Πώς να υπολογίσετε την απόδοση επένδυσης (ROI);

Ποιος είναι ο βασικός δείκτης απόδοσης (KPI) της επιχείρησής σας; Σίγουρα θα απαντήσετε με τον όρο απόδοση επένδυσης (ROI) χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή ROI.

Αυτό είναι σωστό! Είναι το πιο περιζήτητο στοιχείο για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων από επιχειρηματίες και μεμονωμένους επενδυτές. Και ο υπολογισμός αυτού του αριθμού έχει γίνει ευκολότερος με έναν υπολογιστή ROI.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να κατανοήσετε σε βάθος τα βασικά αυτής της επιχείρησης και μερικά αξιόπιστα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι η απόδοση επένδυσης (ROI);

Η απόδοση επένδυσης ή απλά η απόδοση επένδυσης είναι ένας οικονομικός τύπος που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις, εταιρείες επενδύσεων και ιδιώτες για τον υπολογισμό του κέρδους ή της ζημίας από μια επένδυση. Επιπλέον, οι χρηματοδότες χρησιμοποιούν επίσης αυτή τη χρηματοοικονομική μέτρηση για να ανακαλύψουν την επενδυτική αποδοτικότητα χρηματοοικονομικών προϊόντων όπως μετοχές, ομόλογα, ομόλογα, νομίσματα, κρυπτονομίσματα, τραπεζικές καταθέσεις κ.λπ.

Οι ειδικοί στα οικονομικά εκφράζουν συνήθως την αξία της απόδοσης επένδυσης (ROI) ως αναλογία ή ποσοστό. Η απόδοση επένδυσης (ROI) εκτιμάται ιδιαίτερα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Ωστόσο, ο υπολογισμός έχει ένα ελάττωμα. Δεν μπορεί να σας πει τίποτα για την επενδυτική περίοδο. Σας ενημερώνει μόνο για τυχόν ζημίες ή κέρδη που αποκτήθηκαν από μια επένδυση.

Ποια είναι η φόρμουλα για την απόδοση επένδυσης;

Ο τύπος για τον υπολογισμό της απόδοσης επένδυσης είναι αρκετά απλός. Μπορείτε να διαιρέσετε το τελικό κέρδος ή ζημία με το αρχικό χρηματοδοτούμενο ποσό. Στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα επί 100 για να λάβετε μια ποσοστιαία τιμή.

Απλοποιημένη Φόρμουλα

ROI = ( Το τελικό κέρδος ή ζημιά / Η επενδυμένη αξία ) X 100 %

  9 διαδραστικές και ελκυστικές ιδέες περιεχομένου για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας

Για παράδειγμα, αγοράσατε μια μετοχή για $100 και την πούλησατε για $150. Το τελικό σας κέρδος είναι $50. Έτσι, εάν εφαρμόσετε τον παραπάνω τύπο, το ROI είναι ( 50/100 ) X 100 %, το οποίο είναι 50%.

Επεξεργασμένη Φόρμουλα

ROI = {( FIV – IIV ) / IIV} X 100 %

Όπου, FIV είναι η τελική αξία επένδυσης και IIV είναι η αρχική αξία επένδυσης.

Ετήσια απόδοση επένδυσης (ROI).

Ετήσιο ROI = ROI / Περίοδος χρηματοδότησης σε έτη %

Ας θεωρήσουμε ότι διατηρούσατε την παραπάνω μετοχή για 2 χρόνια πριν την πουλήσετε για $150. Τότε, η ετήσια απόδοση επένδυσης είναι 25%. Η ετήσια τιμή είναι μια πιο σημαντική απόδοση επένδυσης (ROI). Γιατί όταν μιλάμε για κέρδη ή πιθανά κέρδη σε ποσοστό, συνήθως το εννοούμε για 1 χρόνο.

Γιατί χρειάζεστε έναν υπολογιστή ROI;

Τα παραδείγματα που βρήκατε παραπάνω είναι αρκετά απλά. Αλλά στον πραγματικό κόσμο, τα στοιχεία των επενδύσεων, οι αξίες κέρδους/ζημίας και τα σενάρια είναι πιο περίπλοκα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να βασιστείτε σε στυλό και χαρτί για να υπολογίσετε την απόδοση επένδυσης (ROI) με βάση τους παραπάνω τύπους. Το έργο θα είναι ταραχώδες για μεγάλα ποσά επενδύσεων και διάρκεια επένδυσης.

Για να λάβετε γρήγορα τιμές απόδοσης επένδυσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε υπολογιστή ROI. Δεδομένου ότι ο τύπος λειτουργεί στο παρασκήνιο μέσω ενός αλγόριθμου, δεν υπάρχει πιθανότητα ανθρώπινων ή υπολογιστικών σφαλμάτων.

Επίσης, τα περισσότερα υπολογιστικά εργαλεία απόδοσης επένδυσης (ROI) διαθέτουν επιπλέον δυνατότητες και χρηστικότητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να μοιραστείτε τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενσωματώσετε τα δεδομένα στον ιστότοπο ή την εφαρμογή για κινητά χρησιμοποιώντας έναν απλό κώδικα που παρέχεται από το εργαλείο.

Επιπλέον, εάν φιλοξενείτε επενδυτικά ιστολόγια ή ιστότοπους, μπορείτε να ενσωματώσετε τις αριθμομηχανές απευθείας στον ιστότοπό σας. Δεν χρειάζεται να προσλάβετε έναν προγραμματιστή επί πληρωμή για να δημιουργήσει μια εφαρμογή ιστού απόδοσης επένδυσης (ROI) για εσάς.

  Πώς να εξαιρεθείτε από το Whitepages.com

Βελτιώστε τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων γνωρίζοντας την απόδοση επένδυσης (ROI).

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την απόδοση της επένδυσης για να λάβουν ακριβείς αποφάσεις χρηματοδότησης, όπως η αγορά ενός νέου μέσου, η πρόσληψη νέου προσωπικού, η δημιουργία νέου επιχειρηματικού τμήματος ή η επιλογή μιας στρατηγικής πωλήσεων από πολλά.

Αλλά, πώς σας βοηθά αυτός ο απλός αριθμός στη λήψη αποφάσεων;

Να πώς:

#1. Ο υπολογισμός του ROI είναι αρκετά εύκολος. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά στοιχεία που θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα στους ισολογισμούς ή τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.

#2. Δεδομένου ότι όλες οι βιομηχανίες χρησιμοποιούν τον τύπο απόδοσης επένδυσης (ROI) για τη μέτρηση της απόδοσης των επιχειρήσεων ή των επενδύσεων, έχει γίνει μια μέτρηση παγκοσμίως αποδεκτή. Επιπλέον, η απόδοση επένδυσης (ROI) δύο διαφορετικών χρηματοοικονομικών προϊόντων ή εταιρειών είναι συγκρίσιμη, καθώς δίνει το ποσοστό κέρδους ή ζημίας.

#3. Η τιμή απόδοσης επένδυσης είναι μια σαφής ένδειξη του καθαρού κέρδους από μια επιχειρηματική μονάδα ή ομάδα. Έτσι, η μέτρηση της κερδοφορίας γίνεται εύκολη με το ROI.

Στη συνέχεια, ας εξερευνήσουμε μερικούς από τους δημοφιλείς υπολογιστές απόδοσης επένδυσης (ROI).

Calculator.net

Calculator.net’s Το εργαλείο υπολογισμού ROI είναι ένας από τους πιο βασικούς και ταχύτερους υπολογιστές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λάβετε την τιμή απόδοσης επένδυσης. Η διεπαφή χρήστη (UI) είναι τόσο απλή που οι οικιακές επιχειρήσεις ή οι μεμονωμένοι επενδυτές μπορούν να κατανοήσουν γρήγορα τη διαδικασία λειτουργίας.

Το εργαλείο έχει 3 εισόδους και 3 εξόδους. Επομένως, πρέπει να εισαγάγετε τις τιμές για το Επενδυμένο Ποσό, το Επιστρεφόμενο Ποσό και τον Χρόνο Επένδυσης (σε εύρη ημερομηνιών/έτη). Μόλις πατήσετε το κουμπί υπολογισμού, λαμβάνετε κέρδος επένδυσης, απόδοση επένδυσης (ROI) και Ετήσια απόδοση επένδυσης (ROI). Η ίδια η απόδοση επένδυσης δεν είναι σαφής αριθμός. Ως εκ τούτου, μπορείτε να συγκρίνετε τα επενδυτικά κέρδη με την ετησιοποιημένη τιμή απόδοσης επένδυσης (ROI).

  Τι είναι το Reddit Karma και πώς μπορώ να το αποκτήσω;

Το εργαλείο είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή Ιστού. Δεν χρειάζεται εγγραφή λογαριασμού, κοινή χρήση δεδομένων ή συνδρομή. Μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς και προσωπικούς σκοπούς χωρίς καμία ενοχή.

Αριθμομηχανή σούπα

Αριθμομηχανή σούπα είναι ένα ακόμη δημοφιλές εργαλείο για τον υπολογισμό της απόδοσης επένδυσης για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMB). Όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για προσωπικές επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα, τραπεζικές καταθέσεις και μη συμβατικούς δανεισμούς.

Σε αυτήν την εφαρμογή ιστού, χρειάζεται μόνο να πληκτρολογήσετε τις τιμές Αρχικής επένδυσης (iv) $ και Τελική αξία (fv) $. Η αριθμομηχανή θα δημιουργήσει την τιμή ROI αμέσως. Μαζί με την τιμή, λαμβάνετε επίσης τον λεπτομερή τύπο και τα βήματα υπολογισμού του ROI. Έτσι, μπορείτε εύκολα να επιβεβαιώσετε εάν η τιμή είναι αξιόπιστη ή όχι.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα την τιμή απόδοσης επένδυσης μέσω Facebook, Twitter και μηνυμάτων κειμένου. Τέλος, είναι ένα δωρεάν εργαλείο και ανοιχτό για κάθε είδους χρήση.

CalculateStuff

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο υπολογισμού ROI από CalculateStuff να βρει επενδυτικές δυνατότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαλείο δημιουργεί την πιο καθαρή μορφή απόδοσης επένδυσης (ROI) χωρίς ετήσια ποσοστά.

Εισαγάγετε τις τιμές ως Ποσό Επενδύσεων και Επιστρεφόμενο Ποσό στη διεπαφή χρήστη του εργαλείου. Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί υπολογισμού, λαμβάνετε τον αριθμό απόδοσης επένδυσης (ROI). Επιπλέον, θα βρείτε τον τύπο και τη λογική υπολογισμού ακριβώς κάτω από το εργαλείο.

Εάν θέλετε να μοιραστείτε τα αποτελέσματα απόδοσης επένδυσης με συναδέλφους ή φίλους, μπορείτε να το κάνετε μέσω Twitter, Facebook και SMS.

Τελικές Λέξεις

Τώρα μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια την απόδοση επένδυσης (ROI) της επιχείρησής σας ή των προσωπικών σας επενδύσεων με τη γνώση που έχετε αποκτήσει από αυτό το άρθρο. Εκτός από τα βασικά στοιχεία της απόδοσης της επένδυσης, έχουμε επίσης καλύψει ορισμένους προηγμένους υπολογιστές απόδοσης επένδυσης (ROI) για τακτική χρήση σε οποιοδήποτε σενάριο.

Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε ορισμένους σημαντικούς λογιστικούς όρους που θα σας βοηθήσουν στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησής σας ή της προσωπικής σας διαχείρισης.