Πώς να συγχρονίσετε τις σημειώσεις για iPhone και iPad

Το να κρατάτε σημειώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεχάσετε την τελευταία ιδέα ενός εκατομμυρίου δολαρίων (ή ίσως απλώς για να πάρετε γάλα στο δρόμο για το σπίτι). Το να διατηρείτε σημειώσεις σε συγχρονισμό μεταξύ των συσκευών σας είναι ζωτικής σημασίας για να μην χάσετε κάτι.

Ευτυχώς, όταν πρόκειται για iPhone και iPad, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε σημειώσεις σε μια συσκευή και να την εμφανίσετε σχεδόν μαγικά σε μια άλλη. Δεν χρειάζεται να ψάξετε για μια εφαρμογή για να το κάνετε. Η εφαρμογή Notes της Apple ικανοποιεί τις περισσότερες από τις απαιτήσεις που χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι. Το γεγονός ότι είναι ενσωματωμένο σε κάθε iPhone και iPad—και ότι είναι δωρεάν— σίγουρα βοηθάει!

  Πώς να μεγεθύνετε τα πεδία εισαγωγής κειμένου στα Windows 10

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις συγχρονισμένες—χρησιμοποιώντας το iCloud ή εκμεταλλευόμενοι το Google—και θα τους περιγράψουμε και τους δύο εδώ.

Δεδομένης της στενής ενσωμάτωσης του iCloud με το iPhone και το iPad, ας ξεκινήσουμε από εκεί, σωστά;

Πώς να συγχρονίσετε τις σημειώσεις χρησιμοποιώντας το iCloud

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις σε οποιαδήποτε συσκευή στην οποία θέλετε να συγχρονίσετε τις σημειώσεις σας.

Στη συνέχεια, πατήστε την περιοχή Apple ID στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα δείτε την εικόνα προφίλ του λογαριασμού σας καθώς και το όνομά σας. Αν πατήσετε οπουδήποτε εκεί γύρω, θα μεταφερθείτε στην οθόνη ρυθμίσεων του Apple ID. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο iCloud σε αυτό το σημείο, ανάλογα με το πόσο καιρό έχει περάσει από την τελευταία φορά που ελέγχατε.

  Πώς να προσθέσετε μια εφαρμογή σε όλες τις εφαρμογές στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Πατήστε στην καταχώρηση iCloud στην οθόνη ρυθμίσεων του Apple ID που μόλις ανοίχτηκε.

Ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Σημειώσεις” και, στη συνέχεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε έξοδο από τις Ρυθμίσεις.

Αυτό επιτρέπει τον συγχρονισμό των σημειώσεων εντός της εφαρμογής Apple Notes για τη συγκεκριμένη συσκευή. Θυμηθείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία στα επιπλέον iPhone ή iPad σας.

Τρόπος συγχρονισμού σημειώσεων χρησιμοποιώντας το Google

Πρώτα και κύρια, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας Google είναι ήδη ρυθμισμένος στο iDevice σας. Αν δεν το έχετε κάνει αυτό, έχουμε ένα άρθρο που σας καθοδηγεί στα μέσα και τα έξω.

  Πώς να καρφιτσώσετε κείμενο και εικόνες στο ιστορικό προχείρου των Windows 10

Η διαδικασία για την ενεργοποίηση του συγχρονισμού για την εφαρμογή Apple Notes μέσω των υπηρεσιών της Google μοιάζει πολύ με τη ρύθμιση του iCloud και ξεκινά ξανά στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μόλις φτάσετε εκεί, πατήστε την καταχώρηση «Κωδικοί πρόσβασης και λογαριασμοί».

Στη συνέχεια, πατήστε τον λογαριασμό Google που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το συγχρονισμό των Apple Notes.

Τέλος, αλλάξτε το διακόπτη “Σημειώσεις” στη θέση ενεργοποίησης.

Και πάλι, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό επιτρέπει τον συγχρονισμό των σημειώσεων για μία συσκευή. Θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε σε τυχόν πρόσθετες συσκευές με τον ίδιο τρόπο.