επενδύστε σε ένα μικρόφωνο XLR. Εναλλακτικά, ένα μικρόφωνο USB θα κανει καλα και τη δουλεια.