Πώς να φορτίσετε το Chromebook με USB

Μερικές φορές, ενώ εργάζεστε, το Chromebook σας μπορεί να ξεμείνει από μπαταρία και μπορεί να χαλάσει την εργασία σας ή οτιδήποτε άλλο κάνατε. Εάν είστε και εσείς ένας από αυτούς που διαθέτουν Chromebook και δεν φορτίζεται ή βρίσκετε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για να το φορτίσετε. Όπως η χρήση ενός καλωδίου USB για τη φόρτιση του Chromebook σας όταν ο φορτιστής σας είναι χαλασμένος ή έχετε ξεχάσει τον φορτιστή σας ενώ πήγατε διακοπές, λοιπόν, είστε στο σωστό μέρος. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να φορτίζετε το Chromebook με USB, χωρίς φορτιστή και μερικούς άλλους τρόπους φόρτισης του Chromebook σας. Ας διαβάσουμε λοιπόν το άρθρο για να μάθουμε πώς να το κάνουμε.

Πώς να φορτίσετε το Chromebook με USB

Προτού αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις για τη φόρτιση του Chromebook σας, ελέγξτε την μπαταρία και τον αρχικό φορτιστή που συνοδεύει το Chromebook σας ή αυτόν που χρησιμοποιείτε για να το φορτίσετε για να βεβαιωθείτε ότι ο φορτιστής είναι χαλασμένος ή όχι. Αν όλα φαίνονται καλά με την μπαταρία και τον φορτιστή, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες εναλλακτικές λύσεις φόρτισης για το Chromebook.

Σε περίπτωση που χάσατε ή σπάσατε τον φορτιστή σας, ένα καλώδιο USB Type-C μπορεί να είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση, αλλά πρώτα, ελέγξτε εάν το Chromebook σας διαθέτει θύρα USB Type-C ή όχι. Τώρα, ας προχωρήσουμε στα βήματα για να φορτίσετε το Chromebook σας με φορτιστή USB Type-C.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην ώρα εμφάνισης που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

2. Τώρα, ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Power.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε θύρα USB-C ως επιλογή τροφοδοσίας.

5. Συνδέστε τον φορτιστή Type-C σε μια πρίζα.

Η χρήση καλωδίου USB Type-C μπορεί να είναι χρήσιμη, καθώς σχεδόν κάθε smartphone στις μέρες μας συνοδεύεται από φορτιστή USB Type-C. Επομένως, βασικά δεν χρειάζεται να μεταφέρετε πολλούς φορτιστές για το Chromebook και το κινητό σας, καθώς μόνο ένας θα κάνει τη δουλειά μια χαρά.

  Πώς να υπολογίσετε το ποσοστό κέρδους [4 Profit Margin Calculator]

Πώς να φορτίσετε το Chromebook χωρίς φορτιστή

Σε στιγμές που χρησιμοποιείτε το Chromebook σας και ξαφνικά τελειώνει η μπαταρία και ο φορτιστής σας δεν είναι μαζί σας ή το χάσατε με κάποιο τρόπο. Στη συνέχεια, σε ένα τέτοιο σενάριο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς θα σας δείξουμε πώς να φορτίζετε το Chromebook χωρίς φορτιστή. Ναί! Το διαβάσατε σωστά, χωρίς φορτιστή μπορείτε να φορτίσετε το Chromebook σας, αλλά για αυτό ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους.

Μέθοδος 1: Φόρτιση Chromebook με φορτιστή USB Type-C

Αυτή η μέθοδος αναφέρεται ήδη στην προηγούμενη ενότητα μας. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα και να φορτίσετε το Chromebook σας με ένα καλώδιο USB-C.

Εικόνα του Denys Vitali από την Pixabay

Μέθοδος 2: Χρήση φορτιστή αυτοκινήτου

Ένας φορτιστής αυτοκινήτου μπορεί να σας σώσει όταν χρειάζεστε επειγόντως τη φόρτιση του Chromebook και την ολοκλήρωση της εκκρεμούς εργασίας σας που διακόπηκε επειδή ξεμείνετε από μπαταρία. Ορισμένα Chromebook συνοδεύονται από φορτιστή αυτοκινήτου, αν όχι, μπορείτε να τα αγοράσετε από οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών ή στο διαδίκτυο. Για να φορτίσετε το Chromebook σας με φορτιστή αυτοκινήτου, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι, πρώτα να συνδέσετε το φορτιστή αυτοκινήτου στη θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου και το άλλο άκρο του φορτιστή αυτοκινήτου στη θύρα φόρτισης του Chromebook σας. Ορίστε! Τώρα μπορείτε να φορτίσετε το Chromebook σας με φορτιστή αυτοκινήτου.

Φωτογραφία του Nikita Krasnov στο Pexels

Μέθοδος 3: Χρήση Universal Charger

Όταν δεν έχετε τον αρχικό φορτιστή για το Chromebook σας, μπορείτε να αγοράσετε έναν γενικό φορτιστή. Καθώς συνοδεύεται από πολλές υποδοχές και ακίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φόρτιση διαφορετικών φορητών υπολογιστών ή Chromebook. Απλώς πρέπει να επιλέξετε τη σωστή καρφίτσα που είναι συμβατή με το Chromebook σας και να την συνδέσετε στο Chromebook σας και το άλλο άκρο σε μια πρίζα.

Πώς να φορτίσετε το Chromebook με καλώδιο HDMI

Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο HDMI για τη φόρτισή σας Chromebook όταν ο αρχικός σας φορτιστής έχει σπάσει ή χαθεί; Λοιπόν, δεν κάνετε λάθος, μπορείτε να φορτίσετε το Chromebook σας με ένα καλώδιο HDMI, αλλά υπάρχουν ορισμένες σκέψεις. Το πρώτο πράγμα είναι ότι το Chromebook σας πρέπει να διαθέτει θύρα HDMI-IN. Και για να μάθετε πώς να φορτίζετε το Chromebook με καλώδιο HDMI, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  Πώς να σταματήσετε τις ειδοποιήσεις "Ρύθμιση Apple Pay" από άλλες εφαρμογές

Σημείωση: Η χρήση καλωδίου HDMI για τη φόρτιση του Chromebook σας μπορεί να είναι αργή, καθώς η ισχύς από ένα καλώδιο HDMI είναι 5v σε σύγκριση με τον αρχικό φορτιστή που δίνει ισχύ περίπου 18-20v στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές ή φορτιστές Chromebook. Επομένως, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα καλώδιο HDMI για φόρτιση μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να προκληθεί ζημιά στο Chromebook.

1. Συνδέστε το καλώδιο HDMI στη θύρα HDMI-OUT της συσκευής φόρτισης (οι κοινές συσκευές φόρτισης που διαθέτουν θύρες HDMI-OUT περιλαμβάνουν τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές, συσκευές αναπαραγωγής DVD και συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray).

2. Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου HDMI στη θύρα HDMI-IN του Chromebook σας.

3. Θα πρέπει να δείτε ένα σύμβολο τροφοδοσίας στο εικονίδιο της μπαταρίας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του Chromebook.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης του καλωδίου HDMI για τη φόρτιση του Chromebook είναι χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα HDMI-IN σε USB-C. Λοιπόν, ας δούμε πώς να το κάνουμε.

1. Συνδέστε το καλώδιο HDMI στη θύρα HDMI-OUT της συσκευής φόρτισης.

2. Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου HDMI στον προσαρμογέα.

3. Τώρα, συνδέστε τον προσαρμογέα στη θύρα USB Type-C του Chromebook σας.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν το Chromebook φορτίζεται ή όχι, τοποθετώντας το ποντίκι σας πάνω από το σύμβολο της μπαταρίας και θα δείτε Συνδεδεμένο εάν φορτίζεται.

Φωτογραφία του Srattha Nualsate στο Pexels

Πώς να φορτίσετε το Chromebook με φορητό φορτιστή

Εάν ταξιδεύετε και ξεχάσετε το φορτιστή του Chromebook σας, τότε η χρήση ενός φορητού φορτιστή μπορεί να είναι ένας βολικός τρόπος για να φορτίσετε το Chromebook σας. Καθώς μπορείτε επίσης να φορτίσετε τις άλλες συσκευές σας, όπως κινητά τηλέφωνα, ακουστικά TWS και άλλα, έτσι το να έχετε μαζί σας έναν φορητό φορτιστή δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Τώρα, ας δούμε πώς να φορτίζετε το Chromebook με φορητό φορτιστή.

  Πώς να ανακατεύετε ή να επαναλαμβάνετε τραγούδια σε iPhone ή iPad

Σημείωση: Αυτό θα πρέπει να λειτουργεί καλά, αλλά η φόρτιση μπορεί να είναι αργή σε σύγκριση με τη φόρτιση με έναν αρχικό φορτιστή, καθώς η ισχύς εξόδου του φορητού φορτιστή είναι χαμηλή.

Εάν το Chromebook σας διαθέτει θύρα USB Type-C, τότε είναι πιθανό να υποστηρίζει φόρτιση μέσω USB.

1. Πάρτε το καλώδιο USB-C και συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου στον φορητό φορτιστή σας.

2. Τώρα, πάρτε την ακίδα USB-C στο τέλος του καλωδίου και συνδέστε τη στη θύρα USB-C του Chromebook σας.

Φωτογραφία του Markus Winkler στο Pexels

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορώ να φορτίσω το φορητό υπολογιστή με φορτιστή τηλεφώνου;

Απ. Ναι, μπορείτε να φορτίσετε τον φορητό υπολογιστή σας με φορτιστή τηλεφώνου, αλλά ο φορτιστής θα πρέπει να είναι φορτιστής USB Type-C και ο φορητός υπολογιστής σας θα πρέπει να διαθέτει θύρα USB-C. Τότε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι,

1. Κάντε κλικ στην ώρα εμφάνισης που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του φορητού υπολογιστή σας.

2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Power.

4. Επιλέξτε θύρα USB-C ως επιλογή τροφοδοσίας.

5. Συνδέστε τον φορτιστή τηλεφώνου Type-C σε μια πρίζα.

Ε2. Πόσο διαρκεί η φόρτιση των Chromebook;

Απ. Μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ώρες χρήσης μπαταρίας με πλήρη φόρτιση, δηλαδή σχεδόν μια ολόκληρη μέρα χρήσης χωρίς να χρειάζεται να το συνδέσετε.

Ε3. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φορτίσετε ένα φορητό υπολογιστή ή ένα Chromebook;

Απ. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το κρατήσετε μεταξύ 40 – 80 τοις εκατό φόρτισης. Εάν χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή ή ένα Chromebook χωρίς να το συνδέσετε για φόρτιση, προσπαθήστε να διατηρήσετε το ποσοστό της μπαταρίας πάνω από 40. Και όταν το φορτίζετε, φροντίστε να το φορτίζετε τουλάχιστον μέχρι το 80%.

***

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις φόρτισης για τη φόρτιση του Chromebook χωρίς φορτιστή. Μπορείτε ακόμα να φορτίσετε το Chromebook σας όταν ξεχάσετε τον φορτιστή σας ή ο φορτιστής είναι χαλασμένος. Όλοι οι διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε, συζητήθηκαν παραπάνω. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να μάθετε πώς να φορτίζετε το Chromebook με USB. Εάν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις, μπορείτε να τις γράψετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.