Πώς να υπολογίσετε το ποσοστό κέρδους [4 Profit Margin Calculator]

Για προοδευτική ανάπτυξη, μια επιχείρηση πρέπει να είναι εξοικειωμένη με το οικονομικό της ταξίδι. Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους είναι να συνεχίσετε να παρακολουθείτε το ποσοστό κέρδους.

Τι είναι το ποσοστό κέρδους;

Το ποσό του κέρδους που πραγματοποιεί μια επιχείρηση σε ποσοστό ονομάζεται ποσοστό κέρδους. Είναι ο υπολογισμός των οικονομικών οφελών σε ποσοστό αφού η επιχείρηση έχει πληρώσει όλα της τα έξοδα.

Υπάρχουν δύο τύποι ποσοστών κέρδους:

Σήμανση: υπολογισμός του ποσοστού κέρδους σε σχέση με την τιμή κόστους.

Περιθώριο κέρδους: υπολογισμός του ποσοστού κέρδους σε σχέση με την τιμή πώλησης.

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους προσδιορισμού της οικονομικής υγείας μιας επιχείρησης. Μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να επιλύσετε αποτελεσματικά τους μελλοντικούς οικονομικούς κινδύνους. Εκτός από τον αποτελεσματικό οικονομικό σχεδιασμό, ένα καλό ποσοστό κέρδους μπορεί να βοηθήσει στην προσέλκυση πιθανών επενδυτών στην επιχείρηση.

Μετρήσεις περιθωρίου κέρδους

Υπάρχουν τρεις κύριες μετρήσεις που χρησιμοποιούνται ως δεδομένα για τον υπολογισμό του ποσοστού κέρδους.

  Διορθώστε το σφάλμα CoD Black Ops 2 Unhandled Exception Caught

Αυτά είναι:

Τιμή κόστους (CP): Είναι η τιμή αγοράς ενός αντικειμένου. Στην περίπτωση παραγωγής, μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα έξοδα όπως πρώτες ύλες, φόρους, διοικητικά έξοδα και όλα.

Τιμή πώλησης (SP): Είναι η τιμή πώλησης ενός αντικειμένου.

Κέρδος: Κέρδος είναι η συνθήκη κατά την οποία η τιμή πώλησης ενός αντικειμένου είναι μεγαλύτερη από την τιμή κόστους του ίδιου.

Κέρδος = Τιμή πώλησης (SP) – Τιμή κόστους (CP)

Τύπος για τον υπολογισμό του περιθωρίου κέρδους

Για να υπολογίσετε το ποσοστό κέρδους, θα χρειαστείτε τον παρακάτω τύπο.

Ποσοστό κέρδους (Σήμανση) = Καθαρό Κέρδος (SP – CP)/Τιμή κόστους (CP) X 100

Ποσοστό κέρδους (Περιθώριο) = Καθαρό Κέρδος (SP – CP)/Τιμή πώλησης (SP) X 100

Ας κατανοήσουμε την εφαρμογή αυτών των τύπων με το ακόλουθο απλό παράδειγμα.

Ένας πωλητής αγόρασε ένα βιβλίο για $100 και το πούλησε για $125. Τώρα πρέπει να υπολογίσουμε το ποσοστό κέρδους (σήμανση καθώς και περιθώριο).

% κέρδους (Σήμανση) = $25(SP – CP)/$100(CP) X 100 που ισούται με 25%

% κέρδους (Περιθώριο) = $25(SP – CP)/$125(SP) X 100 που ισούται με 20%

Γνωρίστε τα καλύτερα εργαλεία υπολογισμού περιθωρίου κέρδους

Σε ένα πολυάσχολο επαγγελματικό πρόγραμμα, σίγουρα δεν θα έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε χειροκίνητα όλα τα μαθηματικά της κερδοφορίας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά εργαλεία υπολογισμού περιθωρίου κέρδους στο διαδίκτυο που κάνουν αυτή τη δουλειά γρήγορα.

  9 τρόποι για να κερδίσετε γρήγορα χρήματα στο "Animal Crossing: New Horizons"

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές για να διαλέξετε:

Shopify Υπολογιστής Περιθωρίου Κέρδους

Υπολογιστής περιθωρίου κέρδους του Shopify Το εργαλείο σάς βοηθά να προσδιορίσετε την τιμή πώλησης των προϊόντων σας που πρέπει να ορίσετε. Ως αποτέλεσμα, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησής του, μπορείτε να αυξήσετε την κερδοφορία της επιχείρησης.

Απλά πρέπει να προσθέσετε το κόστος κάθε προϊόντος μαζί με το ποσοστό κέρδους που θέλετε να πραγματοποιήσετε σε κάθε πώληση. Λειτουργεί με τον ενσωματωμένο τύπο περιθωρίου κέρδους και υπολογίζει το αποτέλεσμα αμέσως.

Για να δημιουργήσετε μια ανταγωνιστική στρατηγική τιμολόγησης για την επιχείρησή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο και να υπολογίσετε τα περιθώρια κέρδους.

Το Shopify σάς επιτρέπει επίσης να ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μέσα σε λίγα λεπτά.

Καλοί αριθμομηχανές

Καλοί αριθμομηχανές είναι μια πλατφόρμα που συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό εργαλείων ηλεκτρονικής αριθμομηχανής, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολογιστή περιθωρίου κέρδους. Πρέπει να εισαγάγετε το κόστος και την τιμή πώλησης ανά μονάδα μαζί με την ποσότητα και τις αξίες έκπτωσης. Και υπολογίζει το κέρδος σήμανσης μαζί με το κόστος και τις μοναδιαίες αξίες πώλησης.

  Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα μιας σαρωμένης εικόνας

Καθημερινός Υπολογισμός

Καθημερινός Υπολογισμός προσφέρει ένα διαδικτυακό εργαλείο υπολογισμού κερδών και ζημιών που υπολογίζει την τιμή πώλησης του προϊόντος. Χρησιμοποιεί τον τύπο κέρδους, περιθωρίου κέρδους και ποσοστού κέρδους για να πραγματοποιήσει υπολογισμούς. Είναι επίσης διαθέσιμο για λήψη για συσκευές Android και iOS. Με τις ληφθείσες εκδόσεις του, μπορείτε να απολαύσετε τους υπολογισμούς του ακόμη και εκτός σύνδεσης.

Αριθμομηχανή σούπα

Αριθμομηχανή σούπα είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής περιθωρίου κέρδους που μπορεί να κάνει υπολογισμούς με ένα μόνο κλικ. Με αυτήν την αριθμομηχανή, μπορείτε να υπολογίσετε το καθαρό κέρδος, το ποσοστό κέρδους και το περιθώριο κέρδους χρησιμοποιώντας το κόστος και τα έσοδα. Απλά πρέπει να εισαγάγετε το κόστος του προϊόντος και τα συνολικά έσοδα. Δημιουργεί έναν σύνδεσμο προς τον υπολογισμό που μπορείτε να μοιραστείτε μέσω email, μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή περισσότερο.

συμπέρασμα

Το περιθώριο κέρδους σάς προσφέρει μια εξαιρετική εικόνα της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησής σας που σας βοηθά τελικά να διαμορφώσετε επιχειρηματικές στρατηγικές. Έτσι, για να υπολογίσετε αποτελεσματικά την κερδοφορία της επιχείρησής σας, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε από αυτά τα διαδικτυακά εργαλεία και αποφασίστε το οικονομικό σας σχέδιο.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;