Πώς να συνδέσετε τα ακουστικά Bose σε έναν υπολογιστή με Windows

Τα ακουστικά Bose είναι μια διάσημη μάρκα που σας επιτρέπει να συνδέσετε τα ακουστικά σε πολλές συσκευές. Δεν περιορίζεστε στο τηλέφωνό σας. Ως εκ τούτου, πολλοί χρησιμοποιούν αυτά τα ακουστικά ενώ παίζουν, κάνουν streaming ή μιλούν μέσω του υπολογιστή τους με Windows.

Αλλά για να μπορέσετε να τα κάνετε όλα αυτά, πρέπει να συνδέσετε τα ακουστικά στον υπολογιστή σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στα απαραίτητα βήματα για να συνδέσετε τα ακουστικά Bose σε έναν υπολογιστή με Windows.

Πώς να συνδέσετε τα ακουστικά Bose σε έναν υπολογιστή με Windows 11

Όταν συνδέετε ένα Bose σε έναν υπολογιστή, θα διαπιστώσετε ότι η διαδικασία εμπλέκεται περισσότερο από ό,τι με ένα ενσύρματο ακουστικό. Πρώτα, πρέπει να αντιστοιχίσετε τα ακουστικά με τον υπολογιστή σας Windows 11. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Πιέστε το διακόπτη λειτουργίας στο σύμβολο Bluetooth και κρατήστε τον μέχρι να ακούσετε την οδηγία “έτοιμος για σύζευξη”.
  • Τοποθετήστε τα ακουστικά Bose σε απόσταση 3-6 ποδιών από τον υπολογιστή σας αφού αφήσετε το κουμπί.
  • Ρίξτε μια ματιά στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών για το εικονίδιο Bluetooth (αν το δικό σας βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης). Προσθέστε μια συσκευή Bluetooth κάνοντας κλικ σε αυτήν.
  • Προσθέστε Bluetooth ή άλλες συσκευές και επιλέξτε “Bluetooth” από το αναπτυσσόμενο μενού.
  • Αφήστε τη λίστα των συσκευών να συμπληρωθεί για λίγα δευτερόλεπτα πριν συνεχίσετε.
  • Στη λίστα θα εμφανίζονται άλλοι υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ακόμη και έξυπνες τηλεοράσεις. Υπάρχουν δύο σύμβολα για τα ακουστικά Bose ενώ τα ακουστικά είναι σε λειτουργία “σύζευξης”. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σύμβολο των ακουστικών αντί για ένα τηλέφωνο ή το εικονίδιο οθόνης πριν ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η σύζευξη, αναζητήστε το εικονίδιο του ηχείου στη γραμμή εργασιών στα δεξιά. Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με μια λίστα με τα διαθέσιμα ονόματα. Απλώς επιλέξτε αυτό που θέλετε και κάντε κλικ στο «Άνοιγμα». Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές εξόδου.
  •   Γιατί οι υπηρεσίες ροής χρεώνουν επιπλέον για HD και 4K;

    Η συσκευή εξόδου θα πρέπει να είναι τα ακουστικά Bose. Η αλλαγή της έντασης είναι επίσης καλή ιδέα σε αυτό το σημείο. Τώρα που τα ακουστικά έχουν αντιστοιχιστεί, η σύνδεση είναι εύκολη. Εφόσον ο υπολογιστής σας με Windows 11 έχει ενεργοποιημένο το Bluetooth και χρησιμοποιούνται τα ακουστικά Bose, θα τα ζευγαρώσει αυτόματα με τη συσκευή σας.

    Πώς να συνδέσετε τα ακουστικά Bose σε έναν υπολογιστή με Windows 10

  • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το διακόπτη λειτουργίας δίπλα στο εικονίδιο Bluetooth μέχρι να ακούσετε το μήνυμα “έτοιμος για σύζευξη”.
  • Αφού αφήσετε το κουμπί, τοποθετήστε τα ακουστικά Bose σε απόσταση 3-6 ποδιών από τον υπολογιστή σας.
  • Εντοπίστε το εικονίδιο Bluetooth στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών (αν το δικό σας βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης). Κάνοντας κλικ σε αυτό, μπορείτε να προσθέσετε μια συσκευή Bluetooth.
  • Επιλέξτε “Bluetooth” από το όταν προσθέτετε Bluetooth ή άλλες συσκευές.
  • Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί η λίστα των συσκευών πριν συνεχίσετε.
  • Στη λίστα θα προστεθούν επιπλέον προσωπικούς υπολογιστές, smartphone, ακόμη και έξυπνες τηλεοράσεις. Ενώ τα ακουστικά είναι σε λειτουργία “σύζευξης”, υπάρχουν δύο εικονίδια για τα ακουστικά Bose. Προτού ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σύμβολο των ακουστικών αντί για ένα τηλέφωνο ή ένα εικονίδιο οθόνης.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σύζευξης, εντοπίστε το εικονίδιο του ηχείου στη δεξιά γραμμή εργασιών. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με μια λίστα πιθανών ονομάτων. Απλώς κάντε κλικ στο «Άνοιγμα» σε αυτό που θέλετε. Εμφανίζεται μια λίστα με όλες τις προσβάσιμες συσκευές εξόδου.
  •   Πώς να αλλάξετε την κωδικοποίηση χαρακτήρων στο Outlook

    Τα ακουστικά Bose θα πρέπει να χρησιμεύουν ως συσκευή εξόδου. Η σύνδεση είναι απλή τώρα που τα ακουστικά έχουν συνδεθεί. Εφόσον το Bluetooth του υπολογιστή σας με Windows 10 είναι ενεργοποιημένο και χρησιμοποιούνται τα ακουστικά Bose, τα ακουστικά θα συνδέονται αυτόματα με τη συσκευή σας.

    Πώς να συνδέσετε τα ακουστικά Bose σε έναν υπολογιστή με Windows 7

  • Κρατήστε πατημένο το διακόπτη λειτουργίας δίπλα στο σύμβολο Bluetooth μέχρι να ακούσετε το μήνυμα “έτοιμος για σύζευξη”.
  • Μόλις απελευθερωθεί το κουμπί, τοποθετήστε τα ακουστικά Bose σας σε απόσταση 3-6 ποδιών από τον υπολογιστή σας.
  • Μεταβείτε στην “Έναρξη” και μετά στην ενότητα “Συσκευές και εκτυπωτές”.
  • Κάντε δεξί κλικ στον υπολογιστή σας στη λίστα και επιλέξτε «Ρυθμίσεις Bluetooth».
  • Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου “Να επιτρέπεται στις συσκευές Bluetooth να βρίσκουν αυτόν τον υπολογιστή” στο παράθυρο Ρυθμίσεις Bluetooth και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.
  • Στη συνέχεια, επιστρέψτε και επιλέξτε “Προσθήκη συσκευής”.
  • Επιλέξτε τα ακουστικά σας.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σύζευξης, μεταβείτε στη δεξιά γραμμή εργασιών και επιλέξτε το εικονίδιο του ηχείου. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με μια λίστα με πιθανά ονόματα. Κάντε κλικ στο «Άνοιγμα» σε αυτό που θέλετε. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις προσβάσιμες συσκευές εξόδου.
  • Εφόσον το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο στον υπολογιστή σας με Windows 7 και χρησιμοποιούνται τα ακουστικά Bose, τα ακουστικά θα συνδέονται αυτόματα στη συσκευή σας.

    Πώς να συνδέσετε τα ενσύρματα ακουστικά Bose σε έναν υπολογιστή

    Ακόμη και τα ακουστικά Bose είναι ασύρματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλώδιο. Όσον αφορά τον τύπο του καλωδίου, μπορείτε να επιλέξετε είτε aux είτε USB. Μια καλωδιακή σύνδεση μπορεί να είναι σωτήρια όταν ο υπολογιστής Windows δεν διαθέτει Bluetooth ή η μπαταρία των ακουστικών Bose είναι άδεια.

    Σχεδόν όλα τα ακουστικά Bose περιλαμβάνουν καλώδιο aux/USB στη συσκευασία. Μπορείτε να πάρετε ένα στο Amazon ή σε ένα τοπικό κατάστημα εάν δεν έχετε. Οι τιμές των καλωδίων κυμαίνονται από 5 έως 10 $, αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα που να είναι συμβατό με τα ακουστικά σας.

      6 τρόποι για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε φορητούς υπολογιστές με Windows

    Είναι τόσο απλό όσο να συνδέσετε το ένα άκρο ενός καλωδίου aux ή USB στην είσοδο ήχου ή στη θύρα USB του υπολογιστή σας και σε ένα ζευγάρι ακουστικών και θα είστε έτοιμοι.

    Τα προγράμματα οδήγησης για ενσύρματα ακουστικά είναι προεγκατεστημένα στις νεότερες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων Windows. Εξαιτίας αυτού, δεν χρειάζεται να ασχολείστε με την εγκατάσταση πρόσθετων εξαρτημάτων.

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Υπάρχει μια εφαρμογή Bose connect για υπολογιστές με Windows;

    Η εφαρμογή Bose Connect δεν είναι διαθέσιμη. Έτσι, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικές λειτουργίες εφαρμογής, όπως το χρονόμετρο αυτόματης απενεργοποίησης, το ελεγχόμενο επίπεδο ακύρωσης θορύβου, τις φωνητικές εντολές και τις μετρήσεις της μπαταρίας. Το Bose Connect σάς επιτρέπει επίσης να αναβαθμίσετε το λογισμικό των ακουστικών σας, αν και μπορείτε να κάνετε το ίδιο με έναν υπολογιστή με Windows.

    Τι μπορώ να κάνω εάν τα ακουστικά μου δεν συνδέονται;

    Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προσπαθείτε να συνδέσετε τα ακουστικά σας στον υπολογιστή σας, τα οποία μπορεί να προκαλούν προβλήματα σύνδεσής σας:

    • Συνδέστε τα ακουστικά Bose κάνοντας κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Ένα σύμβολο ακουστικών και ένα πρόθεμα LE- είναι και τα δύο πιθανά ονόματα για τα ακουστικά Bluetooth στη λίστα συσκευών Bluetooth των Windows 10. Τα Windows θα γνωρίζουν ότι χρησιμοποιείτε συσκευή εξόδου ήχου, εάν δουν το εικονίδιο του ακουστικού/ηχείου.

    • Ελέγξτε εάν τα Windows σας υποστηρίζουν ήχο Bluetooth. Τα παλαιότερα συστήματα Windows ενδέχεται να μπορούν να χρησιμοποιούν Bluetooth μόνο για ποντίκια ή πληκτρολόγια, αλλά όχι για ήχο. Είναι πιθανό πριν χρησιμοποιήσετε τα ασύρματα ακουστικά σας, να χρειαστεί να αγοράσετε έναν εξωτερικό προσαρμογέα ήχου Bluetooth.

    • Μπορείτε να ελέγξετε τη συσκευή εξόδου ήχου για τυχόν σφάλματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει δύο ή περισσότερες συσκευές εξόδου ήχου.

    Απολαύστε τα ακουστικά Bose σας

    Τα ακουστικά σας Bose θα ακούγονται καλύτερα όταν τα συνδέετε στον φορητό ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας με σταθερή σύνδεση. Ενδέχεται να υπάρχουν διάφορες λύσεις τρίτων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με τη χρήση της εφαρμογής Bose Connect στα Windows. Ωστόσο, κάντε την έρευνά σας πριν τα δοκιμάσετε.

    Ποια ακουστικά Bose έχετε; Αντιμετωπίσατε ποτέ προβλήματα με τη σύνδεσή τους στον υπολογιστή σας με Windows; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!