Πώς να φτιάξετε έναν διακομιστή Discord

Το Discord είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας, αλλά σε αντίθεση με το Slack και το Microsoft Teams, το Discord επικεντρώνεται επίσης στη δημιουργία κοινοτήτων. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν διακομιστές και να προσκαλούν άλλους χρήστες να συμμετάσχουν σε αυτούς. Αυτοί οι διακομιστές είναι βασικά μια συλλογή από διάφορα κανάλια συνομιλίας.

Δημιουργήστε έναν διακομιστή Discord

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει έναν διακομιστή Discord. Δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με το τι πρέπει να είναι και μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε όσο δημόσιο ή ιδιωτικό θέλετε να είναι. Θα ξεκινήσετε ως διαχειριστής και κάτοχος του διακομιστή, αλλά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους ρόλους σε αυτόν και να προσαρμόσετε τα δικαιώματα για διαφορετικούς χρήστες στον διακομιστή.

  Πώς να ασφαλίσετε τον λογαριασμό Discord σας

Πώς να φτιάξετε έναν διακομιστή Discord

Για να δημιουργήσετε έναν διακομιστή Discord, πρέπει να έχετε λογαριασμό Discord. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν διακομιστή από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας ή από την εφαρμογή Ιστού.

Ανοίξτε το Discord και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.
Στη στήλη στα αριστερά, κάντε κλικ στο κουμπί συν.

Στο παράθυρο που ανοίγει, κάντε κλικ στο Δημιουργία του δικού μου.
Θα ερωτηθείτε τι τύπο διακομιστή θέλετε να δημιουργήσετε: για τους φίλους ή την οικογένειά σας ή για μια κοινότητα. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα αν θέλετε και ο διακομιστής που δημιουργείται θα ρυθμιστεί έτσι ώστε να είναι ουσιαστικά ιδιωτικός μόνο μια πρόσκληση.
Δώστε ένα όνομα στον διακομιστή και ανεβάστε μια εικόνα για αυτόν αν θέλετε.
Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία.
Ο διακομιστής θα δημιουργηθεί.

  Τρόπος εγγραφής ήχου Discord

Μπορείτε να αρχίσετε να προσκαλείτε χρήστες στον διακομιστή μόλις τον δημιουργήσετε, ωστόσο, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε πρώτα τις ρυθμίσεις του διακομιστή.

Στη στήλη στα αριστερά, κάντε δεξί κλικ στον διακομιστή που δημιουργήσατε.
Από το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις διακομιστή.
Εξερευνήστε τις ρυθμίσεις και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους ρόλους, την εποπτεία και την κοινότητα.

Πρόσκληση στον διακομιστή Discord

Εάν, μετά τη δημιουργία του διακομιστή Discord, θέλετε να προσκαλέσετε άλλους χρήστες σε αυτόν, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Κάντε δεξί κλικ στον διακομιστή στη στήλη στα δεξιά.
Επιλέξτε Πρόσκληση ατόμων.
Αντιγράψτε τον σύνδεσμο και στείλτε τον σε όποιον θέλετε να προσκαλέσετε
Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε το όνομα Discord ενός χρήστη στη γραμμή αναζήτησης και να του στείλετε μια πρόσκληση μέσω του Discord.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το κείμενο σε ομιλία στο Discord

συμπέρασμα

Ωστόσο, είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν διακομιστή Discord, για να τον κάνετε δημοφιλή και να αυξήσετε τον αριθμό των ενεργών χρηστών σε αυτόν χρειάζεται πολλή δουλειά. Οι διακομιστές Discord που δημιουργούνται για συγκεκριμένο σκοπό ή κοινότητα μπορεί να είναι πιο εύκολο να αναπτυχθούν από τους διακομιστές γενικού θέματος. Για παράδειγμα, μπορεί να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν διακομιστή για παιχνίδια, αλλά η ανάπτυξή του θα είναι μια απίστευτα δύσκολη δουλειά. Αν δημιουργήσετε έναν διακομιστή για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και για χρήστες σε μια συγκεκριμένη περιοχή, π.χ. παίκτες PUBG στον Βόρειο Πόλο, ίσως έχετε καλύτερη τύχη να το αναπτύξετε.

Η ανάρτηση Πώς να φτιάξετε έναν διακομιστή Discord εμφανίστηκε πρώτα στο wdzwdz.