Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στα Windows 11

Το στιγμιότυπο οθόνης είναι ένας γρήγορος τρόπος για να μοιραστείτε οπτικά ό,τι υπάρχει στην οθόνη σας. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα στιγμιότυπο οθόνης μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως απόδειξη υποβολής ή ένας γρήγορος τρόπος αποθήκευσης πληροφοριών στην οθόνη που διαφορετικά δεν μπορείτε να αντιγράψετε. Είναι μια βασική λειτουργία ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητή συσκευή.

στιγμιότυπο οθόνης Windows 11

Στιγμιότυπο οθόνης στα Windows 11

Τα Windows 11 έχουν πολλές ενσωματωμένες μεθόδους για τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης. Υπάρχουν γρήγορες μέθοδοι για τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης και υπάρχουν εφαρμογές στοκ που μπορούν να τραβήξουν στιγμιότυπο οθόνης με χρονική καθυστέρηση.

  Πώς να κόψετε τα Windows χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου στα Windows 10

Γρήγορο στιγμιότυπο οθόνης – Windows 11

Υπάρχουν δύο τρόποι για να τραβήξετε ένα γρήγορο στιγμιότυπο οθόνης στα Windows 11.

PrntScreen

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί με ένα μόνο πάτημα πλήκτρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν κάτι εξαφανίζεται γρήγορα από την οθόνη.

Πατήστε το πλήκτρο Print Screen στο πληκτρολόγιο.
Ανοίξτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας π.χ. Ζωγραφική και χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+V για να επικολλήσετε την εικόνα από το πρόχειρο στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.
Αποθηκεύστε την εικόνα.

Windows + PrntScreen

Αυτή η μέθοδος είναι σχεδόν εξίσου γρήγορη με την προηγούμενη μέθοδο, αλλά θα αποθηκεύσει αυτόματα το στιγμιότυπο οθόνης ως αρχείο.

Πατήστε τα πλήκτρα Windows+PrintScreen μαζί όταν θέλετε να τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης.
Η οθόνη θα αναβοσβήσει και το στιγμιότυπο οθόνης θα αποθηκευτεί.
Ανοίξτε το φάκελο της βιβλιοθήκης εικόνων.
Μεταβείτε στο φάκελο Screenshots και το στιγμιότυπο οθόνης θα αποθηκευτεί ως αρχείο PNG με το όνομα Screenshot (αριθμός).

  Πώς να βρείτε την ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής ενός SSD στα Windows 10

Στιγμιότυπο οθόνης με καθυστέρηση – Windows 11

Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης με καθυστέρηση στα Windows 11, χρησιμοποιήστε το εργαλείο Snip & Sketch. Αυτή είναι μια στοκ εφαρμογή στα Windows 11 (και στα Windows 10).

Ανοίξτε το μενού Έναρξη.
Μεταβείτε στη λίστα εφαρμογών.
Ανοίξτε το Snip & Sketch.
Κάντε κλικ στο Χωρίς καθυστέρηση.
Επιλέξτε ένα διάστημα χρονικής καθυστέρησης: 3 δευτερόλεπτα, 5 δευτερόλεπτα ή 10 δευτερόλεπτα.
Κάντε κλικ στο Νέο.
Χρησιμοποιήστε τη χρονική καθυστέρηση για να ρυθμίσετε το στιγμιότυπο οθόνης.
Επιλέξτε τον τύπο στιγμιότυπου οθόνης που θέλετε να τραβήξετε. περιοχή, παράθυρο ή πλήρη οθόνη.
Μόλις τραβήξετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση και αποθηκεύστε το στιγμιότυπο οθόνης.

  Πώς να καρφιτσώσετε ένα αρχείο στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10

συμπέρασμα

Τα Windows 11 μπορούν ακόμα να εκτελούν εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για Windows 10, Windows 8/8.1 και Windows 7. Υπάρχουν όλα τα είδη εργαλείων στιγμιότυπων οθόνης τρίτων που μπορείτε να εγκαταστήσετε αν δεν σας αρέσουν οι επιλογές στοκ. Το Greenshot και το Shotty είναι δύο υπέροχες εφαρμογές που πρέπει να δοκιμάσετε. Είναι δωρεάν και διαθέτουν ενσωματωμένα εργαλεία σχολιασμού για την επεξεργασία του στιγμιότυπου οθόνης αφού το τραβήξετε. Σε αυτήν τη σημείωση, το Snip & Sketch έχει επίσης ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας, αλλά είναι πολύ πιο βασικό από ό,τι θα βρείτε στα περισσότερα εργαλεία στιγμιότυπων οθόνης τρίτων. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Snipping, είναι ακόμα διαθέσιμο στα Windows 11.