Πώς να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες στο σπίτι σας (Δεν χρειάζεται Flash)

Η φωτογραφία συχνά θεωρείται ως ένα υπαίθριο χόμπι. Σκεφτείτε τους φωτογράφους τοπίων που περιφέρονται στα βουνά και τα δάση για μια λήψη ανατολής. Αλλά πραγματικά, η φωτογραφία μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Και σε εσωτερικούς χώρους, το σπίτι είναι ένα από τα καλύτερα σημεία. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε.

Κατανοήστε το Φως

Η φωτογραφία έχει να κάνει με το φως. Όσο καλύτερο είναι το φως, τόσο πιο εύκολο είναι να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες. Αν και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως “κακός” φως, ορισμένοι τύποι είναι σίγουρα πιο εύκολοι στη λήψη από άλλους.

Για παράδειγμα, πάρτε τεχνητό φωτισμό εσωτερικού χώρου (όπως το φως της κουζίνας σας). Είναι πραγματικά δύσκολο να τραβήξετε ένα κολακευτικό πορτρέτο όταν η κύρια πηγή φωτός κρέμεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι των θεμάτων σας. Η μύτη, η κορυφογραμμή των φρυδιών και τα χείλη του θα ρίξουν βαθιές σκιές στο πρόσωπό του. Δοκιμάστε το μόνοι σας με μια selfie.

Αυτό το είδος φωτός δεν είναι εξίσου κολακευτικό για άλλους τύπους φωτογραφιών. Οι λήψεις φαγητού φαίνονται παράξενα δραματικές και αντιθετικές. Είναι επίσης πολύ σκοτεινό για καλά κοντινά πλάνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ποτέ να τραβήξετε καλές φωτογραφίες με άμεσο, εναέριο φωτισμό – απλά πρέπει πραγματικά να εργαστείτε για αυτές. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε. Η διαχείριση των σκληρών σκιών είναι πρόκληση.

Αν πιστεύετε ότι η λήψη φωτογραφιών σε εσωτερικούς χώρους έχει να κάνει με τη χρήση αυτού του είδους φωτός, θα κάνετε λάθος. Υπάρχει μια καλύτερη, ευκολότερη πηγή φωτός άμεσα διαθέσιμη σχεδόν σε κάθε σπίτι: φυσικό φως παραθύρου.

Τραβήχτηκαν στο ίδιο δωμάτιο, με διαφορά μόλις λίγων δευτερολέπτων. Παρατηρήστε πώς η λήψη χρησιμοποιώντας το φως από το παράθυρο (Αριστερά) είναι πολύ πιο κολακευτική.

  Πώς να μιλήσετε με έναν γιατρό στο Διαδίκτυο

Το φυσικό φως παραθύρου είναι, με τα χέρια κάτω, ένα από τα πιο εύκολα, πιο κολακευτικά φωτιστικά για εργασία. Θα προτιμούσα να δουλέψω μαζί του από το άμεσο ηλιακό φως σε εξωτερικούς χώρους.

Τα παράθυρα είναι καταπληκτικά επειδή είναι μια μεγάλη, έμμεση πηγή φωτός που είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τα θέματά σας. Τυχόν διάχυτες σκιές ρίχνονται πίσω από το θέμα, γεγονός που το κάνει να φαίνεται τρισδιάστατο. Είναι όλα πολύ απαλά και εύκολα στη δουλειά.

Λοιπόν, ποιο είναι το ιδανικό παράθυρο για οικιακή φωτογραφία; Προσπαθήστε να βρείτε ένα στο σπίτι σας με όλα τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Μεγάλο: Όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο. Ένα μεγαλύτερο παράθυρο αφήνει περισσότερο φως για να εργαστείτε.
Όχι στο άμεσο ηλιακό φως: Επιλέξτε ένα παράθυρο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Θέλετε διάχυτο, ανακλώμενο φως.
Αρκετός χώρος για να δουλέψεις: Δεν έχει νόημα να έχεις μια εξαιρετική πηγή φωτός, αν δεν μπορείς να φτάσεις μπροστά της. Αναζητήστε ένα παράθυρο που έχει αρκετό χώρο γύρω του.

Τραβήξτε υπέροχα πορτρέτα και selfies

Το υπέροχο εσωτερικό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να τραβήξετε ένα πορτρέτο, επειδή το φυσικό φως του παραθύρου είναι ιδανικό για αυτούς. Κολακεύει πραγματικά τους ανθρώπους.

Ισχύουν όλες οι συνήθεις συμβουλές για τη λήψη πορτρέτων, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Εάν διαθέτετε φακό πορτρέτου, χρησιμοποιήστε τον: Αν και, οποιοσδήποτε φακός ή φωτογραφική μηχανή θα λειτουργήσει.
Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία προτεραιότητας διαφράγματος και ρυθμίστε το διάφραγμα όσο το δυνατόν ευρύτερα: Κάπου γύρω στα f/1,8 έως f/2,8 είναι το καλύτερο. Αν ο φακός σας πηγαίνει μόνο σε f/5.6, όμως, είναι εντάξει. Ρυθμίστε το ISO της κάμερας σε Αυτόματο και είστε έτοιμοι για λήψη. (Αγνοήστε αυτό το βήμα εάν χρησιμοποιείτε smartphone).
Χρησιμοποιήστε τρίποδο για αυτοπροσωπογραφίες: Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε απομακρυσμένο κλείστρο ή χρονόμετρο κλείστρου.

Για αυτό πρόκειται! Μετακινηθείτε και δείτε πώς οι διαφορετικές γωνίες φωτός επηρεάζουν τις λήψεις σας. Βάλτε το θέμα σας να σταθεί πιο κοντά στο παράθυρο και, στη συνέχεια, προσπαθήστε πιο μακριά. Χρησιμοποιήστε τον απόλυτο έλεγχο του χώρου και διασκεδάστε.

  Τι είναι ο έλεγχος ιστορικού; Πώς να εκτελέσετε ένα και ποια υπηρεσία να χρησιμοποιήσετε

Το καλύτερο από όλα, μην ξεχάσετε να παίξετε dress up! Η γυναίκα στην παραπάνω εικόνα είναι μια φίλη μου που φοράει το φόρεμα της προ-προγιαγιάς μου.

Μεγέθυνση στην καθημερινή ζωή

Η μακρο φωτογραφία έχει να κάνει με το να βλέπεις μικρά πράγματα από κοντά και είναι πολύ εύκολο να το κάνεις στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, αν δεν έχετε χιλιάδες δολάρια εξοπλισμό, το σπίτι σας είναι μακράν το καλύτερο μέρος για να το κάνετε.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε ένα φτηνό σετ σωλήνων επέκτασης, ώστε να μπορείτε να μετατρέψετε τον κανονικό σας φακό σε φακό macro. Κοστίζουν περίπου 10 $ και μπορείτε να τα αποκτήσετε για την Canon και Nikon κάμερες.

Το καλύτερο πράγμα για τη μακρο φωτογραφία είναι ότι σας επιτρέπει να δείτε τα καθημερινά πράγματα από μια εντελώς νέα οπτική γωνία. Οι κρύσταλλοι αλατιού, το σχέδιο με κλωστή στο τραπεζομάντιλό σας ή ακόμα και η κρούστα κάποιου φρεσκοψημένου ψωμιού, φαίνονται εντελώς διαφορετικά όταν μεγεθύνονται μερικές δεκάδες φορές.

Τοποθετήστε ένα τραπέζι μπροστά από το παράθυρο φωτογραφιών σας. Εάν έχετε τρίποδο, το κάνει πολύ πιο εύκολο, αλλά μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε κάποια macro φωτογραφία χωρίς ένα.

Πάρτε μερικά διαφορετικά αντικείμενα από το σπίτι σας και ξεκινήστε τη λήψη! Για καλύτερα αποτελέσματα, αναζητήστε πράγματα με ενδιαφέρουσες υφές. Στον πιο λεπτομερή οδηγό μας για τη μακρο φωτογραφία, ο Jason πήρε μερικά πολύ ενδιαφέροντα κοντινά πλάνα ενός χαρτονομίσματος 5$.

Ακόμα κι αν δεν έχετε τον εξοπλισμό για να τραβήξετε φωτογραφίες macro, μπορείτε να παίξετε με τις ίδιες ιδέες. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στη φωτογραφία νεκρής φύσης ή αφηρημένης φύσης. Ορισμένες υφές φαίνονται εκπληκτικές σε οποιαδήποτε μεγέθυνση.

Χρησιμοποιήστε τον έλεγχό σας για να πάρετε υπέροχα σύνθετα υλικά

Με λίγο χρόνο, μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχες σύνθετες εικόνες.

  Πώς να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης στο iPhone ή το iPad σας

Αν δεν είστε επαγγελματίας φωτογράφος, τις περισσότερες φορές φωτογραφίζετε, δεν έχετε πολύ έλεγχο στον χώρο στον οποίο εργάζεστε. Ωστόσο, το κάνετε όταν είστε στο σπίτι—και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πολύ.

Οι σύνθετες εικόνες είναι πολλές φωτογραφίες και τεχνικές ψηφιακής επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας ενιαίας εικόνας. Σχεδόν όλες οι διαφημιστικές φωτογραφίες είναι σύνθετες εικόνες, για τις οποίες το θέμα, το φόντο και το προϊόν φωτογραφίζονται χωριστά και στη συνέχεια συνδυάζονται αργότερα στο Photoshop.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η προσθήκη ενός φωτόσπαθου σε οποιαδήποτε εικόνα. Αυτό το αρκετά απλό σύνθετο απλά απαιτεί λίγο χρόνο στο Photoshop. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια εργαλεία και τεχνικές για να φανεί ότι αιωρείστε, πολεμάτε μια αρκούδα ή ότι το παιδί σας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση.

Η δημιουργία μιας καλής σύνθετης εικόνας απαιτεί λίγη δουλειά και χώρο, γι’ αυτό είναι ιδανικά για να κάνετε στο σπίτι. Απλώς αφήστε μια μέρα στην άκρη και ρυθμίστε τα πάντα μπροστά στο αγαπημένο σας “φωτογραφικό παράθυρο”.

Το πήρα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο πράγμα μέσα.

Εκτός από τις δεξιότητές σας στη φωτογραφία, θα χρειαστείτε επίσης μια αξιοπρεπή κατανόηση ορισμένων χαρακτηριστικών του Photoshop για να δημιουργήσετε μια καλή σύνθετη εικόνα. Μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι ο τρόπος χρήσης επιπέδων και μασκών, καθώς και η αφαίρεση ατόμων και αντικειμένων.

Εάν δεν είστε ακόμα έτοιμοι για το μηδέν, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το Photoshop. Για περισσότερες σύνθετες συμβουλές, συνιστούμε Phlearn.

Άλλες ιδέες

Τα πορτρέτα, η μακρο φωτογραφία και τα σύνθετα στοιχεία είναι μόνο ένα κλάσμα των πραγμάτων που μπορείτε να διασκεδάσετε με τη λήψη στο σπίτι. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κάνετε all-in στη φωτογραφία φαγητού, να μετατρέψετε τα κατοικίδιά σας σε αστέρια του Instagram ή να παίξετε με βαφές και νερό. Από σένα εξαρτάται!

Απλώς θυμηθείτε, η φωτογραφία δεν χρειάζεται να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχει πάντα μια εξαιρετική πηγή φωτός με την οποία μπορείτε να εργαστείτε—ακόμα και στο σπίτι.