Πώς να φορτίσετε το smartphone σας ενώ κάνετε κάμπινγκ

Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να φύγουμε από το σπίτι χωρίς το smartphone μας, ακόμα κι αν πάμε για κάμπινγκ στην έρημο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε τη συσκευή σας φορτισμένη, ακόμα και στη μέση του πουθενά, να έρχεται ο αέρας, η βροχή ή η λάμψη.

Μια τράπεζα μπαταριών USB

Δεν είναι πολύ πιο εύκολο από το να φορτίσετε μια τράπεζα μπαταρίας USB στο σπίτι πριν πάτε. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανανεώνετε το iPhone ή το τηλέφωνό σας Android όπως απαιτείται καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αυτό είναι ιδανικό για σύντομα ταξίδια, ολονύχτια κατασκήνωση ή μουσικά φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή φόρτιση πριν φύγετε, ερευνήστε τη συνολική χωρητικότητα της μπαταρίας της συσκευής σας (μετρούμενη σε milliamp ώρες ή mAh). Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη πόσο συχνά φορτίζετε τη συσκευή σας, αν και είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο για να διατηρήσετε όσο περισσότερο χυμό μπορείτε.

Ας χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα το iPhone 11, το οποίο έχει μπαταρία 3.110 mAh. Για να το φορτίσετε μία φορά τη νύχτα για τρεις νύχτες, θα χρειαστείτε περίπου 10.000 mAh. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, ένας φορτιστής αυτού του μεγέθους θα χωρούσε εύκολα σε ένα σακίδιο ή σακίδιο ημέρας.

Κάτι σαν το Anker PowerCore Slim 10000 πρέπει να κάνει το κόλπο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε ένα power bank με γρήγορη παράδοση ρεύματος, εάν έχετε μια συμβατή συσκευή.

Αν ψάχνετε για έναν πολυλειτουργικό φορτιστή USB, σκεφτείτε ένα ειδικά κατασκευασμένο φανάρι κάμπινγκ. Αυτές οι πηγές φωτός είναι ανθεκτικές, φωτεινές και συχνά περιλαμβάνουν εξόδους USB για τη φόρτιση των gadget σας.

Σοβαρά για το κάμπινγκ και θέλετε να φορτίσετε τις συσκευές όλης της οικογένειας και τα φώτα τροφοδοσίας ή ένα φορητό υπολογιστή όσο λείπετε; Εάν ναι, ίσως θέλετε να επενδύσετε σε έναν φορητό σταθμό παραγωγής ενέργειας, όπως ο EcoFlow River σειρά. Αυτές οι μεγαλύτερες μονάδες ξεκινούν από 100.000 mAh (στα 3,7 V) για περίπου 550 $.

Φορητά ηλιακά πάνελ

Εάν δεν θέλετε να βασιστείτε σε μια μπαταρία, δεν έχετε μέσα επαναφόρτισης, τα ηλιακά πάνελ θα μπορούσαν να είναι η απάντηση. Ωστόσο, η απόδοσή τους εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του πόσο ηλιόλουστος είναι και της ισχύος των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

  Πώς να προσθέσετε γρήγορα συνδέσμους, φωτογραφίες και πολυμέσα στα Apple Notes σε iPhone και iPad

Το πρόβλημα με τα ηλιακά πάνελ είναι ότι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό. Αυτός είναι ο λόγος που τόσες πολλές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη φόρτιση smartphone και παρόμοιων συσκευών χρησιμοποιούν πολλαπλούς πίνακες. Για μια πραγματικά αποτελεσματική λύση ηλιακής φόρτισης, θα χρειαστείτε μια σειρά από περίπου τρία πάνελ για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας μέσα σε λίγες ώρες.

Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα εάν δεν μένετε σε ένα μέρος. Πολλοί πεζοπόροι επιλέγουν να κρεμάσουν ηλιακούς συλλέκτες πάνω από τα σακίδια τους για να φορτίσουν ενώ κάνουν πεζοπορία. Φυσικά, αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει το πόσο άμεσο ηλιακό φως λαμβάνουν τα ηλιακά πάνελ. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, πρέπει να τοποθετήσετε τη συστοιχία σας έτσι ώστε να είναι στραμμένη στον ήλιο για όσο διάστημα θέλετε να φορτίσετε.

Οι ηλιακές συστοιχίες που προσφέρουν φόρτιση περίπου 25 watt θα πρέπει να επαρκούν για ατομική χρήση. Οι κριτικές του Amazon για το Φορητό ηλιακό πάνελ Nekteck 28 Watt προτείνουμε ότι μπορεί να φορτίσει μια τράπεζα ισχύος 10.000 mAh από άδεια σε πλήρη σε δύο ημέρες. Ένας άλλος κριτικός είδε μια αύξηση 50 τοις εκατό στη φόρτιση ενός smartphone μετά από δύο ώρες στον ήλιο.

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε τα ηλιακά πάνελ σας με μια μεγάλη τράπεζα μπαταριών. Φορτίστε όταν λάμπει ο ήλιος και όταν δεν λάμπει, θα πρέπει να έχετε αρκετό εφεδρικό χυμό στην μπαταρία σας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Φορτιστές χειρός

Οι κινητικοί φορτιστές δεν είναι ίδιοι με τις τράπεζες μπαταριών ή ακόμα και με τους ηλιακούς φορτιστές. Δεν θα φορτίζετε το smartphone σας από άδειο σε γεμάτο με ένα από αυτά. Αυτά είναι σχεδιασμένα για εκείνες τις περιπτώσεις έσχατης επιλογής που πρέπει να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση, αλλά είστε μίλια μακριά από μια πρίζα.

Έχουν επίσης ένα αρκετά εύρος τιμών, από φτηνές μανιβέλα χειρός 20$ έως γεννήτριες που λειτουργούν με ανθρώπινη ενέργεια 400$. Ορισμένα προσφέρουν μια ακατέργαστη ισχύ εξόδου στη συσκευή USB της επιλογής σας, ενώ άλλα χρησιμοποιούν τη μανιβέλα για να φορτίσουν μια ενσωματωμένη μπαταρία, την οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείτε για να φορτίσετε άλλες συσκευές. Εάν αγοράσετε ένα με μπαταρία, μπορείτε συνήθως να το φορτίσετε στο σπίτι πριν το χρειαστείτε.

Στο φθηνότερο άκρο της αγοράς (περίπου 20 $), θα βρείτε φορτιστές σαν αυτόν Φορτιστής USB Aivica με ραδιόφωνο και φακό. Τα περισσότερα προϊόντα σε αυτό το εύρος τιμών προσφέρουν το ίδιο περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών. Θα κουράζεστε για πολύ καιρό για να κάνετε ένα τηλεφώνημα που διαρκεί έστω και ένα λεπτό.

  Πώς να αντιμετωπίσετε κοινά προβλήματα με τα Apple AirPods

Αν θέλετε κάτι πιο ικανό, ένα μικρό Γεννήτρια χειρός μανιβέλας 30 watt θα σας κοστίσει περίπου $150-$250. Η καλύτερη γρανάζια του σημαίνει πιο αποτελεσματική φόρτιση επειδή ανταλλάσσετε στροφές ανά λεπτό για μεγαλύτερη αντίσταση. Οι περισσότεροι φορτιστές σε αυτό το εύρος τιμών σάς επιτρέπουν επίσης να ελέγχετε την τάση και πολλοί περιλαμβάνουν επίσης χαρακτηριστικά όπως αδιαβροχοποίηση και ένα εξ ολοκλήρου μεταλλικό πλαίσιο.

Εάν θέλετε την καλύτερη δυνατή λύση και δεν φοβάστε να ιδρώσετε, το K-TOR Power Box 50 είναι μια γεννήτρια με πεντάλ ικανή να αποδίδει 50 watt (στα 14 volt, έως 3 amp). Αυτή η στιβαρή αλλά φορητή λύση θα σας κοστίσει περίπου 375 $.

Μετατρέψτε το τρεχούμενο νερό σε ηλεκτρική ενέργεια

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους πάντες στο κάμπινγκ, το Φορητός στρόβιλος WaterLily είναι η λύση φόρτισης για εσάς. Με μόλις 200 $, μπορείτε να μετατρέψετε το ρέον νερό σε ένα ποτάμι ή ένα ρυάκι σε μια πηγή τροφοδοσίας USB ή 12 volt (προσαρμογέας αυτοκινήτου) που φορτίζει 24/7.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το WaterLily για φόρτιση με τον άνεμο, το οποίο είναι τέλειο αν δεν κατασκηνώνετε κοντά σε πηγή νερού. Ο Καναδός κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι το WaterLily μπορεί να παράγει περίπου 15 watt και να φορτίζει τα περισσότερα μικρά ηλεκτρονικά με τον ίδιο ρυθμό όπως ένας φορτιστής τοίχου.

Σε αντίθεση με τον ήλιο, ένα ποτάμι είναι μια σταθερή πηγή ενέργειας, ανεξάρτητα από τον καιρό ή την ώρα της ημέρας.

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι θα χρειαστεί να βρίσκεστε ακριβώς δίπλα σε ένα ποτάμι με τη συσκευή σας για να τη φορτίσετε ή να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ μακρύ, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες καλώδιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πιθανώς καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το WaterLily για να φορτίσετε μια τράπεζα μπαταρίας USB, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε smartphone και άλλες συσκευές.

Εάν είστε ιδιαίτερα πεινασμένοι για ρεύμα, μπορείτε επίσης να συνδέσετε πολλές μονάδες WaterLily 12 volt για να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε (και ούτω καθεξής) την ισχύ εξόδου σας.

Χρησιμοποιήστε τη Σόμπα Κάμπινγκ

Οι σόμπες κάμπινγκ σας επιτρέπουν μαγειρέψτε ένα νόστιμο γεύμα στη μέση του πουθενά. ο BioLite CampStove 2 όχι μόνο μαγειρεύει, αλλά μετατρέπει επίσης την απορριπτόμενη θερμότητα σε ενέργεια που μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε το smartphone σας. Παράγει ισχύ 3 watt (5 volt) και περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη μπαταρία USB, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε συσκευές ή να υπερφορτίσετε τη σόμπα.

  Πώς να εκτυπώσετε εύκολα φωτογραφίες στο Mac σας

Το CampStove 2 χρησιμοποιεί ραβδιά, υπολείμματα ξύλου ή πέλλετ βιοκαυσίμου ως κύρια πηγή καυσίμου. Ένας αισθητήρας θερμότητας συλλαμβάνει την απορριπτόμενη θερμότητα, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται. Στη συνέχεια, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει smartphone ή να οδηγήσει τους εσωτερικούς ανεμιστήρες για να βελτιώσει τη ροή του αέρα και να αυξήσει την ένταση της σόμπας.

Το BioLite περιλαμβάνει επίσης ένα FlexLight που λειτουργεί με USB, ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε το βράδυ. Η μπαταρία χωράει μόνο περίπου 2.600 mAh. Ωστόσο, εάν μαγειρεύετε πολλές φορές την ημέρα, θα πρέπει να είναι αρκετό για να διατηρήσετε τα περισσότερα smartphone ζωντανά με ελάχιστη χρήση.

Επειδή η βιομάζα είναι η κύρια πηγή καυσίμου, το BioLite είναι μια συσκευή μαγειρέματος και φόρτισης σε ένα. Όσο μπορείτε να ανάψετε φωτιά, μπορείτε να βράσετε νερό για να πιείτε, να μαγειρέψετε κάτι και να τηλεφωνήσετε.

Χρησιμοποιήστε το αυτοκίνητό σας

Εάν δεν κάνετε πεζοπορία στην ερημιά ή δεν κάνετε κάμπινγκ μίλια μακριά από το όχημά σας, ίσως να θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως πηγή ενέργειας. Εφόσον έχετε αρκετό καύσιμο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον κινητήρα για λίγο για να γεμίσετε μια μπαταρία τηλεφώνου ή να φορτίσετε τυχόν πρόσθετες συσκευές.

Τα περισσότερα σύγχρονα οχήματα διαθέτουν θύρες USB που παρέχουν τουλάχιστον 5 βολτ πάνω από 1 amp, το οποίο είναι αρκετό για να φορτίσει (αργά) το smartphone σας. Εάν το όχημά σας είναι παλαιότερο ή σας τελειώνουν οι θύρες USB, μπορείτε επίσης να μετατρέψετε έναν αναπτήρα 12 volt σε φορτιστή με έναν προσαρμογέα. ο Anker PowerDrive PD 2 θα σας δώσει έναν φορτιστή USB δύο θυρών για περίπου $20.

Επειδή αυτός ο προσαρμογέας 12 volt τραβάει πολύ περισσότερη ισχύ (έως 18 watt), μπορεί να φορτίσει το smartphone σας πολύ πιο γρήγορα. Απλώς μην αφήνετε την ανάφλεξη να λειτουργεί για πολλή ώρα, διαφορετικά θα μπορούσατε να καταλήξετε με μια νεκρή μπαταρία όταν έρθει η ώρα να επιστρέψετε στο σπίτι.

Μείνετε συνδεδεμένοι όπου κι αν είστε

Αν και το κάμπινγκ είναι να ξεφύγουμε από τη φασαρία της σύγχρονης ζωής, οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να σβήσουμε εντελώς. Ο περιορισμός του χρόνου που αφιερώνετε στο smartphone σας θα επιτρέψει στο μυαλό σας να απενεργοποιηθεί και να διατηρήσει την ισχύ της μπαταρίας της συσκευής.

Έχεις περάσει καιρός από τότε που πήγες για κάμπινγκ; Βουρτσίστε επάνω στο απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρειαστείτε πριν βγείτε έξω.