Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε επιφανειακό tablet και φορητό υπολογιστή με οθόνη αφής στα Windows 10


Τα Windows 10 διαθέτουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης που σας επιτρέπει να τραβήξετε ολόκληρη την οθόνη σας ή να καταγράψετε το ενεργό παράθυρο στην οθόνη σας. Τα στιγμιότυπα οθόνης αποθηκεύονται αυτόματα σε έναν φάκελο Στιγμιότυπα οθόνης στη βιβλιοθήκη εικόνων. Η λειτουργία λειτουργεί άψογα μέχρι να δοκιμάσετε να τη χρησιμοποιήσετε σε ένα tablet όπου μπορεί να μην έχετε τίποτα περισσότερο από το πληκτρολόγιο οθόνης για να εργαστείτε. Το πληκτρολόγιο οθόνης, είτε είναι η προεπιλεγμένη διάταξη είτε η τυπική διάταξη πληκτρολογίου, δεν διαθέτει το πλήκτρο PrntScr που απαιτείται για την εκτέλεση της λειτουργίας στιγμιότυπου οθόνης. Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο tablet Surface ή σε έναν φορητό υπολογιστή με οθόνη αφής που χρησιμοποιείτε σε λειτουργία tablet, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα σκληρά πλήκτρα στο πλάι της συσκευής, ακριβώς όπως ένα smartphone.

  Πώς να διορθώσετε το δυναμικό κλείδωμα που δεν λειτουργεί μετά την ενημέρωση Απριλίου 10 των Windows

Σε ένα tablet Surface και στους πιο δημοφιλείς φορητούς υπολογιστές με οθόνη αφής δύο σε ένα υπάρχει ένα κουμπί Windows στο πλάι ή στο κάτω μέρος της οθόνης. Είναι πολύ εύκολο να το εντοπίσετε στο Surface, αλλά ίσως χρειαστεί να το κοιτάξετε προσεκτικά σε φορητό υπολογιστή. Αυτό το κουμπί δεν είναι το ίδιο με το κουμπί λειτουργίας και θα έχει το λογότυπο των Windows επάνω του.

Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, κρατήστε πατημένο το κουμπί των Windows και το κουμπί μείωσης της έντασης. Αυτό θα λειτουργήσει στις περισσότερες περιπτώσεις σε φορητό υπολογιστή δύο σε ένα και πάντα σε tablet Surface. Ωστόσο, σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές, δεν θα λειτουργήσει και αντί αυτού ο Αφηγητής θα ενεργοποιηθεί. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε η λειτουργία στιγμιότυπου οθόνης έχει συνδεθεί με το κουμπί Windows + Volume Up. Πατήστε παρατεταμένα για περίπου δέκα δευτερόλεπτα για να τραβήξετε ένα πλήρες στιγμιότυπο οθόνης. Χρονομετρήστε τέλεια έτσι ώστε τα κουμπιά να πατηθούν ταυτόχρονα.

  Πώς να δείτε το χρόνο λειτουργίας των Windows 10

Εάν ο φορητός υπολογιστής/tablet σας συνήθιζε να τραβά τέλεια στιγμιότυπα οθόνης με το πλήκτρο Windows + Volume Down αλλά έχει σταματήσει να λειτουργεί, δοκιμάστε τον άλλο συνδυασμό. Μια ενημέρωση των Windows 10 μπορεί να έχει προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας των Windows + Volume Down ή να το έχει συνδέσει με μια διαφορετική λειτουργία.