Πώς να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης του iPhone σας

Η οθόνη του iPhone σας συνεχίζει να σκοτεινιάζει ή να σβήνει ενώ διαβάζετε κάτι, ελέγχετε μια λίστα αγορών ή οποιαδήποτε άλλη φορά δεν το θέλετε; Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το διορθώσετε στις Ρυθμίσεις. Να πώς.

Ο λόγος που το iPhone σας συνεχίζει να χαμηλώνει και να απενεργοποιείται οφείλεται σε μια λειτουργία που ονομάζεται “Auto-Lock”, η οποία θέτει αυτόματα το iPhone σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας/κλειδώματος μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Στα δύο τρίτα της καθορισμένης περιόδου, η φωτεινότητα της οθόνης μειώνεται στο μισό. Για να το διορθώσουμε, πρέπει να απενεργοποιήσουμε το “Auto-Lock”.

  Πώς να εισαγάγετε το μηδέν πριν από έναν αριθμό στα φύλλα Google

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” πατώντας το εικονίδιο “γρανάζι”.

Στις “Ρυθμίσεις”, πατήστε “Οθόνη και Φωτεινότητα”.

Παρακέντηση

Στις ρυθμίσεις “Οθόνη & Φωτεινότητα”, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Αυτόματο κλείδωμα”.

(Σημείωση: Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, το Αυτόματο κλείδωμα θα οριστεί σε “30 δευτερόλεπτα” και δεν θα μπορείτε να πατήσετε την επιλογή για να την αλλάξετε. Για να την αλλάξετε, πρώτα απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.)

Παρακέντηση

Στο “Auto-Lock”, θα δείτε μια λίστα με επιλογές ώρας. Αυτά καθορίζουν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η οθόνη του iPhone σας θα παραμείνει αναμμένη πριν απενεργοποιηθεί και μεταβεί σε λειτουργία κλειδώματος.

  Πώς να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε το App Switcher σε ένα iPad

Εδώ, θα το απενεργοποιήσουμε εντελώς, οπότε επιλέξτε “Ποτέ”.

Παρακέντηση

Μετά από αυτό, βγείτε από τις “Ρυθμίσεις”. Κάθε φορά που ξυπνάτε το iPhone σας, η οθόνη του θα παραμένει αναμμένη και δεν θα μπει σε λειτουργία κλειδώματος μέχρι να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης ακόμη και με το “Auto-Lock” απενεργοποιημένο, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι ενεργοποιημένη η “Auto-Brightness”. Το “Auto-Brightness” μπορεί να απενεργοποιηθεί στις επιλογές Προσβασιμότητας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Συνήθως είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε ξανά το αυτόματο κλείδωμα αργότερα

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στην απενεργοποίηση του “Auto-Lock”. Το πρώτο είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Το τηλέφωνό σας θα εξαντληθεί η φόρτιση της μπαταρίας πολύ πιο γρήγορα εάν ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε την οθόνη. Το δεύτερο είναι η ασφάλεια: Εάν αφήσετε το τηλέφωνό σας ενεργοποιημένο και δεν κλειδώνει αυτόματα, ο καθένας μπορεί ενδεχομένως να το χρησιμοποιήσει.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή κάμερας iPhone: Ο απόλυτος οδηγός

Επομένως, ίσως είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε ξανά τη δυνατότητα “Αυτόματο Κλείδωμα” όταν τελειώσετε. Για να το κάνετε αυτό, απλώς επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα και επιλέξτε ένα χρονικό όριο από τη λίστα αντί για “Ποτέ”. Καλή τύχη!