Πώς να ταξιδέψετε στο Smarthome σας

Ακριβώς επειδή φεύγετε από το σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας την τεχνολογία smart home. Είτε κάνετε κάμπινγκ, είτε ταξιδεύετε με RV είτε μένετε σε ξενοδοχείο, μπορείτε να φέρετε μαζί σας λίγη από την τεχνολογία του smarthome σας.

Βάλτε την Google ή την Alexa στο όχημά σας

Το ότι δεν είστε σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε τον αγαπημένο σας βοηθό φωνής. Ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ενσωματώνουν το Google Assistant και την Alexa στο σύστημα ψυχαγωγίας, αλλά ακόμα κι αν βρίσκεστε σε παλαιότερο αυτοκίνητο, έχετε ακόμα επιλογές.

Ο Anker κάνει και τα δύο ένα Alexa και Google έκδοση του προϊόντος Roav. Το Roav μοιάζει με τυπικό φορτιστή αυτοκινήτου, αλλά συγχρονίζεται με το τηλέφωνό σας και τα ηχεία του οχήματός σας για να σας προσφέρει έναν φωνητικό βοηθό εν κινήσει. Θα χρειαστείτε ένα σήμα δεδομένων από το τηλέφωνό σας για να λειτουργήσουν οι συσκευές φυσικά.

Η Amazon ανακοίνωσε το Echo Auto, αλλά είναι πρόσκληση μόνο αυτή τη στιγμή, επομένως οι επιλογές τρίτων είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή αυτήν τη στιγμή.

  Πώς να παρακολουθείτε τη σταθερότητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο στα Windows

Ή αν χρησιμοποιείτε hotspot, μπορείτε να πάρετε το δικό σας Echo Dot ή Google Home mini μαζί σου. Ορισμένα ξενοδοχεία αρχίζουν να περιλαμβάνουν συσκευές Echo και στα δωμάτια των επισκεπτών.

Προσδιορίστε τις Επιλογές Διαδικτύου σας

Πολλά gadgets smarthome απαιτούν το διαδίκτυο για να λειτουργήσει. Το βιντεοκουδούνι, οι κάμερες, οι συσκευές Wi-Fi, όλα χρειάζονται κάποια πρόσβαση στο δίκτυο για να ενεργοποιήσουν όλες τις λειτουργίες που παρέχουν.

Ως πρώτο βήμα, καθορίστε ποια θα είναι η πρόσβασή σας στο Διαδίκτυο. Εάν κάνετε κάμπινγκ με σκηνή, μπορεί να μην έχετε βολική πρόσβαση στο Διαδίκτυο. ή αν το κάνετε μπορεί να είναι αργό. Αλλά αν μένετε σε ξενοδοχείο ή έχετε ένα κινητό hotspot με καλή υποδοχή, τότε έχετε περισσότερες επιλογές να εξετάσετε.

Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν μια σελίδα σύνδεσης επισκεπτών, η οποία μπορεί να εμποδίσει το Google Home και άλλες έξυπνες συσκευές να φτάσουν στο Διαδίκτυο. Εάν έχετε Amazon Echo, υπάρχει μια διαδικασία για εργασία με σελίδες σύνδεσης προγράμματος περιήγησης Ιστού. Αλλά για όλα τα άλλα, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε ένα δρομολογητής ταξιδιού.

Ταξιδιωτικοί δρομολογητές μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο ενός ξενοδοχείου και στη συνέχεια να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο δίκτυο Wi-Fi για να το χρησιμοποιήσετε. Αυτή η διαδικασία παρακάμπτει τη σελίδα σύνδεσης για όλες τις έξυπνες συσκευές σας και παρακάμπτει τυχόν κανόνες «μόνο μία συσκευή» που έχουν ορισμένα ξενοδοχεία.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Package Manager των Windows 10, "winget"

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε ένα σχέδιο για να μην έχετε internet.

Σκεφτείτε ένα Smarthome Hub με τοπικό έλεγχο

Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να εγγυηθείτε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο όπου κι αν πάτε και τα hotspot για κινητά έχουν συχνά ανώτατα όρια δεδομένων, ο έλεγχος των συσκευών σας χωρίς το διαδίκτυο είναι ο καλύτερος τρόπος. Ο ευκολότερος τρόπος για να το διαχειριστείτε είναι με έναν κόμβο που λειτουργεί τοπικά.

Οι κόμβοι SmartThings και Wink έχουν και οι δύο μια μικρή δυνατότητα τοπικού ελέγχου, αλλά εξακολουθούν να βασίζονται κυρίως στο cloud, επομένως θα θέλετε να τα παραλείψετε για ταξίδια. Αντ ‘αυτού, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το Hubitat, HomeSeer, ή OpenHab.

Οι τοπικοί κόμβοι είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθούν από τους κόμβους cloud όπως το Wink ή το SmartThings, αλλά το γεγονός ότι μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς το διαδίκτυο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης τους για ταξίδια. Εφόσον επιλέγετε επίσης έξυπνα gadget που δεν βασίζονται στο διαδίκτυο (ή παρέχετε ένα hotspot για κινητά), το μόνο σας μέλημα θα είναι η ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία των gadget σας.

Επιλέξτε Συσκευές Z-Wave ή Zigbee

Το άλλο πλεονέκτημα της χρήσης ενός hub, ειδικά ενός τοπικού διανομέα ελέγχου, είναι το Z-wave και το Zigbee. Οι περισσότεροι κόμβοι smarthome υποστηρίζουν πρωτόκολλα Z-Wave και Zigbee και αυτά δημιουργούν ένα δίκτυο με στυλ πλέγματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φέρετε βύσματα, φώτα, και Αισθητήρες μαζί σας ακόμα κι αν δεν έχετε τρόπο να παρέχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

  Πώς να σταματήσετε το άνοιγμα του Dropbox κατά την εκκίνηση σε Windows ή Mac

Εάν μένετε σε εξωτερικούς χώρους, επιλέξτε gadget που ταιριάζουν με τον καιρό. Η ρύθμιση των πάντων είναι σχετικά κοντά στην ίδια εμπειρία στο σπίτι, και πιθανότατα εκεί θα πρέπει να κάνετε τη ρύθμιση ούτως ή άλλως. Με αυτόν τον τρόπο, όταν φτάσετε, θα συνδέσετε τα πάντα και θα παρέχετε το Διαδίκτυο μόνο εάν το έχετε διαθέσιμο.

Με έξυπνους αισθητήρες, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε την άφιξη και την αναχώρησή σας και εάν έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ σύστημα ασφαλείας που σας ειδοποιεί εάν κάποιος εισέλθει στο δωμάτιο, το όχημα ή το κάμπινγκ σας.

Το Bluetooth είναι μια αξιοπρεπής εναλλακτική λύση στα Smart Hub

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι κόμβοι smarthome με τοπικό έλεγχο είναι συνήθως δύσκολο να χρησιμοποιηθούν. Εάν προτιμάτε να μην το κάνετε αυτό ή να ξοδέψετε χρήματα σε έναν ακόμη διανομέα, το Bluetooth είναι μια άλλη επιλογή.
Μπορείτε να ελέγξετε το Bluetooth λαμπτήρες και βύσματα απευθείας από το τηλέφωνό σας χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε ένα διανομέα. Αυτή η επιλογή λειτουργεί επίσης χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο διαδίκτυο, αν και ορισμένες συσκευές προσφέρουν συμβατότητα με Alexa ή Google, εάν μπορείτε να παρέχετε πρόσβαση στο δίκτυο.

Σε ξενοδοχείο, τοποθέτηση Εναλλάκτες πάνω από τους διακόπτες φώτων θα σας εμποδίσουν να σηκωθείτε από το κρεβάτι άλλη μια φορά για να βρείτε τον ένα διακόπτη που χάσατε για να σβήσετε και τα τελευταία φώτα. Είσαι κουρασμένος