Πώς να σαρώσετε το δίκτυο WiFi σας για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές από το τηλέφωνό σας


Ο πίνακας διαχείρισης του δρομολογητή σας θα σας δείξει πολλές πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο WiFi σας. Εκεί μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης, να αποκλείσετε την πρόσβαση σε έναν τομέα της επιλογής σας, να αλλάξετε το κανάλι στο οποίο συνδέεστε και πολλά άλλα. Είναι επίσης όπου μπορείτε να δείτε μια λίστα με όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή στο δίκτυο. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, συχνά χρειάζεται πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης από την επιφάνεια εργασίας σας. Εάν χρειάζεται να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα μόνο για κάτι συγκεκριμένο, π.χ. πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή στο δίκτυο, ίσως θέλετε έναν πιο γρήγορο τρόπο για να το κάνετε. Το Home Wifi Alert-Wifi Analyzer είναι μια δωρεάν εφαρμογή για iOS και Android που μπορεί να σαρώσει το δίκτυό σας WiFi και να εμφανίσει όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή σε αυτό. Μπορείτε να κάνετε ping σε μια συσκευή και να την ονομάσετε εάν αναγνωρίζετε.

  Πώς να συνδυάσετε δύο ηχεία Amazon Echo Alexa για στερεοφωνικό ήχο

Εγκαταστήστε το Home Wifi Alert- Wifi Analyzer και πατήστε το κουμπί «Σάρωση» για να ξεκινήσει η σάρωση. Η εφαρμογή θα εμφανίσει όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή στο δίκτυο. Ορισμένες θα εμφανίζονται ως αξιόπιστες συσκευές ενώ άλλες ως αναξιόπιστες.

Η εφαρμογή αναγνωρίζει τις συσκευές από τα chipset WiFi τους και δεν θα αναφέρει το όνομα μιας συσκευής εκτός εάν πρόκειται για συσκευή iOS. Οι παλαιότερες συσκευές iOS ενδέχεται να εμφανίζονται ως αξιόπιστες συσκευές, αλλά δεν θα εμφανίζονται στη λίστα με τα ονόματά τους. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές Windows δεν θα εμφανίζονται με τα ονόματά τους ούτε τα τηλέφωνα Android.

  Ποιος είναι ο Τζακ Ντόρσεϊ;

Εάν αναγνωρίζετε μια συσκευή, μπορείτε να την ονομάσετε και την επόμενη φορά που θα σαρώσετε το δίκτυό σας, η συσκευή θα εμφανιστεί κάτω από το όνομα που της έχετε ορίσει. Αυτή η εφαρμογή διαθέτει διαφημίσεις σχεδόν σε όλες τις οθόνες. Μπορείτε να αναβαθμίσετε την εφαρμογή για να αφαιρέσετε διαφημίσεις.

Εγκαταστήστε το Home Wifi Alert- Wifi Analyzer από το App Store

Εγκαταστήστε το Home Wifi Alert- Wifi Analyzer από το Google Play Store