Πώς να στείλετε μηνύματα σε μια ομάδα μέσω αλληλογραφίας σε iPhone ή iPad

Η συχνή αποστολή email στην ίδια ομάδα ανθρώπων μπορεί να γίνει κουραστική μετά από λίγο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μερικά πατήματα δημιουργώντας μια ομάδα επαφών και χρησιμοποιώντας την ως ταχύτερο τρόπο αποστολής μηνυμάτων σε πολλά άτομα.

Ρυθμίστε μια ομάδα στην εφαρμογή Επαφές

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λύση στην εφαρμογή Επαφές για να δημιουργήσετε μια μεμονωμένη επαφή με πολλές διευθύνσεις email. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να στείλετε ένα email σε ολόκληρη την ομάδα προϊόντων ή τη λέσχη βιβλίων σας, θα χρειαστεί να επιλέξετε μόνο μία επαφή.

Για να το ρυθμίσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές και πατήστε το κουμπί “+”.

  Πώς να μετακινήσετε αρχεία παιχνιδιών σε άλλο Xbox One

Στη συνέχεια, δώστε στην επαφή ένα διακριτό όνομα ομάδας που θα θυμάστε.

Σύρετε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα “Σημειώσεις”. Εδώ, πληκτρολογήστε πολλές διευθύνσεις email, όλες διαχωρισμένες με κόμμα (όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης).

Μόλις τελειώσετε, πατήστε παρατεταμένα στην ενότητα Σημειώσεις και επιλέξτε όλο το κείμενο. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί «Αντιγραφή».

Τώρα μεταβείτε στο πεδίο “Email” και πατήστε δύο φορές στο κενό πεδίο κειμένου. Εδώ, πατήστε στην επιλογή «Επικόλληση».

Οι πολλαπλές διευθύνσεις email που αντιγράψατε από την ενότητα Σημειώσεις θα επικολληθούν. Εάν προσπαθήσετε να προσθέσετε περισσότερες από μία διευθύνσεις email στο ίδιο πεδίο με μη αυτόματο τρόπο, δεν θα λειτουργήσει.

Πατήστε το κουμπί “Τέλος” στο επάνω μέρος για να αποθηκεύσετε την επαφή.

  Πώς να παραμερίσετε τις καρτέλες στο Microsoft Edge στα Windows 10

Αποστολή μηνυμάτων σε μια ομάδα στην εφαρμογή αλληλογραφίας

Τώρα, ας στείλουμε ένα email στην επαφή της ομάδας. Ενώ προβάλλετε την επαφή στην εφαρμογή Επαφές, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Mail” για να ξεκινήσετε γρήγορα μια συνομιλία αλληλογραφίας με όλες τις διευθύνσεις email στην επαφή της ομάδας.

Εάν δεν βρίσκεστε ήδη στην εφαρμογή Επαφές, θα πρέπει να ξεκινήσετε ανοίγοντας την εφαρμογή Mail. Στη συνέχεια, από την κάτω γραμμή εργαλείων, πατήστε το κουμπί “Νέο”.

Εδώ, επιλέξτε το πεδίο «Προς» στο επάνω μέρος και ξεκινήστε την αναζήτηση για την ομαδική επαφή που δημιουργήσαμε στο παραπάνω βήμα.

Μόλις το βρείτε, πατήστε πάνω του για να το επιλέξετε ως παραλήπτη. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες διευθύνσεις email εάν θέλετε.

  Πώς να διορθώσετε τη σκοτεινή ή φωτεινή οθόνη μετά την ενημέρωση των Windows 10 Fall Creators

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το θέμα και το κείμενο του μηνύματος. Τώρα, πατήστε στο κουμπί «Αποστολή».

Καθώς χρησιμοποιούμε μια λύση, ενδέχεται να λάβετε μια ερώτηση “Μη έγκυρη διεύθυνση”. Μην ανησυχείτε για αυτό και κάντε κλικ στο κουμπί “Αποστολή” για να μοιραστείτε το email.

Το μήνυμα θα σταλεί τώρα στην ομάδα. Όταν απαντήσουν (μεμονωμένα ή σε όλους τους συμμετέχοντες), η εφαρμογή Mail θα σας ειδοποιήσει.

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση, ρίξτε μια ματιά στη νέα προσθήκη της δυνατότητας Σίγασης στην εφαρμογή Mail στο iOS 13 και στο iPadOS 13.