Πώς να σταματήσετε την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο όταν ο Microsoft Edge είναι κλειστός

Με το νέο Microsoft Edge, οι επεκτάσεις, οι εφαρμογές και άλλες υπηρεσίες μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο ακόμα και μετά το κλείσιμο του προγράμματος περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι ο Edge θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους πόρους του υπολογιστή σας. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε τις διαδικασίες παρασκηνίου.

Τι είναι οι εφαρμογές παρασκηνίου;

Από προεπιλογή, ο Microsoft Edge επιτρέπει σε εφαρμογές παρασκηνίου και επεκτάσεις να εκτελούνται στο παρασκήνιο στον υπολογιστή σας. Αυτό επιτρέπει σε επεκτάσεις και εφαρμογές που απαιτούν εκτέλεση 24/7, να έχουν πρόσβαση στους πόρους του υπολογιστή σας. Ωστόσο, εάν δεν εγκαταστήσατε καμία εφαρμογή ή επέκταση στο Edge, ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα του προγράμματος περιήγησης να εκτελείται μετά το κλείσιμο.

  Πώς να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αναζήτησης Steam

Εάν προσπαθείτε να ελευθερώσετε μνήμη σε έναν υπολογιστή με περιορισμένους πόρους ή θέλετε να δώσετε στον φορητό υπολογιστή σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο που έχει το Edge στον υπολογιστή σας.

Πώς να σταματήσετε την εκτέλεση του Microsoft Edge στο παρασκήνιο

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, θα δείτε ένα εικονίδιο Edge στο δίσκο συστήματος—μπορεί να είναι θαμμένο πίσω από το εικονίδιο βέλους. Αυτό είναι το εικονίδιο ένδειξης που δείχνει ότι το Edge εξακολουθεί να εκτελείται στο παρασκήνιο. Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο, θα ανοίξει ένα μενού περιβάλλοντος και θα εμφανίσει τις εφαρμογές ή τις επεκτάσεις που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή.

  Πώς να λάβετε την κατάσταση αποστολής και προβολής για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail

Για να κλείσετε προσωρινά τον Microsoft Edge, κάντε κλικ στο “Κλείσιμο Microsoft Edge”.

Για να κλείσετε προσωρινά το Edge, κάντε κλικ

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε και μετά θα κλείσετε το Edge, θα συνεχίσει να εκτελείται στο παρασκήνιο.

Για να απενεργοποιήσετε πλήρως τη δυνατότητα, κάντε κλικ στην επιλογή “Επιτρέψτε τον Microsoft Edge να εκτελείται στο παρασκήνιο”. Εάν συνεχίσετε να βλέπετε το εικονίδιο Edge στο δίσκο συστήματος, αυτή η δυνατότητα δεν απενεργοποιήθηκε με επιτυχία.

Κάντε κλικ στο

Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης σε λειτουργικό σύστημα εκτός των Windows, ενεργοποιήστε το Edge, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

Κάντε κλικ στις τρεις τελείες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο

Από τη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο «Σύστημα» στο αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, αλλάξτε το διακόπτη «Συνέχεια εκτέλεσης εφαρμογών στο παρασκήνιο όταν το Microsoft Edge είναι κλειστό» στη θέση Απενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

  3 λειτουργίες του LinkedIn που σας βοηθούν να δικτυωθείτε καλύτερα

Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικολλήσετε το edge://settings/system στη γραμμή διευθύνσεων και, στη συνέχεια, να πατήσετε το πλήκτρο Enter για να μεταβείτε απευθείας στη ρύθμιση.

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά το Edge που εκτελείται στο παρασκήνιο, επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα και αλλάξτε την επιλογή “Συνέχεια εκτέλεσης εφαρμογών στο παρασκήνιο όταν το Microsoft Edge είναι κλειστό” στη θέση On.

Κάθε φορά που κλείνετε το Edge αφού απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, οι εφαρμογές που προηγουμένως εξακολουθούσαν να εκτελούνται στο παρασκήνιο θα τερματίζονται. Αυτό θα απελευθερώσει επίσης τους πόρους του υπολογιστή σας και θα βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.