Πώς να υπολογίσετε το άθροισμα των κελιών στο Excel

Το Microsoft Excel μπορεί να είναι γνωστό για πολύπλοκους υπολογισμούς και τύπους, αλλά δεν είναι αδυσώπητο στην απλή αριθμητική. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρείτε λύσεις σε απλά μαθηματικά προβλήματα, όπως η εύρεση του αθροίσματος των αριθμών σε πολλαπλά κύτταρα.

Εύρεση του αθροίσματος των αριθμών σε διπλανές στήλες ή κελιά

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να υπολογίσετε το άθροισμα των τετραγώνων στο Excel είναι να επισημάνετε απλά τη λίστα των αριθμών και να ελέγξετε το κάτω δεξί μέρος της οθόνης. Εδώ, θα βρείτε το άθροισμα οποιουδήποτε επιλεγμένου κελιού, καθώς και τον μέσο όρο τους και τον αριθμό των κελιών που προσθέτετε.

  Διασημότητες κατ' απαίτηση: Τι είναι το Cameo;

Ωστόσο, θα υποθέσουμε ότι θέλετε να προσθέσετε το άθροισμα στο ίδιο το βιβλίο εργασίας. Σε αυτήν την περίπτωση, επισημάνετε τους αριθμούς που θέλετε να προσθέσετε.

Από την καρτέλα “Formulas”, κάντε κλικ στο “AutoSum” για να βρείτε το άθροισμα της λίστας αριθμών. Μόλις κάνετε κλικ, το Excel θα προσθέσει αυτόματα το άθροισμα στο κάτω μέρος αυτής της λίστας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον τύπο =SUM(D1:D7) στη γραμμή τύπων και, στη συνέχεια, να πατήσετε “Enter” στο πληκτρολόγιο ή να κάνετε κλικ στο σημάδι επιλογής στη γραμμή τύπων για να εκτελέσετε τον τύπο. Αλλάξτε τα γράμματα και τους αριθμούς σε παρένθεση για να ταιριάζουν στο βιβλίο εργασίας σας.

  Γιατί πρέπει να αποφορτώσετε τις εφαρμογές σας για iPhone και iPad

Εύρεση του αθροίσματος των αριθμών σε μη γειτονικές στήλες ή κελιά

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε κενό κελί στο βιβλίο εργασίας. Αυτό θα πρέπει να είναι το κελί όπου θέλετε να εμφανίσετε το άθροισμα αυτών των μη γειτονικών στηλών.

Από την καρτέλα “Formulas”, κάντε κλικ στο εικονίδιο βέλους στα δεξιά του “AutoSum”.

Επιλέξτε “Άθροισμα”.

Κάντε κλικ στον πρώτο αριθμό της σειράς.

Κρατήστε πατημένο το κουμπί “Shift” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στον τελευταίο αριθμό σε αυτήν τη στήλη για να επιλέξετε όλους τους ενδιάμεσους αριθμούς.

Για να προσθέσετε τη δεύτερη στήλη αριθμών, κρατήστε πατημένο το Ctrl και μετακινηθείτε προς τα κάτω από τον πρώτο στον τελευταίο αριθμό της στήλης. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε τον τύπο = άθροισμα (D1: D7, F1: F7) στη ράβδο του τύπου. Αλλάξτε τα κελιά μέσα στην παρένθεση για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

  Τι είναι το Microsoft 365;

Πατήστε το κουμπί “Enter” στο πληκτρολόγιο ή το σημάδι επιλογής στη γραμμή τύπων για να εκτελέσετε τον τύπο.