Πώς να στείλετε ηχητικά μηνύματα χρησιμοποιώντας το Siri στο iPhone

Το Siri λειτουργεί αρκετά καλά με το iMessage. Μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να στείλει ένα μήνυμα και η Siri θα το μεταγράψει σε μήνυμα κειμένου για εσάς. Τι γίνεται όμως αν η Siri κάνει κάτι λάθος; Η αποστολή ενός ηχητικού φωνητικού μηνύματος εξαλείφει κάθε σύγχυση.

Ξεκινώντας με την ενημέρωση iOS 14, το Siri μπορεί να ηχογραφήσει τη φωνή σας και να τη στείλει ως φωνητικό (ηχητικό) μήνυμα. Ενώ μπορείτε να στείλετε φωνητικά μηνύματα απευθείας στην εφαρμογή Messages, η ομορφιά της χρήσης του Siri είναι ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς καν να σηκώσετε το iPhone σας—υποθέτοντας ότι έχετε AirPods ή άλλα ακουστικά.

  5 δημοφιλείς συμβουλές για το MS Office από το 2015

Πώς να στείλετε ένα φωνητικό μήνυμα με το Siri

Για να ξεκινήσετε, αναφέρετε το Siri. Μπορείτε να το κάνετε αυτό λέγοντας “Hey Siri” στο iPhone ή τα AirPods σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί “Side” στο iPhone σας.

Στη συνέχεια, απλώς πείτε «Αποστολή φωνητικού μηνύματος σε (όνομα επικοινωνίας)».

Το Siri θα εμφανίσει ένα μήνυμα “OK, εγγραφή…” και θα δείτε την κίνηση της σφαίρας του Siri στην οθόνη σας.

Δώστε του ένα ή δύο δευτερόλεπτα και μετά αρχίστε να μιλάτε. Στις δοκιμές μας, διαπιστώσαμε ότι αν μιλήσετε αμέσως, κόβει τα πρώτα ή δύο δευτερόλεπτα.

Μόλις τελειώσετε με το μήνυμα, απλώς σταματήστε να μιλάτε. Το Siri θα το αναγνωρίσει και θα σταματήσει αυτόματα την εγγραφή.

  Πιθανότατα δεν θα λάβετε 25 $ από τη ρύθμιση περιορισμού του iPhone της Apple

Στη συνέχεια, θα δείτε μια κάρτα Siri στο επάνω μέρος της οθόνης με το ηχητικό μήνυμά σας. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Αναπαραγωγή” εδώ για να κάνετε προεπισκόπηση του φωνητικού μηνύματος για να βεβαιωθείτε ότι είστε ευχαριστημένοι με αυτό. Πατήστε το κουμπί «Αποστολή» για να στείλετε το μήνυμα. Μπορείτε επίσης να πείτε απλώς «Αποστολή» στο Siri είτε στο iPhone είτε στα AirPods.

Παρακέντηση

Μόλις σταλεί το μήνυμά σας, το Siri θα εμφανίσει μια άλλη κάρτα στο επάνω μέρος της οθόνης με το όνομα της επαφής.

Τώρα, απλώς βγείτε από την προβολή Siri σύροντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης του iPhone σας ή πατώντας το αποκλειστικό κουμπί “Αρχική σελίδα”, εάν έχει.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα πρότυπο Φύλλων Google

Πώς να βρείτε το φωνητικό μήνυμα που στείλατε

Το ηχητικό μήνυμα θα είναι διαθέσιμο και στην εφαρμογή Μηνύματα. Για να το βρείτε, απλώς ξεκινήστε την εφαρμογή “Μηνύματα” και ανοίξτε τη συνομιλία. Θα δείτε το ηχητικό μήνυμα να τονίζεται με μπλε χρώμα. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Αναπαραγωγή” εδώ για να αναπαράγετε το μήνυμα. Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε τίποτα, πατήστε το κουμπί “Ένταση” δίπλα στο φωνητικό μήνυμα για να καταργήσετε τη σίγαση του ήχου.

Όταν έχετε να κάνετε με φωνητικά μηνύματα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από προεπιλογή, τα ηχητικά μηνύματα εξαφανίζονται σε δύο λεπτά. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε τη διαγραφή μηνυμάτων ήχου σε ένα iPhone.