Πώς να ταξινομήσετε δεδομένα σε σειρές στο Excel

Το Microsoft Excel είναι μια ισχυρή εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων. Σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε έναν σημαντικό όγκο δεδομένων. Μπορείτε να το ταξινομήσετε, να εφαρμόσετε τύπους και να χρησιμοποιήσετε μορφοποίηση υπό όρους για να διευκολύνετε την ανάγνωση. Προσθέστε σε αυτό τους πολλούς τύπους γραφημάτων που υποστηρίζει και μπορείτε να κάνετε πολλά με αυτό. Οι επιλογές ταξινόμησης δεδομένων ισχύουν για τις στήλες σε ένα φύλλο Excel. Σχεδόν όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να ταξινομήσετε και να φιλτράρετε δεδομένα, εφαρμόζετε σε στήλες. Με αυτόν τον τρόπο εισάγονται τα δεδομένα σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Η ταξινόμηση λειτουργεί με στήλες από προεπιλογή. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να ταξινομήσετε δεδομένα σε σειρές στο Excel. Το χαρακτηριστικό είναι εκεί και δεν είναι πολύ δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Badoo

Ανοίξτε ένα αρχείο Excel. Εισαγάγετε δεδομένα όπως θέλετε. Υποθέτουμε εδώ ότι θέλετε να ταξινομήσετε τα δεδομένα σε σειρές αντί σε στήλες. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα δεδομένα σε σειρές από την υψηλότερη στη χαμηλότερη τιμή και με αλφαβητική σειρά.

Στην κορδέλα, μεταβείτε στην καρτέλα Δεδομένα. Κάντε κλικ στο κουμπί Ταξινόμηση. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με πολλές καρτέλες στην κορυφή. Στη δεξιά πλευρά των καρτελών υπάρχει ένα κουμπί Επιλογές. Κλίκαρέ το.

Σε αυτό το νέο παράθυρο, επιλέγετε τον τρόπο ταξινόμησης των δεδομένων. Εφόσον θέλετε να ταξινομήσετε δεδομένα σε σειρές, επιλέξτε την επιλογή «Ταξινόμηση από αριστερά προς τα δεξιά». Κάντε κλικ στο Ok και επιστρέψτε στο προηγούμενο παράθυρο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τους εξερχόμενους συνδέσμους παρακολούθησης Reddit

Το προηγούμενο παράθυρο θα σας δείξει τρεις στήλες. Σειρά, ταξινόμηση και σειρά. Κάτω από κάθε στήλη υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από τη στήλη “Σειρά” και επιλέξτε τη σειρά στην οποία θέλετε να ταξινομήσετε τα δεδομένα. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Παραγγελία και επιλέξτε πώς θέλετε να ταξινομήσετε τα δεδομένα στην επιλεγμένη σειρά.

Μπορείτε να ταξινομήσετε τα δεδομένα κατά τιμές, χρώμα κελιού, χρώμα γραμματοσειράς και εικονίδιο κελιού.

Κάντε κλικ στο Ok για να ταξινομήσετε τα δεδομένα.

Αυτό δεν θα αλλάξει τα προεπιλεγμένα κριτήρια ταξινόμησης στο Excel. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε ολόκληρη τη διαδικασία κάθε φορά που θέλετε να ταξινομήσετε δεδομένα σε σειρές. Αυτό δυστυχώς δεν λειτουργεί με τη δυνατότητα φίλτρου. Μπορείτε να εφαρμόσετε φίλτρα μόνο σε στήλες και δεν υπάρχει επιλογή να τα αλλάξετε και να τα εφαρμόσετε σε σειρές.

  Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο Mac;

Εάν πρέπει να εφαρμόσετε ένα φίλτρο σε γραμμές αντί για στήλες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα μεταφοράς και να μετατρέψετε τις σειρές σας σε στήλες. Δεν υπάρχει δυστυχώς τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό. Τα φίλτρα είναι προσεγμένα γιατί μπορείτε να τα αλλάξετε και να ενημερώσετε τα ταξινομημένα δεδομένα αμέσως. Δεν χρειάζεται να εφαρμόζετε ξανά και ξανά κριτήρια ταξινόμησης. Επιπλέον, η λειτουργία φίλτρου σάς επιτρέπει να ταξινομήσετε τα δεδομένα σύμφωνα με την τιμή τους και όχι με προκαθορισμένα κριτήρια όπως αλφαβητική σειρά ή αριθμητική σειρά.