Πώς να υπογράψετε αρχεία PDF σε iPhone, iPad και Mac

Khamosh Pathak

Έχετε έγγραφα να υπογράψετε; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εκτύπωση, τη σάρωση ή ακόμα και τη λήψη μιας εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή. Μπορείτε να υπογράψετε αρχεία PDF απευθείας στο iPhone, το iPad και το Mac σας.

Πώς να υπογράψετε αρχεία PDF σε iPhone και iPad

Το iOS και το iPadOS διαθέτουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα σήμανσης που είναι διαθέσιμη σε όλο το λειτουργικό σύστημα. Θα το βρείτε όταν ανοίγετε ένα PDF στην εφαρμογή Mail, όταν κάνετε προεπισκόπηση ενός εγγράφου στην εφαρμογή Αρχεία και όταν επεξεργάζεστε μια εικόνα στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση ακόμη και όταν επεξεργάζεστε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Το εικονίδιο σήμανσης εμφανίζεται ως ένα μικρό εικονίδιο με μύτη, συνήθως στην επάνω δεξιά γωνία. Ένα από τα χαρακτηριστικά του Markup ονομάζεται Υπογραφή. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε και να επαναχρησιμοποιείτε υπογραφές στο iPhone και το iPad σας.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε ένα έγγραφο PDF στην εφαρμογή Files ή στην εφαρμογή Mail.

Από εκεί, πατήστε το εικονίδιο σήμανσης από την επάνω δεξιά γωνία.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη παραθύρου παράθεσης στο KDE Plasma 5

Τώρα θα βλέπετε εργαλεία σχεδίασης και σχολιασμού στο κάτω μέρος της οθόνης. Εδώ, πατήστε το κουμπί “+” και επιλέξτε την επιλογή “Υπογραφή”.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα, θα σας ζητηθεί να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε μια υπογραφή. Μπορείτε να μεταβείτε σε οριζόντια λειτουργία εάν θέλετε περισσότερο χώρο. Εδώ, απλώς σχεδιάστε την υπογραφή χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας ή εάν έχετε iPad, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Apple Pencil.

Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί “Τέλος”.

Τώρα θα βρείτε την υπογραφή στο έγγραφο. Πατήστε το πλαίσιο υπογραφής για να το επιλέξετε. Μπορείτε να το μετακινήσετε γύρω από το έγγραφο και μπορείτε επίσης να το κάνετε μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την τοποθέτηση της υπογραφής, πατήστε το κουμπί “Τέλος” από την επάνω αριστερή γωνία.

Η υπογραφή θα προστεθεί στο PDF και μπορείτε τώρα να τη στείλετε μαζί.

Μπορείτε να επιστρέψετε στο μενού Υπογραφή και να επιλέξετε την υπογραφή σας για να την προσθέσετε σε ένα PDF. (Δεν χρειάζεται να υπογράψετε ξανά.)

Πώς να υπογράψετε αρχεία PDF σε Mac

Στο Mac σας, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη εφαρμογή Προεπισκόπηση για να υπογράψετε αρχεία PDF.

  Τρόπος ψηφιακής υπογραφής ή κρυπτογράφησης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook Online

Αρχικά, εντοπίστε το αρχείο PDF που θέλετε να υπογράψετε χρησιμοποιώντας το Finder (εξερεύνηση αρχείων) και κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε το έγγραφο στην εφαρμογή Προεπισκόπηση. Εάν δεν είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή για αρχεία PDF, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε την επιλογή «Προεπισκόπηση» από το μενού «Άνοιγμα με».

Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί “Σήμανση” από την επάνω γραμμή εργαλείων.

Αυτό θα αποκαλύψει όλες τις επιλογές επεξεργασίας. Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Υπογραφή». Από το αναπτυσσόμενο μενού, θα μπορείτε να δημιουργήσετε και να προσθέσετε υπογραφές. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπογραφή χρησιμοποιώντας το trackpad του Mac σας ή το iPhone ή το iPad σας (που είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο).

Εάν θέλετε να υπογράψετε χρησιμοποιώντας το trackpad, κάντε κλικ στο κουμπί «Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε».

Τώρα, με τον κέρσορα στο κέντρο του trackpad, ξεκινήστε να δημιουργείτε την υπογραφή σας. Όταν τελειώσετε, πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο στο πληκτρολόγιό σας.

Η υπογραφή θα προστεθεί αμέσως στο μενού Υπογραφή. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στην υπογραφή για να την εισαγάγετε στο έγγραφο.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Ubuntu Core στο Raspberry Pi

Μπορείτε να κάνετε κλικ για να επιλέξετε την υπογραφή και μπορείτε να την μετακινήσετε. Μπορείτε επίσης να το κάνετε μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Η υπογραφή χρησιμοποιώντας το trackpad Mac έχει ένα σημαντικό ελάττωμα. Πρέπει να συνδεθείτε σε μία συνεχή γραμμή. Μπορείτε να το μετριαστείτε χρησιμοποιώντας το iPhone ή το iPad σας ως καμβά. Αυτή είναι ιδιαίτερα μια καλή επιλογή για χρήστες iPad που διαθέτουν το Apple Pencil.

Όταν βρίσκεστε στο μενού Υπογραφή, κάντε κλικ στο κουμπί iPhone ή iPad από την κορυφή. Τώρα το iPhone ή το iPad σας θα εμφανίσει τη γνωστή οθόνη υπογραφής. Απλώς σχεδιάστε την υπογραφή σας και πατήστε το κουμπί “Τέλος”.

Η υπογραφή θα εμφανιστεί τώρα στο Mac σας. Πατήστε «Τέλος» για να το αποθηκεύσετε.

Μόλις προστεθεί μια υπογραφή, μπορείτε να την επαναχρησιμοποιήσετε όσες φορές θέλετε.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε φωτογραφίες και αρχεία PDF στο Mac χωρίς καν να τα ανοίξετε; Και αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη υπογραφών! Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Quick Look στο Mac σας.