Πώς να σχεδιάσετε επαγγελματικές κάρτες χρησιμοποιώντας το Microsoft Word

Εάν χρειάζεστε επαγγελματικές κάρτες, αλλά δεν έχετε εμπειρία με εξελιγμένα λογισμικά σχεδιασμού όπως το InDesign και το Photoshop, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο επαγγελματικών καρτών του Word. Δεν βλέπετε ένα πρότυπο που σας αρέσει; Σχεδιάστε τις κάρτες σας από την αρχή.

Σχεδιασμός Επαγγελματικών Καρτών στο Word

Πριν ξεκινήσουμε τη σχεδίαση της επαγγελματικής κάρτας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποιο περιεχόμενο πρέπει να προσθέσετε. Αν και το περιεχόμενο που τοποθετείται στην κάρτα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό με βάση τον κλάδο σας, εδώ είναι τα βασικά:

Όνομα και Επώνυμο
Τίτλος εργασίας
Διεύθυνση
Τηλεφωνικό νούμερο
Διεύθυνση Ιστοσελίδας
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Λογότυπο Εταιρείας

Τώρα ήρθε η ώρα να επιλέξετε ένα σχέδιο επαγγελματικής κάρτας. Ανοίξτε το Microsoft Word, μεταβείτε στην καρτέλα “Αρχείο” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Νέο” από το αριστερό παράθυρο.

  Είναι πραγματικά κακό να έχεις ανοιχτές 100 καρτέλες προγράμματος περιήγησης;

Στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος του παραθύρου, αναζητήστε “Επαγγελματικές κάρτες”.

Θα εμφανιστεί μια μεγάλη επιλογή προτύπων.

Κάντε κύλιση στη βιβλιοθήκη προτύπων επαγγελματικών καρτών και επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Μόλις επιλεγεί, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας παρέχει μια προεπισκόπηση και περιγραφή του προτύπου. Κάντε κλικ στο «Δημιουργία».

Οι επαγγελματικές σας κάρτες θα εμφανιστούν τώρα. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σας.

Δημιουργία επαγγελματικών καρτών από την αρχή

Εάν δεν βρήκατε ένα πρότυπο που σας αρέσει, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο μέσω ενός συνδυασμού δημιουργίας πίνακα, προσθήκης εικόνων και μορφοποίησης κειμένου.

Ανοίξτε ένα κενό έγγραφο του Word, μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Πίνακας”.

  Πώς να βρείτε το ποσοστό διαφοράς μεταξύ τιμών στο Excel

Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού. Δημιουργήστε έναν πίνακα 2×4 τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω και επιλέγοντας το αντίστοιχο μπλοκ. Μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες σειρές αν προτιμάτε, αλλά το 2×4 θα χωράει σε μία σελίδα.

Ο πίνακας θα εμφανιστεί τώρα στο έγγραφο του Word και θα χρειαστεί να τροποποιήσετε μερικές ρυθμίσεις. Κάντε δεξί κλικ στο σταυροδρόμι επιλογής του πίνακα και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ιδιότητες πίνακα» από το μενού.

Θα εμφανιστεί τώρα το παράθυρο Ιδιότητες πίνακα. Στην καρτέλα “Πίνακας”, επιλέξτε “Κέντρο” στην ενότητα “Στοίχιση”. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις κάρτες σας καλές και ομοιόμορφες στη σελίδα.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Σειρά”. Εδώ, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου «Καθορισμός ύψους», κάντε το ύψος δύο ίντσες και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ακριβώς» για το ύψος της σειράς.

Τώρα ας μεταβούμε στην καρτέλα “Στήλη”. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου “Προτιμώμενο πλάτος”, κάντε το πλάτος τρεις ίντσες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.

  Κάντε το iPhone σας πιο εύκολο στη χρήση με αυτές τις κρυφές δυνατότητες προσβασιμότητας

Το μέγεθος του τραπεζιού σας θα αλλάξει τώρα ώστε να ταιριάζει με το τυπικό μέγεθος επαγγελματικής κάρτας. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο πίνακας μας είναι λίγο μεγαλύτερος από αυτό που επιτρέπει το περιθώριο.

Για να το διορθώσετε, μεταβείτε στην καρτέλα “Διάταξη” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Περιθώρια”.

Επιλέξτε «Στενά» από το αναπτυσσόμενο μενού.

Οι επαγγελματικές σας κάρτες θα βρίσκονται πλέον εντός του περιθωρίου της σελίδας.

Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε τις πληροφορίες σας στον πίνακα, να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία μορφοποίησης για να μορφοποιήσετε το κείμενο, να προσθέσετε μια εικόνα και είστε έτοιμοι!