Πώς να συμπιέσετε αρχεία PNG στο Linux

Ψάχνετε να συμπιέσετε κάποιες εικόνες PNG στον υπολογιστή σας Linux; Δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς να συμπιέσετε τα PNG; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε δύο εξαιρετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμπιέσετε τα αρχεία εικόνας PNG στο Linux.

συμπίεση αρχείων PNG σε Linux

Χρειάζεστε συμπίεση άλλων τύπων εικόνων; Ρίξτε μια ματιά στο Curtail για Linux.

Μέθοδος 1 – Ποσότητα PNG

Εάν χρειάζεται να συμπιέσετε αρχεία PNG σε Linux, ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε είναι με το PNG Quant. Είναι ένα εργαλείο αφιερωμένο στη συμπίεση μόνο αρχείων PNG και όχι άλλων τύπων αρχείων. Λειτουργεί μέσω του τερματικού και υποστηρίζεται σε μεγάλη ποικιλία λειτουργικών συστημάτων Linux.

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του PNG Quant στον υπολογιστή σας Linux, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού αναζητώντας το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή chmod στο Linux

Με ανοιχτό το παράθυρο του τερματικού, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης στη γραμμή εντολών που αντιστοιχούν στο λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας.

Ubuntu

Το πρόγραμμα PNG Quant μπορεί να εγκατασταθεί στο Ubuntu Linux χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή apt install παρακάτω.

sudo apt install pngquant

Debian

Εάν χρησιμοποιείτε το Debian 9, 10 ή 11, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το PNG Quant στο σύστημά σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή εγκατάστασης apt-get.

sudo apt-get install pngquant

Arch Linux

Όσοι χρησιμοποιούν το Arch Linux μπορούν να θέσουν σε λειτουργία την εφαρμογή PNG Quant από το αποθετήριο λογισμικού “Community” χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή pacman.

sudo pacman -S pngquant

Μαλακό καπέλλο

Όσοι χρησιμοποιούν Fedora Linux μπορούν να λάβουν το πιο πρόσφατο PNG Quant (υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε το Fedora 33 ή νεότερο) σε λειτουργία στο σύστημά σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή εγκατάστασης dnf.

sudo dnf install pngquant

OpenSUSE

Η εφαρμογή PNG Quant είναι διαθέσιμη και είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του OpenSUSE Linux. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο σύστημά σας με την παρακάτω εντολή εγκατάστασης zypper.

sudo zypper install pngquant

Γενικό Linux

Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε το PNG Quant στον υπολογιστή σας Linux, ακόμα κι αν δεν το καλύψαμε στις οδηγίες εγκατάστασης εδώ. Για να λειτουργήσει, αναζητήστε “pngquant” στο τερματικό χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για την εγκατάσταση λογισμικού στο σύστημά σας. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε προς την επίσημη ιστοσελίδα PNG Quante και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ροή του παιχνιδιού GeForce Now σε Linux

Χρήση PNG Quant για συμπίεση μιας εικόνας

Για να συμπιέσετε μια μεμονωμένη εικόνα χρησιμοποιώντας το PNG Quant, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού. Από εκεί, το CD στον κατάλογο που βρίσκεται το αρχείο εικόνας. Για παράδειγμα, για να συμπιέσετε μια εικόνα PNG στο φάκελο “Εικόνες”, θα πρέπει να κάνετε:

cd ~/Pictures/

Μόλις μπείτε στον κατάλογο με το αρχείο εικόνας, μπορείτε να συμπιέσετε το μοναδικό σας αρχείο PNG χρησιμοποιώντας την εντολή pngquant.

pngquant my-png-file.png

Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή, θα δείτε ένα δεύτερο αρχείο PNG με το “Fs8” στο όνομα του αρχείου.

Χρήση PNG Quant για συμπίεση πολλαπλών εικόνων

Είναι δυνατή η συμπίεση περισσότερων από ένα αρχείων PNG τη φορά με το εργαλείο PNG Quant. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε αποκτώντας πρόσβαση στον κατάλογο στον οποίο βρίσκονται τα αρχεία εικόνας. Για παράδειγμα, εάν τα αρχεία σας βρίσκονται στις “Εικόνες”, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή.

cd ~/Pictures/

Από εδώ, μετατρέψτε πολλά αρχεία PNG, προσδιορίζοντας το όνομα αρχείου με * στην εντολή.

pngquant *.png

Όλα τα PNG που έχουν μετατραπεί στον κατάλογο θα έχουν την ετικέτα “Fs8” στο όνομα του αρχείου.

  Πώς να διαχειριστείτε το Encfs Stashes στο Linux

Μέθοδος 2 – Συμπιεστής εικόνας Trimage

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος συμπίεσης αρχείων εικόνας PNG στο Linux είναι ο συμπιεστής Trimage. Αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί καλά στους περισσότερους υπολογιστές Linux και έχει ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux.

Για να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού, πατήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Ή, εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ξεκινήστε το με αυτόν τον τρόπο. Όταν το παράθυρο του τερματικού είναι ανοιχτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης στη γραμμή εντολών που αντιστοιχούν στο λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε.

Ubuntu

Στο Ubuntu, εγκαταστήστε το με apt install.

sudo apt install trimage

Debian

Στο Debian, βάλτε την εφαρμογή να λειτουργεί με την εγκατάσταση apt-get.

sudo apt-get install trimage

Arch Linux

Στο Arch Linux, εγκαταστήστε την εφαρμογή με το pacman.

wget https://userrepository.eu/trimage-1.0.6-2-any.pkg.tar.zst
sudo pacman -U trimage-1.0.6-2-any.pkg.tar.zst

Μαλακό καπέλλο

Στο Fedora Linux, εγκαταστήστε την εφαρμογή με εγκατάσταση dnf.

sudo dnf install https://raw.githubusercontent.com/rpmsphere/noarch/master/t/trimage-1.0.6-2.noarch.rpm

Με την εφαρμογή Trimage εγκατεστημένη, εκκινήστε την στην επιφάνεια εργασίας αναζητώντας την στο μενού της εφαρμογής. Όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη και συμπίεση”. Στη συνέχεια, αναζητήστε τα αρχεία PNG που θέλετε να συμπιέσετε.

Αφού προσθέσετε τα αρχεία PNG στο Trimage, θα ξεκινήσει αυτόματα η συμπίεση. Αυτό θα πρέπει να διαρκέσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ανάλογα με τον αριθμό των αρχείων που θα προσθέσετε. Όταν ολοκληρωθεί η συμπίεση, το Trimage θα αντικαταστήσει το παλιό αρχείο.