Πώς να σταματήσετε την επαναφορά εφαρμογών κατά την εκκίνηση στα Windows 10

Εάν έχετε κάνει αναβάθμιση στο Windows 10 Fall Creators Update, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το σύστημά σας κάνει κάτι διαφορετικό κάθε φορά που το ενεργοποιείτε. Όταν κάνετε εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας σας, όλες οι προηγούμενες εφαρμογές σας ανοίγουν ξανά. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τη λειτουργία Pick up της Cortana όπου άφησα το Off. Αυτό είναι νέο και διαφορετικό. Είναι μέρος μιας απρόσκοπτης εμπειρίας που προσπαθεί να προωθήσει η Microsoft. Σας βοηθάει να ξεκινήσετε τη δουλειά από εκεί που την είχατε σταματήσει, αλλά δεν αρέσει σε όλους. Η διακοπή της επαναφοράς εφαρμογών κατά την εκκίνηση στα Windows 10 δεν είναι πολύ δύσκολη, αλλά απαιτεί από τον χρήστη να κλείσει με ένα επιπλέον βήμα.

Διακοπή της επαναφοράς εφαρμογών κατά την εκκίνηση

Υπάρχει ένας δοκιμασμένος τρόπος για να σταματήσετε την επαναφορά εφαρμογών κατά την εκκίνηση. βγείτε από αυτά πριν κλείσετε. Φαίνεται απλό, αλλά εάν δώσετε την εντολή τερματισμού λειτουργίας πριν κλείσει εντελώς μια εφαρμογή, θα ανοίξει ξανά κατά την επόμενη εκκίνηση. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε και φυσικά, δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι εάν μια εφαρμογή ή ένα αρχείο έχει κλείσει, επομένως, χρειαζόμαστε μια δουλειά που να μην αφήνει περιθώρια για εικασίες.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα DirecTV 771, 40

Τερματισμός Alt+F4

Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Alt+F4 για να εμφανίσετε το μενού τερματισμού λειτουργίας. Αυτό το μενού τερματισμού λειτουργίας, σύμφωνα με το παράθυρο διαλόγου, θα κλείσει όλες τις εφαρμογές πριν ξεκινήσει ο τερματισμός λειτουργίας. Δεδομένου ότι όλες οι εφαρμογές είναι κλειστές, δεν θα γίνει επαναφορά τους όταν ενεργοποιήσετε το σύστημά σας την επόμενη φορά.

Ορισμένοι χρήστες λένε ότι εάν κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Τερματισμός λειτουργίας στο μενού λειτουργίας, οι εφαρμογές δεν θα επαναφερθούν, αλλά αυτό δεν λειτούργησε στα Windows 10 Pro. Ίσως θα λειτουργήσει για οικιακούς χρήστες.

  Τρόπος εξαγωγής επαφών από ένα φύλλο εργασίας του Excel στο Outlook

Τερματισμός συντόμευσης επιφάνειας εργασίας

Αν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε το Alt+F4 για τερματισμό λειτουργίας και δεν θυμάστε να κλείσετε όλες τις εφαρμογές σας προτού κάνετε κλικ στην επιλογή Τερματισμός, υπάρχει μια ακόμη επιλογή.

Μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας σας και κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε Νέα>Συντόμευση. Στο πεδίο τοποθεσίας, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα και κάντε κλικ στο Επόμενο και στη συνέχεια στο Τέλος.

shutdown /s /f /t 0

Όποτε χρειάζεται να τερματίσετε τη λειτουργία του συστήματός σας, κάντε διπλό κλικ σε αυτήν τη συντόμευση. Οι εφαρμογές σας θα κλείσουν και το σύστημά σας θα τερματιστεί αμέσως. Εάν θέλετε μια προειδοποίηση πριν τερματιστεί η λειτουργία του συστήματος, μπορείτε να αλλάξετε την εντολή στο πεδίο τοποθεσίας ως εξής.

shutdown /s /f

Θα λάβετε αντίστροφη μέτρηση 30 δευτερολέπτων.

  Τι είναι το Mirai Botnet και πώς μπορώ να προστατέψω τις συσκευές μου;

Αργή εκκίνηση

Ένα σημαντικό μειονέκτημα της επαναφοράς εφαρμογών κατά την εκκίνηση είναι ο αρχικός αντίκτυπος που έχει στην εκκίνηση. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τη χρήση της CPU στο 100%, ωστόσο, επειδή αυτό είναι σε ένα αρκετά καλό σύστημα, ήταν υψηλή μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Σε παλαιότερα συστήματα με λιγότερο ικανό υλικό, αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι πολύ υψηλότερο. Θα καθυστερήσει την εκκίνηση και μπορεί να ανοίξει εφαρμογές που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Το χαρακτηριστικό, για όσους το αρέσει, είναι εξαιρετικό, αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει ένας διακόπτης απενεργοποίησης που να είναι πιο εύκολο να αναστρέψετε.