Πώς να σταματήσετε το Strava από το να δημοσιοποιεί τη διεύθυνση του σπιτιού σας

Στράβα είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης τρεξίματος και ποδηλασίας, αλλά είναι επίσης ένας εφιάλτης απορρήτου. Όχι μόνο έχουν κόσμο διέρρευσε τις τοποθεσίες μυστικών στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ απλά χρησιμοποιώντας το, αλλά επίσης κοινοποιεί αυτόματα τις διαδρομές προπόνησής σας στον Ιστό. Αν ξεκινήσετε από το σπίτι σας, ο καθένας μπορεί να καταλάβει πού μένεις.

Το Strava είναι ένα κοινωνικό δίκτυο, τελικά

Το Strava είναι ουσιαστικά ένα κοινωνικό δίκτυο για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης. Η κοινή χρήση των δεδομένων τοποθεσίας σας είναι αυτή που σας επιτρέπει να συγκρίνετε την απόδοσή σας σε διαφορετικές διαδρομές και τμήματα με άλλα, είτε τα γνωρίζετε είτε όχι. Η ενίσχυση των ρυθμίσεων απορρήτου θα σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, δεν θα μπορείτε να περάσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε αυτόν τον κοντινό λόφο στον δημοσίως ορατό ηγέτη, επομένως δεν θα σας απονεμηθούν βραβεία Βασιλιάς ή Βασίλισσας του Βουνού.

Επίσης, σε αντίθεση με πολλές εφαρμογές που παρακολουθούν την τοποθεσία σας, η Strava χρειάζεται πραγματικά να γνωρίζει πού θα εργαστείτε. Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπερκαλύπτει και καταγράφει πληροφορίες που δεν θα έπρεπε. μάλλον, είναι ότι, από προεπιλογή, οι πληροφορίες κοινοποιούνται δημόσια. Και, ακόμη χειρότερα, πολλοί άνθρωποι το αγνοούν αυτό.

Δεν σας προτείνουμε απλώς να αποκλείσετε το Strava από το να γνωρίζει την τοποθεσία σας. Αντίθετα, όμως, περάστε από τις ακόλουθες ρυθμίσεις απορρήτου και ρυθμίστε τις σε ένα επίπεδο με το οποίο αισθάνεστε άνετα.

Πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου του Strava

Για πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου στο Ιστοσελίδα Strava, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας επάνω αριστερά. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Στοιχεία ελέγχου απορρήτου.

Κάντε κλικ

Στην εφαρμογή Strava, μεταβείτε στην καρτέλα Προφίλ και, στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις > Στοιχεία ελέγχου απορρήτου.

Παρακέντηση

Ως επί το πλείστον, οι ρυθμίσεις είναι οι ίδιες, αν και υπάρχουν μερικές ακόμη διαθέσιμες επιλογές στον ιστότοπο.

Αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου σας

ο

Οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις απορρήτου βρίσκονται στην ενότητα “Πού εμφανίζεστε”. Μπορείτε να ελέγξετε ποιος μπορεί όλα όσα αναφέρονται εδώ. Από προεπιλογή, είναι όλα ρυθμισμένα σε “Όλοι”. Ας ρίξουμε μια ματιά σε καθεμία από αυτές τις ρυθμίσεις.

  Πώς να βελτιώσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας και εύρους ζώνης της κάμερας Nest

“Σελίδα Προφίλ”

Η σελίδα του προφίλ σας έχει το όνομά σας, την τοποθεσία, τις δραστηριότητές σας και άλλες προσωπικές πληροφορίες. Οι δύο επιλογές εδώ είναι “Όλοι” ή “Ακόλουθοι”.

Εάν επιλεγεί το “Everyone”, όλοι στο Strava μπορούν να δουν πολλά για εσάς. Σύμφωνα με τον Στράβα, οποιοσδήποτε μπορεί να δει όλα τα στοιχεία του προφίλ σας, εκτός εάν αυτό το άτομο έχει αποκλειστεί. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις ακόλουθες πληροφορίες:

Η φωτογραφία του προφίλ σας και οι πρόσφατες φωτογραφίες
Η τοποθεσία σου
Το βιογραφικό σου
Στατιστικά δραστηριότητας αυτής της εβδομάδας (χρόνος, απόσταση και υψόμετρο)
Οι τελευταίες τέσσερις εβδομάδες του γραφικού στοιχείου ημερολογίου
Σύλλογοι
Πρόσφατα επιτεύγματα
Η τροπαιοθήκη σου
Ποιους ακολουθείς και ποιος σε ακολουθεί
ΚΟΜ/QOM
Οι αναρτήσεις σας
Οι εβδομαδιαίοι/ετήσιοι στόχοι σας
Γράφημα ράβδων δραστηριότητας και περιλήψεις
Σύγκριση δίπλα-δίπλα
Τα παπούτσια σου

Επίσης, οποιοσδήποτε μπορεί να σας ακολουθήσει χωρίς την έγκρισή σας και να είναι ενημερωμένος για όλες τις δραστηριότητές σας. Ακόμα κι αν κάποιος δεν σας ακολουθεί, η σελίδα του προφίλ σας εξακολουθεί να είναι ορατή στον ιστό, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι μπορούν να δουν όλες τις ακόλουθες πληροφορίες:

Το πλήρες όνομά σας και την τοποθεσία σας
Το βιογραφικό σου
Η τροπαιοθήκη σου
Γράφημα ράβδων δραστηριότητας
Τα συνολικά στατιστικά σας για τον μήνα (απόσταση, χρόνος και υψόμετρο)
Τα πρόσφατα επιτεύγματά σας
Τα στατιστικά σας από το έτος έως την ημερομηνία (απόσταση, χρόνος, υψόμετρο και ποσότητα)
Τα στατιστικά σας όλων των εποχών (απόσταση, χρόνος, υψόμετρο και ποσότητα)
Ο αριθμός των ατόμων που ακολουθείτε και ο αριθμός των ατόμων που σας ακολουθούν
Οι πρόσφατες φωτογραφίες σας

Εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας, σας συνιστούμε να επιλέξετε «Ακόλουθοι» στην ενότητα «Ποιοι μπορούν να δουν», έστω και μόνο για να μπορείτε να εγκρίνετε νέους ακόλουθους.

“Δραστηριότητες”

ο

Οτιδήποτε ηχογραφείτε στο Strava είναι μια δραστηριότητα. Η ρύθμιση στο μενού “Δραστηριότητες” απλώς αλλάζει την προεπιλεγμένη ρύθμιση απορρήτου για τις μελλοντικές σας δραστηριότητες. Έχετε πάντα την επιλογή να κάνετε κοινή χρήση ή απόκρυψη καθενός όταν το ηχογραφείτε. Οι τρεις επιλογές είναι: «Όλοι», «Ακόλουθοι» και «Μόνο Εσείς».

Εάν επιλέξετε “Όλοι” (η προεπιλογή), οι δραστηριότητές σας είναι ορατές στον ιστό εάν το μενού “Ποιος μπορεί να δει” στη “Σελίδα προφίλ” σας έχει επίσης οριστεί σε “Όλοι”. Διαφορετικά, μόνο άτομα που είναι συνδεδεμένα στο Strava μπορούν να τα δουν. Οι δραστηριότητές σας παρατίθενται επίσης στους πίνακες κατάταξης τμημάτων και προκλήσεων.

  Πώς να ρυθμίσετε μια σύσκεψη στο Microsoft Teams

Εάν επιλέξετε “Ακόλουθοι”, μόνο οι ακόλουθοί σας μπορούν να δουν τις πλήρεις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων σας. Ωστόσο, άλλα μέλη του Strava ενδέχεται να δουν μια σύνοψη πραγμάτων όπως η απόσταση και ο χρόνος σας, ανάλογα με τις άλλες ρυθμίσεις σας. Ωστόσο, οι δραστηριότητές σας δεν θα εμφανίζονται σε βαθμολογικούς πίνακες τμημάτων και προκλήσεων.

Εάν επιλέξετε «Μόνο Εσείς», οι δραστηριότητές σας είναι εντελώς ιδιωτικές. μόνο εσύ θα τα δεις.

Επιλέξτε την πιο άνετη επιλογή για εσάς. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε κάθε δραστηριότητα ξεχωριστά. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις πιο κοινωνικές δυνατότητες του Strava και να αναγράφονται δημόσια οι ώρες του leaderboard, θα πρέπει να μοιραστείτε αυτές τις δραστηριότητες με όλους.

Εάν προτιμάτε να βλέπουν μόνο οι φίλοι σας τις προπονήσεις σας, επιλέξτε “Ακόλουθοι”.

«Ομαδικές Δραστηριότητες»

Εάν προπονείστε με άλλους ή εάν η διαδρομή σας τυχαίνει να επικαλύπτεται με τη διαδρομή κάποιου άλλου περισσότερο από το 30 τοις εκατό του χρόνου και δημοσιεύετε όλοι τις δραστηριότητές σας στο Strava, θα ομαδοποιηθούν. Οι δύο ρυθμίσεις εδώ είναι “Όλοι” και “Ακόλουθοι”.

Εάν επιλέξετε “Όλοι”, οποιοσδήποτε στο Strava θα δει ότι συμμετέχετε σε μια ομαδική προπόνηση. Εάν προτιμάτε μόνο τα άτομα που σας ακολουθούν (ή τα οποία ακολουθείτε) να μπορούν να βλέπουν ότι ανήκετε σε μια ομάδα, επιλέξτε “Ακόλουθοι”.

“Flybys”

Το “Flybys” είναι ένα πειραματικό χαρακτηριστικό Strava που σας επιτρέπει να αναπαράγετε μια δραστηριότητα και να δείτε ποιος άλλος ήταν κοντά σας. Εάν επιλέξετε “Όλοι”, τότε οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί αυτήν τη δυνατότητα θα μπορεί να δει αν ήσασταν κοντά όταν εργάζονταν.

Εάν επιλέξετε “Κανένας”, δεν θα εμφανιστείτε στο Flyby κανενός, ούτε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μόνοι σας.

Δημιουργία Ζωνών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ο

Εάν θέλετε να μοιραστείτε τις δραστηριότητές σας ώστε να μπορείτε να ανταγωνιστείτε στους πίνακες κατάταξης, αλλά δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να αποκαλύψετε τη διεύθυνση του σπιτιού ή της εργασίας σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια Ζώνη Απορρήτου. Εάν το τρέξιμό σας ξεκινά ή τελειώνει μέσα σε μια Ζώνη Απορρήτου, αυτό το τμήμα της θα είναι κρυφό από όλους τους άλλους.

Για να δημιουργήσετε μια Ζώνη Απορρήτου, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επιλογή ακτίνας» για να δημιουργήσετε το μέγεθος της ζώνης σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Δημιουργία Ζώνης Απορρήτου». Πηγαίνετε με μια μεγαλύτερη ζώνη εάν ζείτε σε μια λιγότερο πυκνή γειτονιά.

  Τι σημαίνει «IDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το Strava τυχαιοποιεί αυτόματα το σχήμα της ζώνης, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η ακριβής τοποθεσία σας τριγωνίζεται εύκολα. Για να τυχαιοποιήσετε ξανά την τοποθεσία, κάντε κλικ στην επιλογή “Αναγέννηση”.

Προσαρμογή του απορρήτου μιας μεμονωμένης δραστηριότητας

Μπορείτε να ορίσετε ρυθμίσεις απορρήτου για κάθε δραστηριότητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημοσιοποιήσετε τις καλύτερες διαδρομές σας, αλλά να αποκρύψετε τις καθημερινές προπονήσεις σας. Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, απλώς ανοίξτε την στο Strava και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Επεξεργασία (το μολύβι).

Στην ενότητα “Έλεγχοι απορρήτου” έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

“Ποιος μπορεί να δει”: Καθορίζει εάν “Όλοι”, μόνο οι “Ακόλουθοί” σας ή “Μόνο εσείς” μπορούν να δουν τη δραστηριότητα.
“Απόκρυψη δεδομένων καρδιακού παλμού”: Αυτό διατηρεί τις πληροφορίες του καρδιακού παλμού σας απόρρητες.

ο

Επεξεργασία προηγούμενων δραστηριοτήτων

Εάν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου προηγούμενων δραστηριοτήτων, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο. Στην ενότητα “Επεξεργασία προηγούμενων δραστηριοτήτων”, επιλέξτε “Ορατότητα δραστηριότητας” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

ο

Μπορείτε να αλλάξετε την ορατότητα όλων των προηγούμενων δραστηριοτήτων σε “Όλοι”, “Ακόλουθοι” ή “Μόνο Εσείς”. Επιλέξτε την επιλογή που θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επόμενο».

ο

Επιβεβαιώστε την επιλογή σας και το Strava θα ενημερώσει τις ρυθμίσεις απορρήτου για κάθε δραστηριότητα που έχετε καταγράψει. Εάν μόλις συνειδητοποιήσατε πόσα δεδομένα μοιράζεστε στο Strava, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Strava

Εάν υπάρχει κάποιος που θέλετε να αποτρέψετε από το να δει πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας, μπορείτε να τον αποκλείσετε. Απλώς βρείτε το προφίλ του ατόμου στο Strava και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear. Κάντε κλικ στο «Αποκλεισμός αθλητή» και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ σε αυτό.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Η Λίστα Εύκολων Εκκρεμοτήτων

Οι ρυθμίσεις του Strava είναι λίγο περίπλοκες και μπερδεμένες. Εάν δεν σας ενδιαφέρει να εξερευνήσετε ποιες επιλογές είναι κατάλληλες για εσάς, μπορείτε απλώς να κλειδώσετε το απόρρητό σας μόνο στους ακόλουθους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκρίνετε κάθε νέο ακόλουθο.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Στοιχεία ελέγχου απορρήτου. Στην ενότητα “Σελίδα Προφίλ”, “Δραστηριότητες” και “Ομαδικές Δραστηριότητες”, επιλέξτε “Ακόλουθοι”. Στη συνέχεια, ορίστε το “Flyby” σε “Κανένας”.

Προσθέστε μια Ζώνη Απορρήτου γύρω από το σπίτι, τον χώρο εργασίας σας και οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση δεν θέλετε να είναι δημόσια.

Τέλος, για να βεβαιωθείτε ότι καμία από τις προηγούμενες δραστηριότητές σας δεν είναι δημόσια, στην ενότητα “Επεξεργασία προηγούμενων δραστηριοτήτων”, ορίστε την “Ορατότητα δραστηριότητας” σε “Ακόλουθοι”.

Τώρα, το προφίλ σας είναι ωραίο και ασφαλές. Και, αν έχετε ένα πολύ καλό τρέξιμο ή βόλτα και θέλετε να εμφανίζεται στο leaderboard, μπορείτε να επιλέξετε να το δημοσιοποιήσετε.