Πώς να φορτίσετε το φορητό υπολογιστή σας οπουδήποτε με έναν φορητό φορτιστή

Θέλετε περισσότερη διάρκεια μπαταρίας εν κινήσει; Μπορείτε να αγοράσετε έναν φορητό φορτιστή για σχεδόν κάθε φορητό υπολογιστή—είτε έχει USB είτε όχι. Οι φορητοί φορτιστές μπαταριών δεν είναι μόνο για smartphones. Ρίξτε ένα στην τσάντα σας και θα έχετε πάντα εφεδρική ισχύ.

Φορτιστές USB-C (για φορητούς υπολογιστές που φορτίζονται μέσω USB-C)

Πολλοί σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν USB-C Power Delivery για φόρτιση. Για παράδειγμα, οι νεότεροι υπολογιστές MacBook της Apple φορτίζονται μέσω καλωδίου USB-C. Αυτό γίνεται συνηθισμένο και στους νέους φορητούς υπολογιστές—ειδικά τα λεπτά και ελαφριά μοντέλα.

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας μπορεί να φορτίσει μέσω USB-C PD, μπορείτε να συνδέσετε έναν φορητό φορτιστή που υποστηρίζει USB-C και να φορτίσετε από αυτό. Αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μπαταρία: Θα θέλετε μια μπαταρία που να προσφέρει αρκετή ταχύτητα φόρτισης (watt) για να φορτίσει τον φορητό υπολογιστή σας και αρκετή χωρητικότητα (mAh) για να τον γεμίσει. Οι μικρότερες φορητές μπαταρίες που προορίζονται για τη φόρτιση smartphone συχνά δεν προσφέρουν αρκετή από τις δύο για φορητό υπολογιστή.

  Πώς να μεταφέρετε οποιοδήποτε eBook στο Kindle χρησιμοποιώντας Caliber

Μια μπαταρία που έχει σχεδιαστεί για τη φόρτιση ενός φορητού υπολογιστή μπορεί να είναι λίγο πιο βαριά, αλλά μπορεί να χωρέσει όμορφα σε ένα τσάντα φορητού υπολογιστή ή σακίδιο πλάτης. Εχουμε καλές επιλογές μπαταρίας USB-C για φορητούς υπολογιστές και μεγαλύτερες συσκευές. Η καλύτερη συνολική μας επιλογή είναι power bank 45 W της imuto στα $60.

Δυστυχώς, ενώ το USB-C Power Delivery υποτίθεται ότι είναι ένα πρότυπο που σας επιτρέπει να φορτίζετε οποιονδήποτε φορητό υπολογιστή με οποιονδήποτε τυπικό φορτιστή USB-C, δεν λειτουργεί πάντα με αυτόν τον τρόπο στον πραγματικό κόσμο. Πίσω στο 2015, PCWorld διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε κάθε φορητός υπολογιστής να φορτίσει με κάθε φορτιστή. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε με βεβαιότητα εάν θα λειτουργήσει είναι να δοκιμάσετε έναν φορτιστή με το φορητό υπολογιστή σας. Μπορεί να θέλετε να βρείτε κριτικές που λένε εάν ένας φορτιστής που σας ενδιαφέρει λειτουργεί με τον φορητό υπολογιστή σας ή απλώς αγοράστε έναν από ένα κατάστημα με καλή πολιτική επιστροφών.

  Γιατί τα smartphone δεν μπορούν να τραβήξουν θολές φωτογραφίες φόντου

Φορτιστές AC (για φορητούς υπολογιστές χωρίς φόρτιση USB-C)

Εάν έχετε φορητό υπολογιστή χωρίς φόρτιση USB-C—και ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό χρησιμοποιούν οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές σήμερα—θα χρειαστείτε έναν φορητό φορτιστή AC.

Αυτό ακριβώς ακούγεται. Φανταστείτε μια μεγάλη μπαταρία με πρίζα AC. Συνδέετε το καλώδιο φόρτισης του φορητού υπολογιστή σας σε αυτό ακριβώς όπως θα συνδέατε τον φορητό υπολογιστή σας σε μια τυπική πρίζα AC.

Λέμε ότι αυτά λειτουργούν για τους “περισσότερους φορητούς υπολογιστές” επειδή μπορούν να αποδώσουν μόνο τόση ισχύ. Για παράδειγμα, ενδέχεται να μην μπορούν να φορτίσουν φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών με εξαιρετικά μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Ελέγξτε τον φορητό υπολογιστή σας για να δείτε τι χρειάζεται.

Αυτοί οι φορτιστές είναι πιο ακριβοί και βαρύτεροι από τον μέσο φορτιστή USB-C. Ωστόσο, είναι επίσης πιο ευέλικτοι—μπορείτε να συνδέσετε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή με τυπική σύνδεση τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος σε μία. Είναι μια τράπεζα ισχύος που μπορεί να λειτουργήσει για μια μεγάλη ποικιλία συσκευών σε μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων.

  Πώς να ξεκλειδώσετε την εφαρμογή Nook Shopping στο "Animal Crossing: New Horizons"

Κόφτης καλωδίων συνιστά το Mophie Powerstation AC, το οποίο μπορεί να παρέχει ισχύ εξόδου 100 W και εξακολουθεί να είναι αρκετά λεπτό ώστε να μπαίνει σε μια τσάντα. Κοστίζει $200. Για μια πιο φθηνή επιλογή, άρεσε επίσης στο Wirecutter RAVPower 27000, το οποίο προσφέρει ισχύ 700 W για 130 $, αλλά διαθέτει «δυσκίνητο καλώδιο φόρτισης και τούβλο τροφοδοσίας».

Αυτές δεν είναι οι μόνες επιλογές και θα βρείτε πολλούς φορητούς φορτιστές φορητών υπολογιστών και power banks που μπορούν να παρέχουν εναλλασσόμενο ρεύμα τόσο σε ηλεκτρονικά καταστήματα όσο και σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών από τούβλα.

Νέες μπαταρίες (για φορητούς υπολογιστές με αφαιρούμενες μπαταρίες)

Φυσικά, εάν ο φορητός υπολογιστής σας διαθέτει μπαταρία που αφαιρείται από το χρήστη—αυτή δεν είναι πλέον πολύ συνηθισμένη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν— μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια δεύτερη μπαταρία και να την αλλάξετε όταν τελειώσει η ισχύς.

Ωστόσο, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον φορητό υπολογιστή σας για να αλλάξετε την μπαταρία. Η αλλαγή της μπαταρίας είναι συχνά επίσης αρκετά άβολη. Αξίζει ακόμα να σκεφτείτε εάν έχετε φορητό υπολογιστή όπου η μπαταρία μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, όσο σπάνια γίνονται.

Απλώς προσέξτε τις πλαστές μπαταρίες χαμηλής ποιότητας.