Πώς να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης του τηλεφώνου σας Android

Το χρονικό όριο λήξης οθόνης εμποδίζει την οθόνη του τηλεφώνου σας να παραμείνει ενεργοποιημένη όταν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που δεν θέλετε να το κάνετε αυτό. Ευτυχώς, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε στο τηλέφωνο ή το tablet σας Android.

Το χρονικό όριο λήξης οθόνης απλώς καθορίζει πόσο καιρό θα παραμείνει ενεργοποιημένη η οθόνη αφού ολοκληρώσετε τη χρήση της. Αυτό είναι συνήθως 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό, από προεπιλογή. Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για κάτι που δεν χρειάζεται να αγγίξετε την οθόνη, μπορεί να σας ενοχλήσει το σύντομο χρονικό όριο της οθόνης.

  Πώς να εκκινήσετε μια εφαρμογή από τις Γρήγορες ρυθμίσεις [Android]

Σε συσκευές Android, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το χρονικό όριο λήξης της οθόνης. Η διαδικασία ποικίλλει ελαφρώς ανάλογα με το τηλέφωνο που έχετε, καθώς κάθε κατασκευαστής αλλάζει τη διεπαφή χρήστη Android. Ωστόσο, συνήθως απαιτεί μόνο μερικά βήματα.

Πώς να αυξήσετε το χρονικό όριο λήξης της οθόνης

Πριν μιλήσουμε για τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε την απενεργοποίηση της οθόνης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα τηλέφωνα Android δεν μπορούν να το κάνουν αυτό εγγενώς. Στις περισσότερες συσκευές Android, μπορείτε να ρυθμίσετε το χρονικό όριο της οθόνης μόνο σε μεγαλύτερο χρονικό όριο, όπως 10 ή 30 λεπτά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, αυτό είναι αρκετά καλό.

  Τραβήξτε λήψεις μακράς έκθεσης και προσαρμόστε το επίπεδο έκθεσης [Android]

Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε τον πίνακα ειδοποιήσεων. Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού “Ρυθμίσεις”. Ανάλογα με τη συσκευή που διαθέτετε, ίσως χρειαστεί να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για δεύτερη φορά για να αποκαλύψετε το εικονίδιο με το Gear.

Πατήστε «Οθόνη» στο μενού «Ρυθμίσεις».

Αυτό είναι όπου τα πράγματα μπορούν πραγματικά να αρχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή. Ορισμένα τηλέφωνα, όπως το Google Pixel, απαιτούν να επεκτείνετε την ενότητα “Για προχωρημένους” στις ρυθμίσεις “Οθόνη”.

Άλλα τηλέφωνα αναφέρουν το “Screen Timeout” κάτω από τις κύριες ρυθμίσεις “Display”.

  Προτείνετε αναζητήσεις ταινιών για ταινίες ανά έτος, είδος και βαθμολογία [Android]

Πατήστε «Χρονικό όριο οθόνης» για να ανοίξετε τις επιλογές ώρας.

Τα πράγματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή και εδώ. Σχεδόν όλες οι συσκευές Android έχουν προαιρετικά 15 και 30 δευτερόλεπτα ή 1, 2, 5 και 10 λεπτά. Ωστόσο, ορισμένα τηλέφωνα θα έχουν μια επιπλέον επιλογή 30 λεπτών. Επιλέξτε τη μεγαλύτερη διαθέσιμη στο τηλέφωνό σας.